4000 TL Oyun Bilgisayarı Toplama

Öylr hareretli anlatmışsınki everesti bence forumca everest kasa almalıyız der gibi. Pazarlamacı mısın? Atıp atıp tutuyosun. Bilmeyen kotu anıları olmayanlar everesti daha iyi bir marka sanacaklar.
Pazarlamacı değilim ama fiyat performans isteyen birisi istediği markayı alabilir fanboyluk yapılmaması lazım.O dediğim kasanın malzeme kalitesi kötü olabilir ama desteklediği şeyler aşırı fazla.Ki Everesti o kadar iyi güzel desem güvenmiyorsan o markaya thermaltake al demişim aynı fiyata belki daha kaliteli belki daha kalitesiz...

Nerdeyse koyduğum parçaların hepsi temsiliydi ki belirttim o yazıda da 2x4 gb işgal değil bence 4 slotun 2 si doluyo hani tamamda i5 koyan birisi bunu 32 gb yapmaz bile yapmak isteyenin tercihine kalmış ikiside aynı fiyat. 8gbda mantıklı ama adam bir daha uğraşmak istemiyorsa 2x4 iyidir.Standart 8 gb, 16 gb yeter ve artar, hani ileri dönük olsun diyorsan orda 2 slot daha yer var 2x4 daha alınabilir 16 yaparsın illaki 32 gb kim ister i7 koyan veya x99 yapan ki ram yerine verilebilecek o kadar parça varken 2x4 slot işgal ediyor denilmez.Şu da doğru bu adam sonradan takamaz mı evet takabilir ama bi daha bi daha parça alınmasını ben haz etmiyorum o kadar.Benim aldığım kasa ve güçkaynağı ayrı ayrı oldu öyle yapılmasıda çok iyi.Ama konuda görüyorum 80+ olmayan güç kaynakları verilmiş.İkisi birlikte alınabilen bir çok kasa var illa ayrı ayrı olmasına gerek yok.SSD olarak 850 evo önerdim ve onu kullanıyorum ben sistem önerdim bunu alabilirsin 240gb ama orda 5 yıl garantisi olan 120gb ssd de var tercih senin yazdım.Monitöre gelicek olursak 4000 tl gibi bütçem var denmiş ona göre bulabildiğim 1080 p en fazla 5 ms bi monitör buldum .Yani yeni monitörü ben alsam 1100tlyi veririm 144 hz bulurum.Samsung monitör kullanıyorum 10 sene oldu bi kere servise götürdüm ondan sonra hiç götürmedim ve hala bunu kullanıyorum 900P bi monitör kullanıyorum 2016 grafik kartlarını ve yeni gelicek monitörleri bekliyorum.

ek olarak aynı fiyata thermaltake koydum o da mı tercih edilmiyor herkes mi coolermaster istiyor anlamıyorum

Öylr hareretli anlatmışsınki everesti bence forumca everest kasa almalıyız der gibi. Pazarlamacı mısın? Atıp atıp tutuyosun. Bilmeyen kotu anıları olmayanlar everesti daha iyi bir marka sanacaklar.
Ayrıca fiziksel olarak fazla farkı olmayan bir bileşenden bahsediyoruz.Yani everest kasa alan birisi 2 gün sonra kasası firar mı etti anakart ı mı tutamadı düşürdü ne kadar kötü anın olabilir lütfen fanları mı ses yapıyor 140 mm fan ses yapıyorsa 1800 rpm üstünde dönüyordur bırak da ses yapsın.Kasa benim için bütçe dostu olduğu kadar kullanıcı dostu olsun yeter.Çünkü fiziksel bir şey güç kaynağına gelirsek 80+ sertifikasını everest üreticileri mi yaptı? nasıl bi mantıktır everest almam 80+ olmayan başka marka alırım gibi bir şey bu.Aşırı kaliteli bir kasayla malzeme farkı olan kötü bir kasa getirsem ikisi de aynı hava sirkülasyonu olsa hangisini alırsın?Aşırı kaliteliyi de al istiyosan paran varsa coolermaster master case al bravo derim en iyisini yaptım derim çünkü o da iyi bir kasa kullanıcı dostunun en babası ama yapılan yorumlara bir bak güç kaynağı yok diyolar.Şimdi ben hangi kasayı burda gelip önereyim .Burdan kötü marka söylüyorum kakalıyorum anlama isteyen istediğini alsın diye tekrar söylüyorum oraya thermaltake koymuşum 500 tl içinde sana bana yeten güç kaynağı var.Orada everesti mi övmüşüm thermaltake le mi karşılaştırmışım bi ona bak istersen .Kötü anın ne oldu tecrübem yoktur kötü birşeyle karşılaşmamışımdır herhangi bir kasa çok uğraştırmıştır beni o kadar.bu konuda en fazla ne olabilir yani onu soruyorum.

Bu sistemi yorumlarmısınız arkadaşlar.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    93,1 KB · Görüntüleme: 577
Bu sistemi yorumlarmısınız arkadaşlar.
Bu sistem çok iyi , garantili sistem yapmışsın burda monitör değişebilir ekran kartı değişebilir sapphire 390x seçilebilir fiyat avantajı çok var asus mu daha iyidir falan o senin tercihin gtx 970 var ama ondan performanslı fiyat avantajlı sapphire 390x var soğutma tarafını falan araştırıp 390x e bi bakabilirsin sapphire modeli.Yani o sana kalmış ama kötü değil bu sistem seçtiğin o anakart iyi H serisi olup fiyatta Z serisini sollamamış hani aldığında pişman olmazsın usb 3.1 ile usb type C yok anakartta şimdi onlar sana ihtiyaç değilse yine olmasa olur ram desen performanstan ödün vermez xmp ile zaten 2666 mhz yaparsın hiç ayar yapmadan profile 1 seçersin biosdan açılmaz belki profile 2 seçersin bu kadar basit ki çoğunlukla açılır bide DDR4 den bahsediyoz 1.3 voltaj ile 2666 mhz lere çıkıyor.Yani ramde xmp varsa 3000 mhz olsa bile sen 2133 mhz destekli anakartta onu yaparsın stabil olur mu olmaz mı o tartışılır belki zorlaması çok zor 1.3 voltaj veriyosun 2666 yani şimdi riski o kadar yok çok az.Seçtiğin anakartı tekrar söylüyom 600 tl olup OC desteksiz seçiyolar sinir oluyom gerçekten bu seçtiğin yerinde olmuş zaten K serisi almamışsın stok fan kullanıcan gerek yok ama 600 tl veriyosanda geleceğe dönük aynı fiyata Z serisinide alabilirsin yani öyle sistemler görüyorum aynı fiyata Z serisi vatanın sitesinde direk var.Değişebilecek o kadar çok şey yok 500 gb yetiyorsa HDD de black serisi almışsın o da iyi blue alıp 1TB da yaparsın tercih bunlar hep aynı fiyata bu da var ama ihtiyacının fazlasını azını alma yerinde al.SSD samsung 850 evo var ben aldım yani SSD de o kadar sıkıntı olmaz zatende samsung kendine güvenip 5 yıl garanti veriyor vatan 2 sene klasik veriyor diye bişey yok direk samsungun o zarfında 5 senelik garanti var yani vatan computerla uğraşmıyosun samsunga iletiyorsun sorun olursa adamlar SSD sine güveniyor yani 5 sene ömür 2 sene verenler gereksiz zaten SSD 2 sene rahat götürür.30 tl daha verebiliyorsan samsung 850 evo al 5 sene garanti veriyor sana.
SSD değiştirebilirsin Samsung 120GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD bu var link atıcam.
Ekran kartını tercih senin pc senin istiyosan bunu alabilirsin sonra pazarlamacı damgası yiyoz http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-390x-tri-x-8gb-gddr5-512bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti-22037.html
Bunları değiştirebilirsin yani gözle görülür öyle universal bir değişiklik yok marka değeri diye bir şey de yoktur marka garantisi vardır o samsung 850 evosunda prosunda görebilirsin dediğim şeyi anlarsınız.
OC ile aran yoksa o anakartı al götürene kadar kullan yetmeyen şey olmaz olursa zaten onlarda tercih şeyleri kablosuz ağ işte gaming ibaresi olsun kırmızı siyah olsun gaming de KİLLER LAN var falan gigabyte da ayrı özellik var asusda ayrı özellik var bunlar sana yaramazsa alma OC yapmıcaksan zaten H serisi değil B serisi bile yeter.ama Z serisi ile aynı fiyatsa Z serisini alsana derim
He o kasa ve güç kaynağı yerine tekrar söylüyorum bidaha söylerim bunda fitreler rahat sökülüp takılabilense al bunu ama değilse bunu al sessizlikle aran yoksa vs.THERMALTAKE CORE V31 80PLUS BRONZE 650W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA bunu alabilirsin.Yanında gelen o kasa modüler değil o kadar 80+ bronze markası da açık seçik 80+ ibaresine güvenmiyorlar kendileri basıyolar falan sanıyolar testten geçildiğini biliyorlar mı bilmiyom.Herşeye de güvenmemek lazım ama ordaki verilen önemli özellik yoksa iade edebilirsin.650 W aldım şu kadar çekiyor PSU yetmiyor hani 80+ dı falan diyebilirsin.Teknoloji şans işidir herkes diyor doğru belki samsung 850 evo hatalı olucaktır olabilir bunlar kontrolden geçse bile hatalı çıkabilir attığım linklere bak hangisi cazip geliyorsa onu al senin dediğin mi benim "tercihen" önerdiğim mi? hangisi iyi geliyorsa onu al.

