Sahibinden üzerinden ödemeyi netleştirip, daha sonrasında WhatsApp ve operatör üzerinden mesaj yolu ile konuşmuş. Kendisi teklif etmiş adama sen kargo fişini yolla bende parayı yollarım diye. Havale açıklamasına şu marka şu model ürün için yazmış. Adam da ben gönderdim, Değiştirmediğini nerden bileyim diyor. Savcılığa versek sonuç alabilir miyiz?Arkadaşlar konuştuğunuz kişi başka, parayı gönderdiğiniz hesap başka. Yani bırak karşı tarafı suçlamayı, kendin bile suçlu duruma düşebilirsin. Karşıdaki biraz kurnaz ise seni bile suçlu çıkarabilir.
Tek kanıt olarak konuşmalarınız var galiba. Nereden konuştunuz? Hangi uygulama, servis veya web sayfasını kullandınız?
Bir şey çıkacağını sanmıyorum, karşıda bir firma olsa cezasını keser parasını geri ödetirler.
Ancak karşıda senin gibi bir insan varken o iş çok zor.
Polis ile nasıl alakası olmuyor bilmiyorum, yanlış yönlendirmişler bence seni. Direkt olarak polislik bir durum aslında.
Ama sizin akılsızlığınız da çok ama çok büyük kusura bakma. GET ile de almak mantıksız bir dünya komisyon verecektin. En mantıklısı fiziksel olarak, buluşmaya 2 kişi giderek güvenli bir yerde alışveriş yapmak.
Bir AVM'ye 2 kişi gidin, güvenliğin hemen yanında yapın ticaretinizi. Satıcı konumundaysanız da paranızı ATM'ye yükleyip öyle ayrılın AVM'den. En güvenlisi budur. Alıcıysan da farklı çıkıştan 2 kişi gidersiniz hepsi bu, araba varsa arabana atlar ayrılırsın oradan. Sen fiş yolla dediğin vakit o fiş üzerinde kargoya ait bilgi yer almıyor, çalışıp çalışmadığı kesin değil. Sen parayı yolladıktan sonra ürünü geri teslim alma imkanı da mevcut. İletişim kurduğun kişinin hesabına göndermemiş olman başlı başına sorun zaten.
WhatsApp yazışmalarında kartı kendisinin göndereceğini söylüyor. Benim hesabım yok, bu hesaba gönderin diyor.Kişinin kendi hesanına yatırsaydınız parayı durum zorda olsa düzeltilebilirdi. Fakat parayı başka birinin hesabına yatırmak zor olan işi daha içinden çıkılmaz bir yola sürüklüyor. Malesef aşırı derecede zor. @BilgisayarKurdu dediği gibi adam akıllı birisiyse sizi dahi suçlayabilir. Otomobilin Mesut abisi adlı kanal buna benzer bir araba satışı dolandırıcılığına değinmişti. Sizin konuda buna benzer.
Bir damacana soğuk su iyi gider diyorsunuz.Arkadaşlar hiç boşa uğraşmayın net konuşuyorum. Hiçbir hak iddia edemezsiniz. Söylediğim gibi ; Adam sizi bile suçlayabilirBu konumda hakkınızı alamazsınız.
Ben A ürünü gönderdim sen B ürünü çıktığını iddia ediyorsun ispatın var mı? Der ve olay biter.
Bundan sonra uyanık olun, olan olmuş artıkHukuken bir yaptırımı olmaz.
Arkadaşa ilettim dediklerinizi. Bu bir ders olur kendisine, herkesin kendi gibi olmadığını öğrenmiş oldu. Halâ yazışmaları savcılığa vereceğim diyor da arkasına baka baka gelecek muhtemelen.1 damacana su için demiyorum, her şeyin fazlası zararYalnızca polisin ve özellikle hakem heyetinin yapabileceği hiçbir şey yok diyorum. Bu dolandırıcılar zaten senin atacağın hareketleri önceden tahmin ediyor. Senin hatan ; Karşı tarafın sözünü "Güvence olarak kabul görmen". Halbuki %10 komisyon ile 4K'lık ürünü alırken 400TL'ye yakın komisyon parası vereceğin GET sistemi bile sana %100 güvence sunmuyor. Kimin gerçek ürünü yolladığı - kimin kargodan aldığı ürünü değiştirip değiştirmediği - kimin doğru veya kimin yalan konuştuğu hiçbir şekilde anlaşılamıyor.
Sana yapabileceğim en mantıklı öneri ; Bundan sonra mümkün mertebe "Fiziksel olarak aynı ortamda bulunarak" ticaretini gerçekleştir. Test etmeden teslim alma, buluşmaya tek gitme, korunaksız bir alanda ticaret gerçekleştirme. Paranı cepte değil kartında taşı, elden değil bankamatikten çıkan parayı alın veya verin.
Ticarette dolandırılmamak için hepi topu 5 madde var. Ama insanlar sabırsızlıkları nedeniyle bu 5 maddenin dışına çıkıyor. Geçmiş olsun ne diyelim