Rehber 4000TL APU sistem toplama

Merhabalar, katılırsınız ki ekonomimiz o kadar iyi değil. Bu dönemde bilgisayar toplamak oldukça zor, bende bunun için sizlere bir rehber hazırladım, bu rehberdeki parçaları yakın zamanda ben de alacağım. Daha değişik bütçeler ile sistem toplama rehberlerim devam edecek, o zaman şöyle başlayayım.

İşlemci:
İşlemci tarafında AMD seçmek istedim, amacımız fiyat/performans.

Anakart:
Anakart tarafında A320 seçebilirdim, fakat A320'de O.C desteği yok maalesef, eğer O.C işleri ile uğraşmayacaksanız A320'de alabilirsiniz. Size kalmış.

RAM:
RAM tarafında ise Ballistix seçmek istedim, çipleri oldukça kaliteli. APU sistemlerde RAM'i Dual Channel 8x2 almak çok önemli, 16 GB RAM almak zorundasınız denilebilir.

Güç Kaynağı:
500W bu sistem için yeterli olacaktır, seçimimi FSP Hydro'dan yana yapmak istedim.

Kasa:
Forumdaki bir hocam önermişti, fiyat/performans canavarı olarak geçiyor. Öneren @ismimberkay hocama teşekkür ederim.

SSD:
SSD tarafında Patriot'a yönelmek istedim, forumda çoğu kişi öneriyor bende önereyim dedim. 480 GB sizi uzun süre götürür.

Evet, bu rehberimde bu kadardı. Umarım işinize yarar, kafanıza takılan soru var ise sorabilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplarım. Eleştiriye açığım; istediğinizi tavsiye edebilirsiniz, hatalarımı söyleyebilirsiniz.
Sistemin fiyatı:
4085.

Sistemimizin verdiği FPS'ler gayet güzel, günümüz oyunlarını rahatça oynatıyor. İsterseniz benchmark testlerine bakabilirsiniz.
Sonraki makalemde kaç TL'ye bilgisayar toplamamı istersiniz? Yazar iseniz sevinirim, çoğunluğa göre hareket etmek istiyorum. İyi forumlar!
 
Son düzenleme:
Güç kaynağını bu ile değiştirirsek olur. Hydro K'ya göre daha iyi.
Onun dışında güzel olmuş, elinde sağlık.
Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
😍
 
PC Exclusive oyunları oynamıyorsanız APU yerine Xbox Series S çok daha mantıklı. PC tarafında ise şu anda alınabilecek en mantıklı sistem bu bence. Bütçe olsa dahi APU ile yetinip ekran kartlarının normale dönmesini beklemek doğru bence.
 
PC Exclusive oyunları oynamıyorsanız APU yerine Xbox Series S çok daha mantıklı. PC tarafında ise şu anda alınabilecek en mantıklı sistem bu bence. Bütçe olsa dahi APU ile yetinip ekran kartlarının normale dönmesini beklemek doğru bence.
Kişiden kişiye değişir açıkcası, mesela ben hiç bir zaman konsol almam. Konsola vereceğim parayı bilgisayara veririm, dediğim gibi kişiden kişiye değişir. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
 
Fiyat performans acısından PSU cok pahalı olmuş bence, APU sistemlerde Aerocool VX 500 kullanılıyor, 285TL'ye bulunabiliyor.
Markayı hiç duymadım, ne yalan söyleyeyim. Ben kaliteye baktım, kaliteli olması önemli.
 

Geri
Yukarı