Bu kadar uğraştığınız için teşekkür ederim. Değerlendireceğim

500GB 5400 RPM HDD çöp. O anakart çöp. O fiyata dengesiz bir sistem olmuş kanımca. Şu sistem alınıp VN247H kodlu Asus monitör alınırsa bu sistemin tadından yenmez.
Kurduğunuz Sistem İçin Teşekkürler. Bir şey sormak istiyorum işlemcinin kendi soğutması yetermi almam gereklimi ?

Bu kadar uğraştığınız için teşekkür ederim. Değerlendireceğim
Ne demek ya bizim bütçemiz yok bari siz iyi bütçeyle düzgün bir şey toplayın.He aklıma gelmişken söliyim monitörün varsa emektar böyle idare edebileceğin onla idare et bekle biraz 2 ay falan rahat edebiliyosan böyle para yatır monitöre monitörü görebiliyon sadece sonuçta o kadar sistem yapıp 21.5" olmuyor.Monitörü beklet varsa emektar idare et sonra sağlam bi monitör al 144hz zaten display portta olur ilerde dsr veya vsr ile 4k yapabilirsin gerçek 4k olmaz ama ppi artar display portla yine G-Sync FreeSync özellikleriyle tearing ortadan kaldırırsınız sadece display portu ile ama display port olunca fiyat artıyor kalitede artıyo tabi aradaki fark baya var.şu an ben emektarı kullanıyom bekliyom 144hz veya o fiyata direk 4k bulabilirsem onu almak istiyom.Şu an ki kullandığım monitör 75 hz de olabiliyor yani aradaki farkı aşırı görüyorum %20 fark oluyor öyle söyliyim 144hz i sen düşün.o attığım linkleride kontrol et bak o thermaltake e falan bi bak pencereli görgüsüzlük yapıcam diyorsan işini görür yani (^^.) Tabi şaka bi yana o söylediğim ekran kartına da bak youtubeda 390x vs 970 falan bi bak sadece videoları izle gördüğün şeye bi bak fps farkını benchmarkda gör.Sapphire e kötü marka diyenlerde bi alt modeli asusun 390 ı alabilirler veya asus 970 alıp daha az performans falan ama soğuk olsun şimdi o çok önemli yani 500 tlye sıvı soğutma kiti alsa 40 derece görücek hala marka peşinde.Burda marka karalamıyorum yanlış anlamayın dediğim laflar kötü gelebilir ama göz var izan var aynı model arasında 500 tl fark varsa ben ucuzu alır sıvı soğutma takarım daha iyi olur ama Platinium serilerine lafım yok onlar zaten paha biçilemez hybrid olsun poseidon , matrixde sıfır derecenin altında overclock falan bunlar çok iyi şimdi başka marka bunu sunmuyor sunamıyor belki.Onlarda senin benim alıcağım şeyler değil overclock tutkunları alır asus sınır tanımıyor ama sen sınırı koyunca diğer markalarda bi öne geçmiyor değil yani.

Anakart ile Ram uyumsuz değil. ikiside DRR4 2133 mhz ye aldanmayın XMP ile 2666 ya çeker. kasa ya gelince Kasa ve power ayrı ayrı alıp 600 tl vereceğine. sana tavsiye Termaltake v31... 500 tl fiyatı olması lazım 650 w termaltake power var 80 plus bronz . az gibi düşünebilirsin sana benim sitemi yaziyim gerisini sen düşün ?

ASUS GTX 980 STRİX EDİTİON
İNTEL İ7 6700 K
MSI Z170A GAMİNG PRO ANAKART.
16 GB 2666 MHZ PRADATOR RAM.
1 TANE SSD 3 TANE HDD TAKILI SİSTEME.

Ne bir zorlanma var ne de bir güç kaybı. üstüne üstelik 5 adet fan takılı sisteme sıvı soğutmasıda cabası. H60 mevcut. ayrı ayrı girme derim. Onlara vereceğine dediğim kasayı al ki fiyatına göre mükemmel görünümü ve içi çok ferah. anakartının üstüne ekle o parayı biraz daha gelişmiş bir anakart al... ileriye dönük olarak düşün derim ben...

Sorma ya herkes bi marka peşinde everest ile thermaltake öneriyom ikisinden birisini seç diyom adam pazarlamacı mısın diyor dikkatli olacam aman salata getir dersin turşusunu getirirler o derece neyden ney çıkarıyorlar 450 tlye H serisi alıyorlar xmp nedir bilmiyorlar uyumsuzluk diyorlar . Bunlar o anakartta yazan işlemci teknolojisi i3 falan şimdi i5 koymazlar aman uyumsuz olur 1151 soket ama uyumsuz olur .80+ yazsa bile 60- diyenler gördüm. Sisteminde iyiymiş he o anakart favorim tam fiyat performans.sırf gaming falan yazıyor diye Z serisinden vazgeçiyorlar hiç anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…