4000 TL'ye Sistem Toplama

Bekirdemirr92

Hectopat
Herkese selamlar. Ekran kartı, monitör ve PSU masrafları hariç 4000 TL'ye sistem toplamak istiyorum.
Elimde bulunan malzemeler:

Ekran Kartı: MSI AMD Radeon RX 560 AERO ITX 4G OC 4GB 128 bit GDDR5 Fiyatı
PSU: High Power 500W 80+ Bronze Kırmızı Fanlı Güç Kaynağı Fiyatı

Bunların haricinde almaya karar verdiğim monitör ve işlemci:

Monitör: Samsung LC27HG70 27" 1ms 144Hz (Display+2xHDMI) FreeSync 2 Fiyatı
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X 4,25GHz 19MB Cache Soket AM4 İşlemci Fiyatı

Epeydir araştırıyorum ama özellikle anakart konusunda kararsız kalıyorum. 2 ay içinde sistem toplamak istiyorum. İleride ekran kartı, rAM vs. donanımları yükseltebileceğim bi anakart seçemedim. Benim belirttiğim monitör ve işlemcinin haricinde de öneride bulunabilirsiniz. Herkese iyi forumlar.

Son düzenleme:
Çözüm
Monitör, ekran kartı ve PSU hariç 4000 TL. İşlemci de 4000 TL'ye dahil. Başka bir işlemci de önerebilirsiniz.
Ekran Alıntısı.PNG

Bu işlemciye ilerde istediğin ekran kartını takarsın ve anakart 4 RAM slotu olduğu için ilerde geliştirme yapabilirsin aynı RAMi almanı öneririm RAM yükseltmesini yaparken veya normal, aynı değerlere sahip başka bir RAM sen bilirsin ama geri kalan şeyleri böyle almanı öneririm.
Monitör 4000 TL ve işlemci 1800 TL bunların haricindeki bütçe mi 4000?

Monitör, ekran kartı ve psu hariç 4000 TL. İşlemci de 4000 TL'ye dahil. Başka bi işlemci de önerebilirsiniz.
Seçtiğin parçalarla istediğin bütçeli sistem toplamak imkansız.
Zaten toplasan ekran kartı işlemciye yetmez.

Hocam farklı bi işlemci tavsiye edebilirsiniz. Çok fazla anlamıyorum donanımdan zamanında almıştım bu ekran kartını bi de ben 4000 TL bütçeyi monitör, ekran kartı ve psu'nun haricinde belirttim. Anakart, RAM, İşlemci, Kasa, SSD, HDD vs. için 4000 TL. Özellikle monitörü bu fiyattan ayrı tutuyorum.

Monitör, ekran kartı ve PSU hariç 4000 TL. İşlemci de 4000 TL'ye dahil. Başka bir işlemci de önerebilirsiniz.
Ekran Alıntısı.PNG

Bu işlemciye ilerde istediğin ekran kartını takarsın ve anakart 4 RAM slotu olduğu için ilerde geliştirme yapabilirsin aynı RAMi almanı öneririm RAM yükseltmesini yaparken veya normal, aynı değerlere sahip başka bir RAM sen bilirsin ama geri kalan şeyleri böyle almanı öneririm.

Çözüm
Eki Görüntüle 328106

İşlemci ve anakart bunlar olsa nasıl olur birbiriyle tam uyum sağlar mı ?

AMD Ryzen 5 1400 3.40GHz/3.20GHz 8MB Cache Soket AM4 İşlemci Fiyatı
Asus ROG STRIX B350-F Gaming DDR4 S+V+GL AM4 ATX Anakart Fiyatı

i7 8700 gibi Ryzen 1.nesil işlemcilerden kat kat güçlü bir işlemci varken neden kendinizi kısıtlıyorsunuz?Ryzen 5 1400, 1060 ile bile darboğaz yapar.
Bütçenize i7 8700 sığabilirken neden kendinizi 1.nesil ryzen işlemci ile kısıtlıyorsunuz ?
Hocam bilemiyorum bilgisayarda daha çok 3D Modelleme ve render işleriyle uğraşıyorum. Çok fazla oyun meraklısı değilim. Youtube'da yabancıların yorumlarından anladığım kadarıyla bu tarz çalışmalarda AMD daha iyi diyorlar.

Hocam bilemiyorum bilgisayarda daha çok 3D Modelleme ve render işleriyle uğraşıyorum. Çok fazla oyun meraklısı değilim. Youtube'da yabancıların yorumlarından anladığım kadarıyla bu tarz çalışmalarda AMD daha iyi diyorlar.
2.nesil Ryzenlar daha iyi renderda, i7 8700'ün rakibi Ryzen 7 2700 ama senin gösterdiğinin rakibi herhalde i3 8100 falandır işlemcidir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı