4000 TL i5 9400F sisteme ekran kartı önerisi

Gümrüğe takılmıyor mu peki ?
Şöyle oluyor.
Zaten gümrük ücreti ıvır zıvırı sepette ödüyorsunuz. "Import Fees and Deposit" olarak da geçer. O sepette ödeme esnasında gösterilenden başka ücret ödemiyorsunuz. Amazon gümrük işlemlerini sizin için hallediyor ve kapınıza kadar geliyor ürün. Stok konusunda sıkıntı yoksa kargo 2-3 gün sürer. Gümrükte bekletebilirler, şansa bağlı. O zaman da 3-5 gün civarı sürer. Size ulaşması şanslıysanız 5-7 iş günü yani. Şanssızsanız (ben biraz şanssızım) 2 hafta civarını bulabiliyor. Kartlarda stok sıkıntısı olduğundan bazılarınının siparişi hiç yollanmıyor iptal ediliyor. Ama bu RTX 2060 çok satıldı, yollanır.

Garanti olarak da ürün kendi kendine bozulduysa sizlik bir şey yoksa Amazon ile görüşüyorsunuz, onlara yolluyorsunuz, fatura bedelini iade ediyor (Bu garanti 2 senelik, 2 sene sonrasında ilgilenmezler.). Bazıları gümrük vergisini iade edip etmediği kesin değil demiş. Ama gümrük vergisi çok değil, Türkiye'deki fiyatlara göre her türlü kârlı.

Mesela TUF RTX 3060 Ti aldım ben, 7365 TL tuttu. 1125 TL civarı vergi. Türkiye'de aynı kart 10.000 TL falan.
Bazı ürünlerde stokla ilgili sıkıntı olunca geç kargolanıyor bunu göze alarak almanız lazım. Ben 22 Ağustos'ta aldım, 26'sında gönderime hazırlanıyor aşamasına geldi. Diğer alanların gönderileri yollanmış, çoğu Türkiye'ye gelmişken benimki kargolanamadı daha maalesef. Amazon'a mail atmıştım, aradılar ilgilendiler vs.
Ürünüm hazırlanmış ama başka depodan çıkması gerekiyormuş ve o depoya sevk edilmiş. Bu yüzden bir gecikme olmuş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı