4000-6000 TL yazılım ve mühendislik için dizüstü tavsiyesi

thewatercarrier

Decapat
Katılım
10 Ekim 2018
Mesajlar
1
Elektronik mühendisliği öğrencisiyim, yazılımla içli dışlı olacağım ve bu konuda mümkün olan her şekilde kendimi geliştirmek istiyorum( iOS üzerine de yazılım hakkında bilgim olsa hoş olur diye düşündüm). Bu nedenle taşınabilirlik ve şarj üstünlüğü nedeniyle macbook air almayı düşündüm ama eski modeller bile çok pahalı maalesef.

Çok oyun oynamıyorum, LOL iyi FPS ile çalıştırması yeterli.

Uzun süre kullanabileceğim, yazılım ve mühendislik programlarını kaldıracak güzel cihaz önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mühendislik programları ve yazılım için güçlü bir bilgisayara ihtiyacın yok, komplike alanlarda (Machine learning, görüntü işleme vs...) çalışmayacaksan. Çok ekstrem bir öğrenci değilsen zaten bu alanlarla lisans süresince işin olmaz. Bilkent Elektrik-Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatımı 4 sene önce aldığım 1200 liralık Asus laptop ile sürdürdüm hiç sorun çıkarmadı.

Oyun oynayacağım diyorsan başka. 1050ti veya 1050 ekran kartı olan herhangi bir laptop alırsan işini görür. Ben geçen ay Monster Abra A5 V13.4 satın aldım, gayet memnunum.

Bu arada 2. elden uzak dur.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı