4000 TL grafiker bilgisayarı toplama 2016

Biraz aşıyor ama OC yapmak istersiniz diye düşündüm. İstemezseniz 3900 TL'ye kadar düşebilir.

Hocam mesajı alıntı yapmayın zira yazım yanlışı olan mesajı alıntılamadan ceza yersiniz. Zira bu sebeple ben bir kere ceza yedim, belirteyim.
Aslında suç sizde, niye o tür sistemden anlamayan kişilere para kazandırmak için gidiyorsunuz ki? Bence İstanbul'da yaşıyorsanız Sinerji ve Teknobiyotik olmadı GameEkstra'ya uğrayın, istediğiniz PC tipini söyleyin size ve bütçenize göre bir şey toplasınlar.

Eki Görüntüle 191983 Biraz aşıyor ama OC yapmak istersiniz diye düşündüm. İstemezseniz 3900 TL'ye kadar düşebilir.
Intel i5 6600K + sıvı soğutma + Z170 anakart yerine Intel i7 6700 ve H170 anakart almak daha mantıklı olacaktır. Zira i7 8 çekirdek, i5 ise 4 çekirdek barındırmaktadır. Normalde i7 de 4 çekirdektir ancak Hyper Threading dediğimiz olay sayesinde i7'nin 1 çekirdeği kendi altında 2 sanal çekirdek olarak çalışıyor. Sizce render işini 4 veriyolu/otoban mı daha hızlı sağlar yoksa 8 veriyolu/otoban mı?
Bkz. i5 6600 K + soğutucu yerine i7 6700 alınmalı

İntel Core i7 5930K ya da İntel Core İ7 6850K olması lazım işlemcinin grafik tasarımda çekirdeği ve ön belleği önemlidir. Ekran kartınızı bu sisteme göre çok yüksek olmamakla beraber. Ram' inizin Mhz yüksek olursa işlem daha hızlı olur Anakartınızında OC uyumlu olmalıdır iyi forumlar.

İ7 6700 veya 6800 serisi alabilirsiniz en kötü 5820x de işinizi çok rahat görecekdir x99 öneririm.

Arkadaşlar siz ne yapıyorsunuz Grafiker için böyle tavsiye mi olunur ? Peki render süresini falan düşünmediniz mi ? Grafiker için minimum sistem gereksinimi şu şekilde olmalı:
  • İntel Core İ7-6700K
  • Üst düzey Z170 çipsetli bir anakart
  • 16GB 3000MHz DDR4 bellekler
  • Minimum ekran kartı - GTX 1070(istenilen marka olabilir)
  • 750W 80+ sertifikalı bir güç kaynağı
  • İyi bir işlemci soğutucu (Corsair H100i v2 olabilir)
  • En az 250GB bir SSD
  • 2TB HDD(kullanacağı yazılımlar ve dosyaları için)
Not: Yazdığım sistemin toplam maliyeti konu sahibinin belirttiği fiyatı geçiyor ama söz konusu render+grafik amaçlı sistem ise en az yazdığım gibi bir sistem toplanmalı.

3 ay boş yere gezeceğime keşke daha önce buraya gelseydim dedirttiniz ya çok teşekkür ederim. Her öneri çok kıymetli, inşallah güzel bir şey çıkacak ortaya. )))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…