4060 mı 4060 Ti mı?

Nvidia'nın NVENC donanımı sağolsun sisteme aşırı az yük bindiriyor. Rtx 4060 ti (8gb), 4060 ile aralarında aman aman bir performans farkı olmaz. Eğer 80 fps değilde 93 fps alayım 2.5k için bu değer, diyorsanız alın lafım yok.
çok arada kaldım açıkçası şu an bir kısım 4060 ti al 2.5k fiyat farkına değer diyor bir kısım değmez diyor bir oylama vs. açılabiliyor mu ya?

çok arada kaldım açıkçası şu an bir kısım 4060 ti al 2.5k fiyat farkına değer diyor bir kısım değmez diyor bir oylama vs. açılabiliyor mu ya?
Dostum arada oyun için 10 fps fark var. Yani çokda önemli değil. Paranız varsa tabii ki 4060 Ti. Bu şey gibi; hani paran varsa 4070 al, dahada çok varsa 4070 Ti al gibi gibi. Tabi ki arada fark olacak. Seni karşılıyorsa 4060 yeterde artar, dlss 3+ fg ile 2K da bile oyun oynarsın.

Kesinlikle 4060 Ti alın diyorum ama işlemci yetersiz kalır veya çok darboğaz yapar mı bir bakmanızı tavsiye ederim.

Yayın yapacak isen AMD'yi görme bile. Arkadaşımda var yayın açtığı zaman görüntü kesik kesik geliyor.

Kesinlikle 4060 Ti alın diyorum ama işlemci yetersiz kalır veya çok darboğaz yapar mı bir bakmanızı tavsiye ederim.

Yayın yapacak isen AMD'yi görme bile. Arkadaşımda var yayın açtığı zaman görüntü kesik kesik geliyor.
4060 Ti'ın 5600 ile darboğaz yapma ihtimali yok.

Çok düşünecek bişey yok aslında. 4060'ın kas gücü bence çok yetersiz, AMD GPU almak mantıklı değil zaten en iyisi 4060 Ti bence, teknolojik avantajları sayesinde 2K'da bile çoğu oyunda yeterli performans gösterir bazı oyunlarda Vram yetmeyebilir belki o kadar.

Son düzenleme:
4060 Ti'ın 5600 ile darboğaz yapma ihtimali yok.

Çok düşünecek bir şey yok aslında. 4060'ın kas gücü bence çok yetersiz, AMD GPU almak mantıklı değil zaten en iyisi 4060 Ti bence, teknolojik avantajları sayesinde 2K'da bile çoğu oyunda yeterli performans gösterir bazı oyunlarda VRAM yetmeyebilir belki o kadar.

R5 7500F kullanıyorum %17'lik bir darboğaz söz konusu etkilemiyor bile ama 5600 ile nasıl bir performans verir orasını bilemem bir araştırsın istedim sadece.

Çok arada kaldım açıkçası şu an bir kısım 4060 Ti al 2.5k fiyat farkına değer diyor bir kısım değmez diyor bir oylama vs. açılabiliyor mu ya?

Değer bu arada hocam düşünmeyin bile.

R5 7500F kullanıyorum %17'lik bir darboğaz söz konusu etkilemiyor bile ama 5600 ile nasıl bir performans verir orasını bilemem bir araştırsın istedim sadece.

7500f %17? Eminmisiniz? Siz daha çok çinden gelen plastik ürün almışsınız gibi. Yada darboğaz sitesinden baktınız. 7500f ile 4070S bile kullanan var.

O darboğaz hesaplama sitelerine güvenmeyin, darboğaz öyle hesaplanmaz hepsi yalan onların. 4060 Ti & 5600 bileşenlerini kullanan oyun testi videolarını izleyin derim, 1080P için %100GPU kullanımı, %1 low ve %0.1 low FPS'leri normal ise oyunda ani takılmalar stuttering gibi problemler ile karşılaşılmıyorsa darboğaz yoktur. Oyunlarda ultra ayarlarla 1080P'de 5600 ile 4070'e kadar 7500F ile de 4070 Super veya 4070Ti'a kadar darboğaz yapmaz, çözünürlük 2K ise çok daha güçlü ekran kartlarını da besler.

7500F %17? Emin misiniz? Siz daha çok Çin'den gelen plastik ürün almışsınız gibi. Ya da darboğaz sitesinden baktınız. 7500F ile 4070S bile kullanan var.

Hocam vallahi siteden baktım ben test falan yapmadım ama yani hiç darboğazlık bir durum söz konusu değil ben olur sanıp üzülmüştüm şimdi çok mutluyum :D

Birçok kullanan var r5 5600 ile forumlara falanda baktım darboğaz yapmıyor herkes öyle demiş.

Aynen öyle şu an AMD RX 6600 var ama sırf amd olduğu için gpudan veremiyorum r5 5600 ile işlemciden veriyorum o da fpsi çok düşürüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı