4060 mı 4060 Ti mı?

ilk önceliğim yayın yaptığım online oyunlar lol valorant cs gibi ama kendim ara sıra hikayeli oyunlar oynuyorum spiderman gibi nfs gibi god of war gibi ama dediğim gibi ilk önceliğim yayın yaptığım oyunlar. Zaten 16 gb lık bütçem yok açıkçası
Hocam 4000 serisi alabilmeniz daha iyi olurdu dlls yüzünden ama ti da 8gb vram gerçekten az geliyor. Kartın tam gücünü kullanamazsınız maalesef. O parayı biriktirip 4060 almak daha uygun olabilir ama son tercih sizin sonuçta

Hocam 4000 serisi alabilmeniz daha iyi olurdu DLSS yüzünden ama Ti da 8 GB VRAM gerçekten az geliyor. Kartın tam gücünü kullanamazsınız maalesef. O parayı biriktirip 4060 almak daha uygun olabilir ama son tercih sizin sonuçta.

Öyle olmuyor. VRAM ekran kartı gücüne engel olmaz. Darlandığında zaten ya oyun kapanır ya da fazlalığı RAM'e falan atmaya çalışır. 4060 Ti 1080p için 8 gb vram yeter.

Öyle olmuyor. VRAM ekran kartı gücüne engel olmaz. Darlandığında zaten ya oyun kapanır ya da fazlalığı RAM'e falan atmaya çalışır. 4060 Ti 1080p için 8 gb vram yeter.
hocam işte tam olarak bu sorun. rtx 4090da 8gb vram olursa nolur? kas gücü vb. o vrame çok fazla geldiği için o ekran kartının tam gücü asla kullanılamaz. 4060 8gb kullandığım için biliyorum önceden de belirtmiştim forzada bile bazen başka uygulama açık olmasa bile vram uyarısı veriyor. 4060 ti özellik bakımından daha iyi olduğu için bu sorunların olması çok daha muhtemel. yani insan oyun kapanır korkusundan(az vram) neredeyse her oyunu 1080p ultrada çalıştırabilecek kartı mecbur yüksekte çalıştırır.

@ElderAssassin 4060 ti 16gb için yeterli bütçen olmadığını söylemişsin. düz 4060 işini görür diye düşünüyorum

@VarBişiler vramin önemi niyetine öyle bir örnek verdim. kas gücü ile vram ilişkili. ram yetmezse sistem kararlılığı, oyun performansı ve kararlılığı etkilenmesinde olduğu gibi vram de de aynı şeyler gerçekleşebiliyor.

Hocam 4060 Ti 8 GB versiyonu alınmaz parasına değmez. AMD gitmeniz daha uygun olur gibi.

Yayın demiş?

Arkadaşlar yayın yapmak için ekran kartımı değiştireceğim, şu an RX 6600 kullanıyorum. Sizce 4060 mı alayım yoksa bütçemi son raddeye kadar zorlayıp 4060 Ti mı alayım? Kararsız kaldım çünkü az da olsa param kalsın istiyorum bir yandan. Aralarında 2.5k fark var ve benim için önemli bir fark, zaten ekran kartımı satıp alacağım. Hangisi daha mantıklı sizce? İşlemcim R5 5600 ve 16 GB RAM var.

4060 Ti daha mantıklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı