4000 TL Sistem Toplama (AMD mi Intel mi )

Monitör iyi fakat e.kartını düz GTX780 yaparak kasayı 300R yapabiliriz.

Kasa için ekran kartından kısmayı düşünmüyorum , 300R daha kaliteli biliyorum fakat kasaya o kadar çok para veremem malesef , sizce şu anki kasa götürmez mi uzun süre ?

Cooler Master Hyper 212 EVO seçtiğiniz kasaya sığmıyor diye biliyorum.

Arkadaş uzun vadeli düşünüyorum dedi ayrıca nakit sıkıntısı da yok intel alman daha mantıklı.

Kasayı ZALMAN Z11 olarak değiştirdim + power supply olarak Xigmatek Tauro 600W 80+ seçtim fiyatından dolayı , bütçeyi azcık aştım yakında alıcam sistemi inşallah.

AMD'den şaşma ben oyun için toplayacaksan Intel bana göre vasat ve çok pahalı ama bu herkesin kendi düşüncesi.

OC yapacak mısın yoksa sadece oyun amaçlı mı sistem. Eğer OC yapmayacaksan seçtiğin açık çarpan işlemci yerine i5 -4670 al. Ayrıca bu 4.nesil intel işlemcilerle gelen stok fan yeni mimarinin düşük TDP değerlerinin de etkisiyle gayet yeterli olacaktır. Gereksiz masraftan kaçınmış olacaksın. Ayrıca gelen 250 TL'yi de SSD ya da ti modele yatırabilirsin. Hatta yeni gördüm oradan gelen parayı touro yerine daha iyi bir PSU almakta kullanman mantıklı olacaktır.

Ağırlıklı olarak oyun amaçlı olucak,lisans eğitimine geçtikten sonra bir kaç program kullanıcam elbet, uzun vadeli düşündüğümü söylemiştim fakat bundan 2-3 yıl sonra i5-4670 beni götürür mü orasını bilemem o yüzden OC ilerde gerekli olabilir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…