400TL hava soğutma önerisi

Reenri

Centipat
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.
İşlemcimin boşta bile 60 derecede olması ve oyunlarda (Call of Duty Warzone, Apex vs.) 85 88 dereceleri görmesi sonucunda güzel bir hava soğutucu almaya karar verdim. Maximum bütçem ise 400 TL. Fakat bütçenin yanında birkaç sorum olacak sizlere. Size sistemimin özelliklerini aşağıya bırakacağım. Bu sistem özelliklerinde PSU bu alınacak olan işlemci soğutucusunu destekler mi? Ve işlemci soğutucusu bu kasa içerisine sığar mı? Soğutucuyu takmadan önce AMD 3600 için olan stok soğutucuyu sökeceğim ve sonra alınacak olan soğutucuyu takacağım. Bu işlemi yaparken anakartı illaki kasadan sökmem gerekir mi? Bu konuda çok tecrübesizim çünkü. Bir de alacağım soğutucu RGB'li olursa benim kasamın içinde haricen bir RGB kontolcüsü yok. Dolayısıyla RGB kablosunu direkt olarak anakarta bağlarsam kontrolünü yazılım üzerinden sağlamam mümkün müdür? Tamperli cama değme vs yapmasını istemiyorum. Açıkçası Technopat'taki çoğu konuyu okudum ve takip ettim yani biraz araştırma yaptım. İstediğim soğutucunun özelliği ömürlük ve çift fanlı olması. Özellikle dayanıklı ve çift fanlı olması hususu önemli çünkü bir daha bu konuda para verebileceğimi zannetmiyorum. Dolayısıyla bahsi geçen konuda yardımınıza ihtiyacım var. Ha bir de termal macun önerisi istiyorum sizlerden. Ben araştırmalarım sonucunda Cooler Master Master gel Pro'yu buldum incelemelerine baktım ve gayet memnun kaldığını gördüm insanların. Özellikle Arctic Freezer 34'ü Duo versiyonunu önerirseniz ve uygun fiyatlı link verebilirseniz almayı düşünüyorum.
Bulduğum soğutuculardan birkaçını link olarak bırakacağım sizler de öneriniz veya bu soğutucuyu al ama burada daha uygun fiyatlı diye link vererek bana yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olurum. Teşekkürler.
Arctic Freezer 34 Esports Duo Intel Amd Çift Fanlı İşlemci Soğutu - n11.com

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistem özelliklerim:
1 X MSI B450M PRO-VDH Max AMD B450 3866MHz DDR4 AM4 anakart.
1 X AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm işlemci MPK.
1 X Gigabyte GeForce RTX 2060 Super Windforce OC 8 GB GDDR6 256 Bit ekran kartı.
1 X XPG 16 GB (2x8GB) Gammix D30 siyah 3000MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.
1 X Power Boost X-59 RGB 650W 80+ tempered glass USB 3.0 mid Tower kasa.
1 X Toshiba OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD (1700 MB okuma / 1600 MB yazma)
1 X Seagate Barracuda 3.5" 1 TB 7200 RPM SATA 3 HDD.
1 X WDC WD 800BD-22MRA1 80 GB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Freezer 34 Duo o fiyatta rakipsiz gibi bir şey. Bu arada Power Boost gibi fason üretim PSU'ları önermiyorum, eğer bütçeniz var ise daha bilindik ve gerçek sertifikası olan firmalara yönelin. Bu arada işlemci soğutucular ile PSU'ların hiçbir alakası yok, asıl sorulması gereken şey anakartım ile uyumlu mu? Olmalı ki zaten AM4 soketi ile tam uyumlu, o yüzden rahatlıkla alabilirsiniz.

Kasanıız maksimum 168mm destekliyor. Soğutucu ise 166.5mm. Verilerde bir sıkıntı yoksa sığacaktır. Gayet güzel bir soğutucu çok rahat soğutacaktır 3600'ü. Sevgiler.

Freezer 34 Duo o fiyatta rakipsiz gibi bir şey. Bu arada Power Boost gibi fason üretim PSU'ları önermiyorum, eğer bütçeniz var ise daha bilindik ve gerçek sertifikası olan firmalara yönelin. Bu arada işlemci soğutucular ile PSU'ların hiçbir alakası yok, asıl sorulması gereken şey anakartım ile uyumlu mu? Olmalı ki zaten AM4 soketi ile tam uyumlu, o yüzden rahatlıkla alabilirsiniz.

Evet PSU konusunda haklısınız sıradaki masraf ona zaten fakat şu anda ona ayırabileceğim bütçem yok maalesef. Ben PSU sorusunu bütün sistem yük altındayken çalıştığında ( örn Warzone ekran kartının yük altına girmesi gibi ya da render yaparken işlemcinin yük altına girmesi gibi) güç kaynağım yeterli kalır mı anlamında sordum. Anakart ile uyum hususunu biraz daha açabilirseniz sevinirim. Benim bildiğim kadarıyla soğutucu montajından sonra anakart üzerinden sadece gücü ve varsa RGB'nin ışıklandırmasını alacak? Yani eğer RGB desteği diyorsanız parçaları bilerek yazdım anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirse diye:)
Kasanıız maksimum 168mm destekliyor. Soğutucu ise 166.5mm. Verilerde bir sıkıntı yoksa sığacaktır. Gayet güzel bir soğutucu çok rahat soğutacaktır 3600'ü. Sevgiler.
Fikriniz için teşekkür ederim öncelikle.Arctic Freezer 34 Esports Duo da yoğunlaştım bende. fakat amd 3600 e takılabiliyor mu onu bilmiyorum malesef..

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı