4000 TL'ye Sistem

eLieyi

Kilopat
Katılım
29 Haziran 2015
Mesajlar
332
Yer
Karabük
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, malum okullar kapandı ve yaz tatili geldi. Ben de bir bilgisayar toplamak istedim. Baya da bi araştırma yaptım, sonunda böyle bir sistem topladım. Sizce nasıl olmuş? Artılarını ve eksilerini söylerseniz sevinirim. GTA V gibi yeni nesil oyunları ultrada oynar mıyım? Şimdiden sağ olun. Tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Anakart: MSI Z97 GAMİNG 7
İşlemci: Intel Core i5 4690k
Ekran Kartı: MSI GTX 970 GAMING 4G
Hard Disk: Seagate 3.5" 1 TB Barracuda
Kasa: Corsair Carbide Champ/Spec-02 80 Plus 650W
RAM: GSkill 8GB (2x4) RipjawsX
Soğutucu: Cooler Master Hyper 212 Evo
SSD: SAMSUNG 120 GB 850 Evo
 
Son düzenleyen: Moderatör:
herkesin görüşü farklıdır bende kendiminkini söyleyeceğim :)
Açıkcası anakart bana bayağa bi fazla geldi. G7 yerine G5 hatta G3 bile alınabilir, artan parada bütçeye eklenebilir. Ram olarak Bana sorarsan 2x4 yerine 1x8 al yeni sistem toplayacağında o 4gbleri atmak zorunda kalabilirsin 8gb al gelecek içinde kafan rahat olsun
G3 alırsan gene o.c vb rahatlıkla yapabilirsin ama bütcene ortalam 400-500tl daha ekleyecektir buda 980 alman için yeterli bi miktar :)
son olarak kaynağın hakkında kafama ufak bişey takıldı bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. 650 watt 970 için güzel bir değer fakat görünen o ki arkadaş o.c yapacak. 650 watt bunada yetermi? o.c sonrası harcanan watt hakkında pek bir bilgim yok

Ek olarak;
i5 4460
asus h81-gamer
Galax 980 soc
Z11 NEO 750w +80
Barracuda 1TB
Gskill 8GB RipjawsX
benim kafamda bu var yani kendim alcam gibi
burası 3536tl tutuyor fiyatları iyice araştırırsan en ucuzlarını bulursan. kalan 500tl ye 4k destekleyen tv falan varsa Furyx te alabilirisn

yoksa 4k desteğin artan parayı ssd veya monitöre dahil edebilirsin :)
 
Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Benim bilgisayar parçaları hakkında daha yeni yeni bilgim oluyor ve her geçen gün artıyor yani pek bir bilgim yok PC toplama ile ilgili. Bu daha ilk toplayışım büyük bir ihtimal de son :) O yüzden toplamışken hem iyi hem de dengeli olsun istedim. Dengeli derken de yani anakart orta ekran kartı süper olsun gibisinden değil. GTX 980 çok üst düzey bir anakart. GTX 970 de f/p açısından oldukça iyi hatta bana göre süper bir kart. Ve açıkçası benim de bu sistemi toplamaktaki amacım GTA 5. O yüzden Technopat incelemelerinde gördüğüm kadarıyla çok fark yok aralarında. O yüzden GTX 970 tercihim. Anakarta gelince de dediğim gibi dengeli olsun istedim. Ben daha önce ne yalan söyliyim hiç overclock yapmadım. Bu daha ilk olucak o yüzden Gaming 7'de de tek tuşla O.C var sanırım o yüzden bu anakartı seçtim. Eski monitörümde VGA girişli. O yüzden yeni bir monitör almak istiyorum. Ayrıca bir sorum olucak alacağım ekran kartının çıkışında VGA yok. Ben DVI to VGA kullansam yine de DVI kalitesinde görüntü alabilirmiyim? Bu soru aklıma baya takıldı o yüzden sormak istedim çünkü aynı kaliteyi alacaksam monitörü sonradan almayı düşünüyorum şimdiden sağolun.
 
Ram olarak Bana sorarsan 2x4 yerine 1x8 al yeni sistem toplayacağında o 4gbleri atmak zorunda kalabilirsin 8gb al gelecek içinde kafan rahat olsun
Kardeşim 2x4 GB ramler Quad channel olarak daha performanslı olacağı için 2x4 almasında fayda var.

Düşüncelerime geçeyim.
Anakart biraz fazla kaçmış görünüyor. Anakart'ı Gaming 5 alabilirsiniz.
 
Çok sağolun bir de benim monitorüm de eski VGA girişli 19.5 inc o yüzden bu sisteme sıkıntı çıkartır mı ? Çıkartırsa kaç ay idare eder ? Çünkü monitör de almak istiyorum ancak bütçem yok sonradan ise bu monitörü almak istiyorum sizce nasıl ?

ASUS 23.6" VS247HR GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - Vatan Bilgisayar

Buyrun bunu alabilirsiniz daha yararlı olacaktır. Asus 23.6" Vn247H Geniş Ekran Led Monitör - Vatan Bilgisayar Ve bence HDD'yi bununla değiştirin daha iyi sonuç alırsınız. Wd 3.5" 1Tb Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64Mb Cache Harddisk - Vatan Bilgisayar Bu arada sisteminiz çok iyi eğer alıyorsanız hayırlı olsun.
 
Buyrun bunu alabilirsiniz daha yararlı olacaktır. Asus 23.6" Vn247H Geniş Ekran Led Monitör - Vatan Bilgisayar Ve bence HDD'yi bununla değiştirin daha iyi sonuç alırsınız. Wd 3.5" 1Tb Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64Mb Cache Harddisk - Vatan Bilgisayar Bu arada sisteminiz çok iyi eğer alıyorsanız hayırlı olsun.

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim ancak MSI GTX 970 serisinin HDMI girişinde biraz sorun varmış galiba o yüzden o monitörü tercih etmedim. Doların düşmesini bekliyorum dolar biraz düştüğü an alacağım sistemi çok teşekkürler :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı