400w Frisby vs 300w Zalman

TolgaB36

Kilopat
Arkadaşlar aşağıda ki sistemi satın aldım. Nanokatolog'dan gelmesini bekliyorum fakat aklıma son zamanlarda PSU olayı düştü. Ben de Frisby FOEM 400W var zaten. Bu firmanın kalitesini bilerek almıştım yeni sisteme zarar vermesinden korkuyorum. Sistem şu an 200W civarı tüketiyor yeni gelecek parçalarda da herhangi bir güç değişimi yok. Onlarda 200W istiyor bütçem şu an +80 sertikalı bir PSU almaya yetmiyor. Arkadaşım Zalman 300-LE modelini tavsiye etti kendi 1050Ti'lı sisteminde sorunsuz kullanıyormuş. Siz ne diyorsunuz bu duruma? Sizce 400W'luk Frisby'i 50 TL civarlarında satıp yerine 300W'luk Zalman almalı mıyım?
Ekran Kartım R7 240.

Screenshot_18.png

Bir süre bu şekilde kullanıp ilerleyen zamanlarda kaliteli bir PSU almanızı tavsiye ederim. Yenisine bu parayı verdikten sonra sisteme herhangi bir yükseltme yapmak istediğinizde gene yetersiz kalacak.

Bir süre bu şekilde kullanıp ilerleyen zamanlarda kaliteli bir PSU almanızı tavsiye ederim. Yenisine bu parayı verdikten sonra sisteme herhangi bir yükseltme yapmak istediğinizde gene yetersiz kalacak.
Bence de bütçeniz olana kadar idare eder. Ekran kartı vb. değiştirmeye niyet ettiğinizde değiştirirsiniz.

Hocalarım internette Frisby yerden yere vuruluyor 2 aya patlar gibisinden. Bence de kaliteli bir marka değil fakat 2 yıldır kullanıyorum bir sıkıntı çıkarmadı hala Zalmanı mı alsam yoksa biraz bu şekilde kullanıp +80 serfikalı bir PSU'mu alsam karar veremedim. 3-4 Ay sonra da bir ekran kartı değişikliği planım var tekrar PSU almam gerekecek sanırım.

500, 600W 80+ bir ürün alamayacaksan vakti gelince alacağın ekran kartına göre değiştirirsin. Bütçene göre siteden yine öneri sorarsın.

Hocalarım internette Frisby yerden yere vuruluyor 2 aya patlar gibisinden. Bence de kaliteli bir marka değil fakat 2 yıldır kullanıyorum bir sıkıntı çıkarmadı hala Zalmanı mı alsam yoksa biraz bu şekilde kullanıp +80 serfikalı bir PSU'mu alsam karar veremedim. 3-4 Ay sonra da bir ekran kartı değişikliği planım var tekrar PSU almam gerekecek sanırım.
Ben olsam psu alırdım 2 yıldır kullanılan bir psu. Bu gün sorun çıkarmasa elbet sorun çıkartıcaktır ve bu sorunlar sisteme çok ciddi zararlar verebilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı