4000 TL grafiker bilgisayarı toplama 2016

3500 TL gibi bi bütçeye nasıl katacaksınız hocam? Monitör de dahil olacak ve 4000 Tl'yi bulacak. RAM MHZ'leri, işlemci önbelleği, çekirdek sayıları önemlidir. Bunları da ihmal etmemek gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman böyle yaptım son olarak. Benden bu kadar.
ScreenShot_20161003213559.png

4000TL altında grafiker bilgisayarı için yardım istemişsiniz fakat bütçenizi 4000 değil en az 6000 cıkarmanız gerekir. Çünkü bildiğim kadarıyla RAM, işlemci ve SSD modellerinin iyi değil. En iyi ye yakın olması gerektiğini okumuştum tabiki bizler bile oyuncu sistemlerimizi toplarken 2000-3000 TL gibi fiyatları aşabiliyoruz. Siz iş için aşamıyorsanız buradan yardım etmeye çalışan arkadaşların size toplayacağı sistemlerin %80'i oyuncu sistemi olacaktır. O bütçeye mucize yaratmalarını beklemeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her sakallıyı dedeniz sanmayın arkadaşlar. Sırf FirePro diye öneriyorsunuz o kartı ama modelleme esnasında 2 GB VRAM dolduğunda sistem elleri yukarı kaldıracak. Ayrıca o kadar da güçlü değil o kart.
Karışmak gibi olmasın ama FirePro grafik tasarımcılar için değil mi? Topladığınız sistemde ne AMD FirePro ne de Quadro ekran kartı göremeyince şaşırdım :D .

Baştan sona okudum ve baştan söyleyeyim ben bu konuya sistem tavsiyesi vermem :) Her kafan bir ses çıkmış. Konu sahibi hala fiyatta kararsız ve konu boş yere dolmuş. Önerilen çoğu sistemde eksik tarafları var.

"Oyun bilgisayarı önermişler" diye bir tanımlama yapılamaz bu konu hakkında ve bu fiyata. Oyun sistemleri de kısmi değişikliklerle grafik için zaten kullanılıyor. Quadro veya Firepro'nun
artık tam mantığı kalmadı geri kalmaya başladılar. En güncel GPU'lar şuan için grafikerler için yeterli işlemi sağlayabiliyor yani birbirinizi suçlamayı bırakın.

Gelelim konu sahibine, o bütçeye gerçek bir grafiker prof. olan yani para vermez. Eğer veriyorsa prof. değildir. Şuan elinizde kullandığınız sistemin parçalarını yazarsanız size boşa masraf çıkar mı çıkmaz mı bir kontrol edelim. Ayrıca sizin düzenlediğiniz sistem resmindeki fareyi kullanmayı düşünmüyorsunuz umarım :) Çünkü hiç grafikerlerin yapacağı bir seçim değil.

Neyse bütçenizi tam belirleyip etiketlerseniz öneri yaparım istersen bu şekilde yukarıda dediğim gibi öneri yapılamaz. Bu arada aynı programları bende kullanan biriyim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı