Yeni hazır sistemden tiz bir ses geliyor

karadumangokay

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 15 gün önce hazır bir sistem aldım.
PC'de program açarken internette scroll tuşuyla gezinirken hatta görev çubuğu üzerinde program simgeleri arasında imleci gezdirirken bile işlem anında tiz bir ses geliyor. Oyuna girdiğimde artıyor ve sürekli hale geliyor gibi bir de monitör 300Hz'deyken daha yüksek 60Hz'de neredeyse dıyulmuyor. Nereden geldiğini tam anlayamıyorum. Aslında sesli bir ortamda duyulmuyor ancak sessiz bir ortamda dikkatle dinlediğimde duyuyorum. Ses sanki ekran kartının ya da PSU'nun üstünden geliyor gibi. Anlayan arkadaşlar yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
7500x3d - Asus Prime 650m -R

Teşekkür ederim hiç önemsemiyorum eğer coil whine ise kısa devre ya da elektrik ile ilgili falan olmasından korkuyordum
Aslında gayet uyumlu bir ikili. Fakat işlem yaparken seslerin gelmesi genelde VRM bölgesinden kaynaklanıyor, aynı ses benim laptopumda da mevcut. Mouse'u 2000+ hz'e alıp sağa sola oynattığımda faks makinesi gibi ses geliyor laptoptan. 2 yıldır bu şekilde kullanıyorum bir sorun çıkarmadı. VRM sıcaklıklarını bir kontrol edin, değerler normal ise sorun yok demektir.

Aslında gayet uyumlu bir ikili. Fakat işlem yaparken seslerin gelmesi genelde VRM bölgesinden kaynaklanıyor, aynı ses benim laptopumda da mevcut. Mouse'u 2000+ hz'e alıp sağa sola oynattığımda faks makinesi gibi ses geliyor laptoptan. 2 yıldır bu şekilde kullanıyorum bir sorun çıkarmadı. VRM sıcaklıklarını bir kontrol edin, değerler normal ise sorun yok demektir.
Şimdilik kullanırken problem yok oyunlarda vs problem olmadı test edilerek geldi zaten ama ben de baktım sıcaklıklar normal görünüyor. Zaten çok zamlandı sitemler çok para verince insan tedirgin oluyor teşekkür ederim cevabınız için 🙏

Şimdilik kullanırken problem yok oyunlarda vs problem olmadı test edilerek geldi zaten ama ben de baktım sıcaklıklar normal görünüyor. Zaten çok zamlandı sitemler çok para verince insan tedirgin oluyor teşekkür ederim cevabınız için 🙏
Hayırlı olsun sisteminiz. 7500x3d merak ettiğim bir işlemci. İnceleme yazınızı dört gözle bekliyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı