4000 TL grafiker bilgisayarı toplama 2016

Siz bu arkadaşın kusuruna bakmayın. Beynine göre kafa seçememiş ondan oksijen ve su fazla basınç yapıyor.

Alacağınız en mantıklı sistemlerden biri budur:

Linkler:
  1. ViewSonic VA2261-2 21.5 5ms 1920x1080
  2. MSI B150M Bazooka D4 2133Mhz mATX 1151 (TotalWar WarHammer Oyun Keyi Hediye)
  3. Toshiba 1TB 32MB 7200Rpm (DT01ACA100)
  4. Aerocool V2X Red 600W 3xUSB Siyah ATX Kasa
  5. Sandisk SSD Plus 120GB 520/180MB SDSSDA-120G-G25
  6. Intel Core i7-6700 Skylake 8M 3.40Ghz 1151
  7. Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz CL16 (CMK16GX4M2A2400C16R)
  8. CoolerMaster Hyper T4 İntel 2011/1366/1156/1155/775 AMD FM1/AM Serisi Uyumlu CPU Soğutucusu
  9. Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 192Bit (GV-N1060G1 GAMING-6GD)
Öncelikle Fatih Mimarlık bürosunda modelleme uzmanı olduğumu belirtmek isterim. CryEngine, 3DS Max, Sketchup programlarını bizzat kullanıyorum. Öyle sandığınız gibi 700 watt PSU'ya ihtiyacınız yok. Donanımları neden seçtiğimi size açıklayayım:

1. Monitör DVI çıkışlı ve renk yoğunluğu, çeşitliliği işinizi görecek kadar iyi.
  2. Anakart ise baskı altında uzun yıllar sorunsuz çalışacak askeri malzeme kalitesine sahip. O.C ile uğraşmıyorsanız fazla fazla işinizi görür. İncelemelerimizi izleyebilirsiniz.
  3. HDD'i bizzat kullandım. Sürekli farklı programları çalıştırıyorsanız eğer 32MB alt bellek işinizi yine görecektir. Sistem oldukça güçlü zaten. Uygulama açmakta sıkıntı yaşamazsınız.
  4. Kasaya gelecek olursak. 700 watt PSU'nun gerektiğini söylemişsiniz bu tarz sistemlerde. Alakası bile olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Basit bir matematik yapalım. CPU 65 watt TDP. GPU ise 120 watt TDP. Diğer donanımlara da 100 desek, 285-350 watt anca çeker bu sistem. 600 watt PSU size fazla fazla yetecektir.
  5. SSD'yi bizzat kullandım. Arkadaşım ise hala kullanıyor. 1 sene oldu ve pek bir performans kaybetmedi hor kullanılmasına rağmen. Sandisk'in bu giriş seviyesi SSD'si işinizi görecektir. Uygulamalarınızı buna kurup zamandan tasarruf edebilirsiniz.
  6. İşlemci ise render konusunda sizi tatmin edecektir. VRAY ADV ile çalışan yazılımlarda CPU çok önemli. O.C atmayacağınızı düşündüğüm için K ibareli CPU koymadım.
  7. Bellek olarak aynısını bizzat kullanıyorum. Oldukça performanslıdır.
  8. Sessiz çalışma için orta şekerli bir kule soğutma işinizi görecektir.
  9. 3 GB VRAM, modelleme yaparken şişebiliyor. Hal böyle olunca sistem belleklere yükleniyor. Bazı yazılımlar ise sadece GPU'nun VRAM'ini kullanıyor. Bu da performans sorununa sebep olabiliyor. Bunun olmaması için 6 GB VRAM'e sahip bir model koydum.

Bu sistem sizin için biçilmiş kaftan.

Stok fan çok gürültü çıkarıyor mu ki
RX 480 8GB model daha iyi gitmez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Karışmak gibi olmasın ama FirePro grafik tasarımcılar için değil mi? Topladığınız sistemde ne AMD FirePro ne de Quadro ekran kartı göremeyince şaşırdım .

Karışmak gibi olmasın ama FirePro grafik tasarımcılar için değil mi? Topladığınız sistemde ne AMD FirePro ne de Quadro ekran kartı göremeyince şaşırdım .
Bütçe dışına çıkmamaya çalışmıştır belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…