4000-6000 TL'ye 2K 144 Hz monitör tavsiyesi

Martinner

Hectopat
Katılım
10 Şubat 2019
Mesajlar
83
Merhaba

RTX 2080 ekran kartım ve 2600X işlemcim var. MSI 1080P FHD monitörle kullanıyorum malum darboğaz yaşıyorum. O dönem param yetişmediği için ileride değiştiririm diye 2K ve üstü monitör alamamıştım. 2K 144 Hz uygun fiyatlı işimi görecek bir monitör tavsiye etmenizi umuyorum. Sadece monitörü 2K ya çıkaracağım için darboğaz sorunu kalkacağını düşünüyorum. Bütçem 4-6 bin TL arası.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef bahsettiğiniz fiyat aralığında doğru düzgün 2K monitör yok.
2K oyunculuk için alınacak minimum monitör bu :
Monitör yerine işlemci yükseltmesi daha mantıklı olur, 2080 önümüzdeki senelerde çıkacak oyunlarda 2K da yetersiz kalabilir.
 
Bu fiyata istediğiniz özelliklerdeki tek monitör Gamepower X60. Forumda önerilmiyor evet ama kullanıp da pişman olan şahsen göremedim, Gamepower fanı falan değilim sonuçta niye araştırmadan paramı çöpe atayım ki. Ben de kullanıyorum 5-6 aydır bahsettikleri hiçbir problemi yaşamıyorum. Samsung VA panel kullanıyor ve 0 ölü pixel garantisi sunuyor. Renk doğrulu her oyuncu monitöründe de olduğu gibi çok iyi değil ama video editörlüğü vs yapmıyorsanız önemli bir şey değil ki öyleyseniz de bu tarz bir monitör almazdınız zaten. Parlaklığı oldukça fazla bence şahsen ben en parlaktayken bakamıyorum ekrana çok. Yan ekran olarak 60hz 1080p saMsung monitörüm var renk farklılıkları rahat belli oluyor ancak oyun modunda kullanıyorum zaten monitörü. Film veya resim moduna aldığımda samsung monitörüme yaklaşıyor.
 
sadece işlemciyi değiştirmek yetiyorsa 5800x alayım anakartım msı x470 gaming pro carbon. cs:go bile oynarken anlık donma takılma oluyormuş gibi inşaallah düzelir
 
Sadece işlemciyi değiştirmek yetiyorsa 5800X alayım anakartım MSI X470 Gaming Pro Carbon. CS:GO bile oynarken anlık donma takılma oluyormuş gibi inşaallah düzelir.

İşlemciyi değiştirmeden önce BIOS'u updatelemeyi unutmayın yoksa çalışmayabilir yeni işlemciyle.
 
Sadece işlemciyi değiştirmek yetiyorsa 5800X alayım anakartım MSI X470 Gaming Pro Carbon. CS:GO bile oynarken anlık donma takılma oluyormuş gibi inşaallah düzelir.

Anakart yeterli, sadece PCI 4.0 desteklese güzel olurdu ama sorun değil uzun süre kullanırsınız, farklı sorun yoksa darboğazdan eminseniz donma, takılma düzelecektir.

Ayrıca @spec_haze'nin dediği gibi BIOS'u en güncel hale getirin ve ekran kartı driverini ayrıca chipset driverini de güncelleyin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı