4000 TL ofis için güçlü sistem toplama

Dikkat ederseniz eski bilgisayar çöp gibi diyor.Büyük ihtimal HDD dolmuştur. Ekran kartı bazı programlarda lazım oluyor.
Eski PC çöp diyor. Ama mali müsavirlik bürolarında harici diske yedek alınır. Bunu tahmin etmen gerekir. Adam bir çok iş yerinin dosyalarını tutuyor. Ekran kartı çizim programı dışında hiç bir programda işe yaramaz. Hele ki muhasebe programında hiç yaramaz. Önce arkadaşın isteğini iyi anlayın lütfen. Boşa para verdirmeyin.
Çok fazla boş dönmüş. Konuda bahsedilen işlemler için 1050 Ti ekran kartına ihtiyaç yok apu gpusu da gayet yeterli olacaktır. Sonuçta amaç render almak değil.
Hay çok yaşa ya. Beni anlayan birisi çıktı sonunda.

Evet HDD gereksinimi yok, SSD şart. Ekran kartına para harcamaya gerek yok ORKA'nın gereksinimlerinde ekran kartının bahsi bile geçmiyor :) En fazla youtube takılırlar sıkılınca bir de candy crush :) Fiyatlar düşerse ekran kartı takılabilir, aciliyeti olmasa şu zamanda elimi sürmezdim.

Bellek MHZ değeri APU sistemlerde sadece ekran kartı için önemli. Bu sistemde ekran kartının bir önemi yok. Ben en düşük bütçe ile yapacağı iş için gerekli sistemi önerdim. Yoksa 3200 MHZ bellek takılabilir. Ancak ofis işi için bir artısı olmaz. Ayrıca imzam da göreceksiniz SSD ve kasayı kendim kullanıyorum ve hiç sıkıntı çıkarmadı. 500W PSU fazlasıyla yeterli olur önerdiğim sistem için.
Eğer ekran kartım GTX 1060 olmasa üzerindeki PSU ile kullanmaya devam ederdim. İlk etapta o PSU ile kullandım sıkıntı çıkarmadı. Ama garanti olması için elimde bulunan PSU yu taktım.

B350 ya da X370 sıkıntı çıkarır mı acaba BIOS update yaptırsak? B450 için çok okuma yaptım ve resmen hiçbir modeli beğenemedim :(

Buradan Technopat'ın sistem tavsiyeleri sayfasına da bir göz atın isterseniz. 4 Ekim itibariyle 2500-2750 TL gibi fiyatlara ofis için sistem toparlamışlar. Sizin bütçeniz daha yüksekmiş, dolayısıyla arkadaşların önerileri ve kendi araştırmanızla istediğiniz eklemeleri de yapabilirsiniz.

Arkadaşların dediği gibi size yüksek bir ekran kartı şart değil. Hatta sistem Apu bile olsa ben bir ofis bilgisayarı için bellek frekansının da gözardı edilebileceğini düşünüyorum.

Ofiste muhasebe bölümünde kullanıdığım laptopu evde de kullanacağım için harici ekran kartı olan bir model almıştım, öyle olmasaydı kesinlikle ekran kartı yerine SSD veya en azından daha hızlı bir HDD'ye ağırlık verirdim. Sizin durumunuzda başka PC'ler ile bir ağ da kurulacağına göre kaliteli ağ kartları, belki kablosuz ağ adaptörleri, HDD gereksinimi yok dediğinize göre bunun yerine biraz daha yüksek kapasiteli bir SSD ve elzem olmamakla beraber belki biraz daha fazla bellek desteği gibi parçalara daha çok yoğunlaşabilirsiniz.

Technopatın tavsiyeleri dışında bence de @HakanYılmazzz ve @serdarbstrk52 nın sistemleri güzel öneriler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı