4000 TL Sistem Toplama

Asım ÇİÇEK

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Arkadaşlar kendime aşağıdaki gibi bir orta seviye oyuncu bilgisayarı toplamak istiyorum.
Limit olarak 4000 TL(Monitör+Klavye hariç) ama 100-200 TL esneme payım var. Aşağıdaki sistem işimi görür mü?

Genel olarak kafamdaki sistem bu ama sizce değişiklik isteyen bir şey var mı?

Ayrıca ekran kartına iki seçeneğim var her ikisi de 1050 Ti ama markalar farklı hangisini tercih etmeliyim?

Anakart:MSI B250 Gaming Pro 2400 MHz mATX
İşlemci:İntel i5 7400
Bellek:Corsair 16Gb(2x8) 2400 MHz CL14
GPU:Gigabyte GeForce GTX 1050Ti G1 Gaming 4GB/Asus Strix GeForce GTX 1050Ti 4GB
HDD:Seagate Barracuda 1Tb 7200 Rpm
SSD:Samsung 850 EVO 250GB
PSU:Cooler Master G600M 600W 80+ Modüler
Kasa:Corsair Spec Alpha Kırmızı Beyaz

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar kendime aşağıdaki gibi bir orta seviye oyuncu bilgisayarı toplamak istiyorum.
Limit olarak 4000 TL(Monitör+Klavye hariç) ama 100-200 TL esneme payım var. Aşağıdaki sistem işimi görür mü?

Genel olarak kafamdaki sistem bu ama sizce değişiklik isteyen bir şey var mı?

Ayrıca ekran kartına iki seçeneğim var her ikisi de 1050 Ti ama markalar farklı hangisini tercih etmeliyim?

Anakart:MSI B250 Gaming Pro 2400 MHz mATX
İşlemci:İntel i5 7400
Bellek:Corsair 16Gb(2x8) 2400 MHz CL14
GPU:Gigabyte GeForce GTX 1050Ti G1 Gaming 4GB/Asus Strix GeForce GTX 1050Ti 4GB
HDD:Seagate Barracuda 1Tb 7200 Rpm
SSD:Samsung 850 EVO 250GB
PSU:Cooler Master G600M 600W 80+ Modüler
Kasa:Corsair Spec Alpha Kırmızı Beyaz

İşlemciyi Ryzen 5 1400, anakartıda B350 PC MATE almanı tavsiye ederim. Ekran kartınıda bence Gigabyte al ama Asus alsan da bir sıkıntı olmaz makimum 3-4 fps oynar. Bu kesinlikle zevk meselesi. Eğer sade kasa seviyorsan da Corsair 270R öneririm. Birde ramleri 3000MHZ yap Ryzen'da 3000MHZ daha fazla performans almanı sağlar.

upload_2017-7-5_17-44-31.png

Ufak tefek değişiklikler uyguladım. Bu sistemede göz atmanı tavsiye ederim.

Herkes de takmış bir Ryzen'e anlamadım. :) Sakın yanlış anlama beni fakat oyun oynayacaksan Intel'den şaşmayacaksın. Recep beyinde bu konuda forumda konuları mevcut zaten.

İşlemciyi Ryzen 5 1400, anakartıda B350 PC MATE almanı tavsiye ederim. Ekran kartınıda bence Gigabyte al ama Asus alsan da bir sıkıntı olmaz makimum 3-4 fps oynar. Bu kesinlikle zevk meselesi. Eğer sade kasa seviyorsan da Corsair 270R öneririm. Birde ramleri 3000MHZ yap Ryzen'da 3000MHZ daha fazla performans almanı sağlar.

Öncelikle tavsiyelerin için teşekkür ederim. Açıkcası elimde çok fazla bir limit olmadığı için B250 seçtim yanında hediye mouse olması beni ekstra 100-150 TL masraftan kurtarabilir diye düşündüğüm için onu seçmiştim.. Kasa konusuna gelince daha sportif ve görünüşü güzel bir kasa istiyorum çok sade olması taraftarı değilim.. RAM'leri 3000 MHz alırsam limiti aşabilirim diye düşünüyorum ama yine de bakacağım.. Intel mi AMD mi konusunda ise biraz daha araştırma yapmam lazım sanırım her kafadan farklı bir ses çıkıyor çünkü.

Eki Görüntüle 246327

Ufak tefek değişiklikler uyguladım. Bu sisteme de göz atmanı tavsiye ederim.

Öncelikle tavsiyelerin için teşekkür ederim. Açıkcası elimde çok fazla bir limit olmadığı için B250 seçtim yanında hediye mouse olması beni ekstra 100-150 TL masraftan kurtarabilir diye düşündüğüm için onu seçmiştim.. Diğer gösterdiğin ürünlerle kendi listemi karşılaştırıp ortaya karışık bir şeyler çıkarmaya çalışacağım.

Hocam AMD mi Intel mi konusuna bi el atmak istiyorum. Intel'in üst seviye 7700K işlemcisi yüksek saat hızı değerleri sayesinde piyasada oyunlarda en iyi performans gösteren işlemci konumunda. Fakat Ryzen hem hala optimizasyonu yapılan bir platform hem de Intel'in aynı fiyata sunduğu işlemcilere nazaran çok üst seviye performans gösteriyor. Sizin için i3 yada i5 bir işlemci almanız paranızı boşa saçmak gibi bir şey olur dolayısıyla.

Aslında zaten hemen şu an alma şansım yok önden bir araştırma sürecine girdim. Ağustos ortasını ya da sonunu bulabilir tahminen bu süreç.

Öncelikle teşekkürler hocam fikirlerini dikkate alacağım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı