4000 TL altı sistem tavsiyesi

Şu sorunun cevabını biri versin :D neden RX570?

Performansları hemen hemen aynı ve RX 570 daha ucuz.

Eğer para biriktirdikçe yeni parçalar alınıp sistem geliştirilecekse hem RX570 hem de 1650S gibi düşük performanslı ekran kartlarını almayı hiç mantıklı bulmuyorum. İleri de adeta insanın sırtında bir kambura dönüşüyor. Değer kaybetmeden satıp üzerine bir şeyler koyup daha iyi bir şey almak çok zor oluyor.
 
Performansları hemen hemen aynı ve RX 570 daha ucuz.
İleriye dönük olarak daha iyi değil mi? 1650 super daha yeni çünkü,ayrıca 1650 super bazı oyunlarda rx570'e 15 fps fark atıyor.(Bu arada nvidia fan boyu değilim hatta ben de rx570 almayı düşünüyordum ama 1650 superin daha iyi olduğunu gördüm.Tabii ki sonuç olarak hiç bir şey almadım.)
 
@mrjahabel, GTX 1650S düşük performanslı bir kart değil, günümüzdeki oyunların çoğunu Ultra'da 1080P çözünürlükte 2 sene oynatacak kadar güçlü.

Haklısınız ama benim düşük performanslıdan kastım daha fazla bütçe ayrılabilirse alınabilecek kartlara kıyasla idi.
Özellikle VR ve RTX konusunda büyük gelişmeler oldukça maalesef yetersiz kalacak.
Tabii herkes katılmak zorunda değil ama benim fikrim, bütçenin büyük çoğunluğunu demirbaş denebilecek anakart, kasa, PSU ve RAM'e yatırıp tabiri caizse APU ile birazcık diş sıktıktan sonra üst düzey bir ekran kartı almak. Ardından APU işlemciyi satıp alınan ekran kartını besleyebilecek bir işlemci almak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı