4000 TL Bilgisayar Toplama

Anakartı biostar aldım ama aklıma takılıyor hep iyi mi ettim diye, birde ssd ye biraz sorunlu diyorlar ama bilmiyorum 🤷‍♂️
Biostar çok eski ve kaliteli bir marka içiniz rahat olsun. Ayrıca B450M chipsetli anakartlar her markada birbirine çok benzer oluyor. SSD için sorunlu deniliyor evet, ama bir sıkıntı çıkarsa 2 yıl garantisi olduğunu bilin.
Hocam aslında edindiğin bilgileri direkt aktarsan daha iyi olur ben de 2 hafta içinde almayı düşünüyorum da.
Hocam satış öncesi, satış sırası, satış sonrası gibi bir sürü konu var. Hangi konuda yardıma ihtiyacınız varsa ona gire yardım edeyim.

Biostar çok eski ve kaliteli bir marka içiniz rahat olsun. Ayrıca B450M chipsetli anakartlar her markada birbirine çok benzer oluyor. SSD için sorunlu deniliyor evet, ama bir sıkıntı çıkarsa 2 yıl garantisi olduğunu bilin.

Hocam satış öncesi, satış sırası, satış sonrası gibi bir sürü konu var. Hangi konuda yardıma ihtiyacınız varsa ona gire yardım edeyim.

Mesela ssd ne gibi sorunlar çıkartabiliyor? umarım bir sıkıntı yaşamayız da bir ssd için komple bilgisayarı göndermeyiz.

Bilgisayar geldiğinde bir sorun ile karşılaşırsam eğer sizden yardım isterim :), teşekkürler
Hepsi hakkında bilgi alsam iyi olur :).

Bu arada size de şu bilgiyi veriyim bilgisayarı dün 11:00 civarında sipariş verdim saat 13:30 da kargoya vermişler bugün bulunduğum ilçenin il merkezine gelmiş buraya haftada bir dağıtım oluyor ancak yarın almaya gideceğim, işlemleri oldukça hızlı gerçekleştirmişler.

Hepsi hakkında bilgi alsam iyi olur :).

Kargo Süreci

• Kargonun en fazla 3 iş günü içerisinde şubeye ulaştığını iddia ediyor GameGaraj. 1-2 gün içerisinde de size ulaşma süresi var sayarsak, en fazla 5 gün içerisinde sistem elinize ulaşır. GameGaraj'dan alışveriş yapan kişilerle konuştuğumda, hepsinin ilk övdüğü kısım kargo süresi oluyordu. (Çoğunluk 3 gün içerisinde geldiğini söyledi.)
Satış Sonrası
  • Sistemdeki bir parçanın sıkıntı çıkarttığını varsayalım. Örnek olarak PSU mesala. GameGaraj'ın Mail adresi veya telefon numarasında onlara ulaşıp sorunu anlatmanız gerekiyor. Eğer gerekirse bir teknisyen WhatSapp üzerinden sizinle iletişime geçiyor. PSU'nun arızalı olduğu anlaşılınca özel bir kargo numarası oluşturuyorlar ve o kargo numarası ile sistemi GameGaraj'a geri yolluyorsunuz. Sizlere video çekerek PSU'nun değiştiğine dair kanıt sunuyorlar. Anlattığım gibi sorun yaşayanlar, bu sürecin en fazla 3 gün sürdüğünü söylediler. (3 gün gibi bir sürede sıkıntıyı giderip sistemi size geri yolluyorlar.) Kullanıcıların en çok övdüğü diğer nokta ise müşteri memnuniyeti ve desteği zaten.
  • Şu bilgiyi de vereyim, sistemi satın aldığınızda elinize 2 kutu ulaşıyor. İlk kutuda sistemin kendisi, diğer kutuda ise sistemdeki parçaların kutuları. Ancak İşlemci'nin ve RAM'lerin kutusu gelmeyebiliyor. Bunun sebebi ise GameGaraj'ın işlemci ve RAM'i toptan satın alması. Bu durum sizi korkutmasın. İşlemcinin de diğer bütün parçalar gibi garantisi var ve kesinlik 2. el değil. GameGaraj'da bulunan sitemlerin daha uygun fiyatlı olma sebeplerinden biriside bu. Bazı arkadaşlara İşlemci ve RAM'in kutularının ulaştığında söyleyeyeyim.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bildiklerimi elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.
Mesela ssd ne gibi sorunlar çıkartabiliyor? umarım bir sıkıntı yaşamayız da bir ssd için komple bilgisayarı göndermeyiz.

Bilgisayar geldiğinde bir sorun ile karşılaşırsam eğer sizden yardım isterim :), teşekkürler

Bu arada size de şu bilgiyi veriyim bilgisayarı dün 11:00 civarında sipariş verdim saat 13:30 da kargoya vermişler bugün bulunduğum ilçenin il merkezine gelmiş buraya haftada bir dağıtım oluyor ancak yarın almaya gideceğim, işlemleri oldukça hızlı gerçekleştirmişler.
SSD'lerin okuma yazma hızı olması gerekenden düşük olabilir, SSD kapasitesinin tamamını kullanmayabilir. Gibi gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca unutmayın ki teknoloji şans işidir. Çok güvendiğiniz markada bile bu sorunlar çıkabilir ki çıkıyor da zaten.

İmzanızda belirttiğiniz üzere umarım en yakın zamanda sizde bilgisayarı alabilirsiniz ayrıca ilgi, alaka, bilgilendirme ve bundan sonraki süreçteki yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Tam çıkıyordum aklıma geldi anakartın biosunu güncelleyip mi yolluyorlar bilgin var mı yoksa nasıl güncellememiz gerekiyor onun videoları varsa onu izleyeceğim
Sistemi göndermeden önce bütün kontrolleri yapıyorlarmış muhtemelen buna bios güncellemede dahildir. Ama yinede sistem elinize ulaştıktan sonra buradan kontrol etmekte fayda var. Maalesef net bir bilgim yok bu konu hakkında.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı