4000 TL Intel ve nVidia Sistem Toplama

RAM'i 8 yapabilirim SSD'yi daha sonra alabilirim fakat kasadan kısamam.
Herkesin RX 580 önermesini hâla anlayamadım internette bakmama rağmen hala GTX 1060 daha cazip görünüyor.
Neden RX 580?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında ikisi denk kart. Fakat RX 580 daha güncel bir kart. DX12 desteği daha iyi. Ama bence asıl can alıcı nokta AMD+ Freesync'in Nvidia + G-Sync'e oranlar çok çok hesaplı olmasından dolayı RX 580 tercih edilmeli. Peki sence neden GTX 1060 halen daha cazip? Nedenlerini yazarsan daha iyi yardımcı oluruz.

Zaten bir monitörüm var yani Freesync bir önem teşkil etmiyor. Ben kendi kullandığım AMD kartın ve diğer kullanıcıların da ortak şikayeti olan güncelleme sorunundan dolayı nVidia'nın daha cazip olduğunu düşünuyorum.

1070'e bence 2k veya en azından 1080p 144Hz monitör gider. Benim monitörüm 1080p fakat 60Hz.

Ryzen işlemcilere nedense hala şüpheyle bakıyorum Intel daha bir "safe bet" gibi duruyor. Ryzen'i bu kadar kişi önerince biraz daha sıcak bakmaya başladım tabii.
Fakat AMD ekran kartı konusunda kararım kesin bir şekilde nVidia tarafından olacaktır. Şu an için oluşturduğum taslak Ryzen işlemci, B350M anakart, frekans hızı 3000'e yakın 16 GB bellekler, Asus/MSI Gtx 1060 ekran kartı ve Corsair 400c bilgisayar kasası. Bu taslak hakkında ne düşünüyorsunuz?
İleriye yönelik bir şekilde düşünursem AMD ekran kartı almak mantıklı fakat nVidia'nın sürücü güncellemeleri olsun, AMD Crossfire'ın oyunlara iyi optimize olamaması olsun AMD almak istemiyorum.
Ayrıca şu an AMD 6770M kullanıyorum 6 yıllık ekran kartı sadece 4 tane güncelleme geldi...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD'de artık sürücü güncellemelerine önem veriyor. Yazılımsal yönden artık bir sıkıntı kalmadı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD de artık sürücü güncellemelerine önem veriyor. Yazılımsal yönden artık bir sıkıntı kalmadı.

Evde olmadığım için videonun tamamını izleyemedim ama oyunların hepsine bakmaya çalıştım, genel olarak Rx 580 daha yüksek performans veriyor fakat bu fark için AMD tercih eder miyim, bilmiyorum.
nVidia kartlarını daha fazla sayıda oyuna optimize ettiğini biliyorum bu yüzden nVidia tercih edeceğim.

Zaten bir monitörüm var yani Freesync bir önem teşkil etmiyor. Ben kendi kullandığım AMD kartın ve diğer kullanıcıların da ortak şikayeti olan güncelleme sorunundan dolayı nVidia'nın daha cazip olduğunu düşünuyorum.

1070'e bence 2k veya en azından 1080p 144Hz monitör gider. Benim monitörüm 1080p fakat 60Hz.

Güncellemeler yönünden şu an gayet güçlü. Sistem önerilerinde bulunan çoğu kişi şu an GTX1060 yerine RX 580 öneriyor. Daha önceki zamanlarda bende nVidia tarafından tercihimi kullanırdım. Ama teknolojide ön yargı olmaz. Şartlar değişince fikir ve tercihlerde değişir. Sonuç olarak iki kartta sizi üzmez. Herhangi birini aldıktan sonra diğerini unutup gideceksiniz. Ama şunu da belirteyim, nVidia destekli oyunlarda 1060 önde. Bağımsız oyunlar da ise RX 580 biraz daha önde duruyor.

RX580, Nvidia destekli oyunlarda da önde. Bağımsız oyunlarda ise 15FPS civarı kadar çıkabiliyor fark.

Ancak tabiki sistemi alacak kişi olarak tamamen sizin kararınız. Eğer video işleme yapmayacaksanız, bu sosyalde tecrübeli insanlar arasında RX 580 yerine GTX 1060 önerecek 1 kişi yoktur. Ancak yine de dediğim gibi tercih sizin. 1060 istiyorsanız eğer sistem tavsiyelerini ona göre düzenleriz biz de :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı