4060 R5 7500F vs i5 12400F RX 7700XT

Bütçe
30000

rysvetreni

Centipat
Daha fazla  
Baslikta yazdigim iki sistem ozelliklerinin arasında kaldım. Açıkçası bütçem sinirli ve zorlamak istemiyorum. Iki sisteminde linkini asagiya birakacagim sizde kontrol edebilirsiniz. Bana onerinir ne olurdu? Valorant, CS, RDR, Warzone ve GoW oynamayi dusunuyorum. Monitörüm 180Hz oldugu icin FPS olarak guzel degerleri almak zorundayim. Oyunlarda full + full high grafiklerde oynayacagim derdim yok 😅 guzel gozukmesi benim icin yeterli. Tek arada kaldigim konu gecip 7700XT tercih edecegim diye i5 12400F almak mantikli mi? Uzun vadede etkilemez mi? Işlemci benim tercih ettigim oyunlarda çok mu önemlidir? Sizce 4060 R5 7500F alsam nasıl etkiler? Bunlari baz alarak oneri yapar misiniz 🙏🏻 iki sistemin SSD'sini 1TB yukseltecegim ayrica islemci icin hava sogutucusu alacagim bilginize.

i5 12400F ve 4060 kullanıyorum, gayet güzel ikilidir kendisi. R5 7500F AM5 soketinde bayağı seçeneği var, Intel i5 12400F kanadına bakarsak en fazla 14. nesil takviyesi yapılabilir.

Oyunlarda R5 7500F'in ön belleği daha fazla olduğu için oyunlarda daha fazla FPS alırsın.
Bence Intel işlemci + AMD ekran kartı olayına girmek mantıksız.

Yüksek FPS istiyorsanız ve uzun bir süre yükseltme gibi bir planınız yoksa eğer 7700 XT ekran kartı, 4060 Ti 16GB'dan %30 daha güçlü (4060 7700 xt'nin rakibi bile değil) ve 5060 Tİ 16GB ile yarışıyor. Sırf işlemci yüzünden ekran kartından yaklaşık %45 - %50 performanstan ödün vermek hiç mantıklı değil. 7700 XT'li sisteme 32GB ram takabilirseniz çok çok iyi olur. İşlemci performansı oyundan oyuna değişir genelde, işlemci ağırlıklı oyunlarda (cs, valorant gibi) bir tık daha öne çıkar fakat 12400F de güzel bir işlemci. Yazdığınız oyunlar hikaye ağırlıklı ve dolayısıyla ekran kartına daha çok önem veren oyunlar o yüzden daha güçlü bir GPU daha çok işinize yarayacak.

i5 12400F ve 4060 kullanıyorum, gayet güzel ikilidir kendisi. R5 7500F AM5 soketinde bayağı seçeneği var, Intel i5 12400F kanadına bakarsak en fazla 14. nesil takviyesi yapılabilir.

Oyunlarda R5 7500F'in ön belleği daha fazla olduğu için oyunlarda daha fazla FPS alırsın.
Bence Intel işlemci + AMD ekran kartı olayına girmek mantıksız.

Hocam bende şu şekilde düşündüm, işlemci uzun vadede daha iyi performans gösterebilir diye. Zaten 4060 oldukça güncel ve yeterli ancak i5 12400F bir tık eski. Dolaylı olarak AM5 bir işlemci ile ekran kartini tam performansta ve daha yüksek FPS değerlerinde kullanabilirim diye düşündüm. Ancak arada kaldigim konu ise biri 8 GB digeri ise 12 GB. Ekran karti oyunda cok etkiler mi benim istediklerime gore? Islemci mi yoksa ekran karti mi daha onemli olur? Warzone gibi oyunlar icinde net sekilde yuksek GBli ekran kartlari daha iyi performans gosteriyor. Tabii DLSS o farki kapatir mi bilmiyorum 🤷🏻‍♂ o yuzden onerilerinizi istiyorum 😔🙏🏻

Yüksek FPS istiyorsanız ve uzun bir süre yükseltme gibi bir planınız yoksa eğer 7700 XT ekran kartı, 4060 Ti 16 GB'dan %30 daha güçlü (4060 7700 XT'nin rakibi bile değil) ve 5060 Ti 16 GB ile yarışıyor. Sırf işlemci yüzünden ekran kartından yaklaşık %45 - %50 performanstan ödün vermek hiç mantıklı değil. 7700 XT'li sisteme 32 GB RAM takabilirseniz çok çok iyi olur. İşlemci performansı oyundan oyuna değişir genelde, işlemci ağırlıklı oyunlarda (CS, Valorant gibi) bir tık daha öne çıkar fakat 12400F de güzel bir işlemci. Yazdığınız oyunlar hikaye ağırlıklı ve dolayısıyla ekran kartına daha çok önem veren oyunlar o yüzden daha güçlü bir GPU daha çok işinize yarayacak.

Hocam bütçem yetmedigi icin RAM yukseltemiyorum 😔 ancak sonradan tabii ki ekstra RAM takviyesi yapabilirim bu sisteme. O zaman benim attigim 7700XTli sistem alınır mı? Diyorsunuz? Kasa olarak 600W beslemeye yeter mi? Ayrica anakart 5600W oldugu icin arkadaslarimdan biri normalde en az 6000 onerilir DDR5 icin dedi. Siz ne dersiniz? Buldugum o sistem tam F/P diyebilir miyiz? Veya en azindan benim icin gider diyebilir miyiz?

Hocam bütçem yetmedigi icin RAM yukseltemiyorum 😔 ancak sonradan tabii ki ekstra RAM takviyesi yapabilirim bu sisteme. O zaman benim attigim 7700XTli sistem alınır mı? Diyorsunuz? Kasa olarak 600W beslemeye yeter mi? Ayrica anakart 5600W oldugu icin arkadaslarimdan biri normalde en az 6000 onerilir DDR5 icin dedi. Siz ne dersiniz? Buldugum o sistem tam F/P diyebilir miyiz? Veya en azindan benim icin gider diyebilir miyiz?
hocam bu 7700 XT li sistemin fiyatı suan uygun bayağı. Benzer ve bir tık üstü muadilleri 34 35kdan başlıyor fiyatları. En az 6000 önerilir diye bir kaide yok bu arada o 400mhz lik farkı anlamazsın bile merak etme. 600W yeterli hocam bir sorun yaşamazsınız. Sonradan ram takviyesi biraz ihtiyacı var fakat şimdilik 16gb ram ile alabilirsiniz. Call of duty oyunun fps testlerini izleyin hocam 7700 xt rakibi 4060 ti 16gb dan 40 - 50 fps daha fazla veriyor ortalama. Kendim de ayrıca kullanıyorum ve AMD fanatiği falan da değilim :D Ben de Nvidia kullandım zamanında. Bu sistemi alın hocam.

Hocam bu 7700 XTli sistemin fiyatı şu an uygun bayağı. Benzer ve bir tık üstü muadilleri 34 35kdan başlıyor fiyatları. En az 6000 önerilir diye bir kaide yok bu arada o 400MHz'lik farkı anlamazsın bile merak etme. 600W yeterli hocam bir sorun yaşamazsınız. Sonradan RAM takviyesi biraz ihtiyacı var fakat şimdilik 16 GB RAM ile alabilirsiniz. Call of Duty oyunun FPS testlerini izleyin hocam 7700 XT rakibi 4060 Ti 16 GB'dan 40 - 50 FPS daha fazla veriyor ortalama. Kendim de ayrıca kullanıyorum ve AMD fanatiği falan da değilim :D ben de NVIDIA kullandım zamanında. Bu sistemi alın hocam.

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim hocam bu kasadan sipariş verecegim yakinda 🙏🏻 ayrica islemci sogutucusu hakkinda sormak istiyorum. 4 bakir borulu kule tipi sogutucular Trendyol'da 400TL bandinda bulunabiliyor. Bu sogutucular sizce is gorur mu? Veya stok sogutucu bile yeter mi?

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim hocam bu kasadan sipariş verecegim yakinda 🙏🏻 ayrica islemci sogutucusu hakkinda sormak istiyorum. 4 bakir borulu kule tipi sogutucular Trendyol'da 400TL bandinda bulunabiliyor. Bu sogutucular sizce is gorur mu? Veya stok sogutucu bile yeter mi?

Hocam Intel'in stok sogutucusu= cop benim onerim buradan daha bilgili bir arkadas illaki size bir kule tipi sogutucu vs. onerecektir model olarak onu almaniz.

Soğutucu eklemek şimdilik bütçenizi sıkıyorsa sonradan da alabilirsiniz acelesi yok. İdarelik stok soğutucu kullanabilirsiniz. Benim size tavsiyem Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Bu sisteme bakabilirsiniz geçenlerde paylaşılmıştı.
Sistem iyi fakat özelleştirme seçenekleri yok ve alıcı arkadaş 1TB M2 ssd ile beraber almak istiyor. Fiyatı da biraz daha pahalı. Düşünülebilir fakat sonradan masraf çıkartır bir tık çünkü hem SSD değişecek hem de ramler 32GB yapılacak. Konu sahibi arkadaşa kalmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı