4060 R5 7500F vs i5 12400F RX 7700XT

Bütçe
30000

Bu sisteme bakabilirsiniz geçenlerde paylaşılmıştı.

Hocam bir inceledim evet tam istediğim sistem gibi ancak SSD'yi yükseltip hem RAM'i alip hem soğutucu almak bana çok çok masrafli olacak. Yani SSD'yi anca harici almam gerek yoksa 512 GB çöp olacak. RAM olarak en az 1500-1600TL civarinda bir para harcamam gerek, harici SSD için de o civarlarda hemen hemene. Buyuk ihtimal benim attigim 7700XTli sistemi alacagim, attiginiz sistem evet daha guzel ancak 5-6 bin daha eklemem gerekecek o sistem için. Çok arada kaldım 😔

Hocam bir inceledim evet tam istediğim sistem gibi ancak SSD'yi yükseltip hem RAM'i alip hem soğutucu almak bana çok çok masrafli olacak. Yani SSD'yi anca harici almam gerek yoksa 512 GB çöp olacak. RAM olarak en az 1500-1600TL civarinda bir para harcamam gerek, harici SSD için de o civarlarda hemen hemene. Buyuk ihtimal benim attigim 7700XTli sistemi alacagim, attiginiz sistem evet daha guzel ancak 5-6 bin daha eklemem gerekecek o sistem için. Çok arada kaldım 😔
Hocam dediğiniz cok doğru fakat ssd ve ram yükseltmek, islemci ve anakart değiştirmekten kesinlikle çok daha az masraflı ve buna değer. Fakat biraz dişinizi sıkmanız gerekecek ram ve ssd yükseltmek icin, sonucta bir defa alıyorsunuz bilgisayarı. Zaten 7500F ve 7700 XT li sistemi aldıktan sonra ram ve ssd yi elden çıkarırsınız sarı siteden o yüzden 5 6k yerine 3 4k ya falan denk gelir yeni alacağınız ram ve ssd. Eğer diyorsanız ki benim daha hiç butcem yok, artıramam diyorsanız eğer 12400F ve RX 7700 XT sistemi de alabilirsiniz o da üzmez asla.

Hocam şimdi bir araştirma yapiyorum ve bu sistemi buldum Alys Silver | Intel i5-14400F | 16 GB DDR5 | Powercolor RX 7700 XT 12 GB | 1 TB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.com, sistemde işlemciyi i5 12600KF olarak değiştirmeyi planliyorum cunku islemci ile birlikte sivi sogutucu da veriyorlarmis. Ayrica sistemde RAM'i de 2x8 olarak secebiliyorum SSD de 1TB. Sizce nasıl? Bu bütçemi çok aşmaz cunku ekstra masraf çıkartmayacak bana sonradan. Ayrıca kule tipi soğutucu yerine direkt sıvı soğutucu ile gelecek 🤷🏻‍♂️ bu da ekstra bir artı olarak düşündüm veya direkt sistemi ayni şekilde kullanabilirim yani i5 14400F ile beraber, içinden de kule tipi soğutucu çıkıyor. 12. nesil k serisi de 2021 de çıktığı için ufak eski olması kotu gibi ama performans olarak mukemmel duruyor sanki. Ne dersiniz?

Hocam şimdi bir araştirma yapiyorum ve bu sistemi buldum Alys Silver | Intel i5-14400F | 16 GB DDR5 | Powercolor RX 7700 XT 12 GB | 1 TB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.com, sistemde işlemciyi i5 12600KF olarak değiştirmeyi planliyorum cunku islemci ile birlikte sivi sogutucu da veriyorlarmis. Ayrica sistemde RAM'i de 2x8 olarak secebiliyorum SSD de 1TB. Sizce nasıl? Bu bütçemi çok aşmaz cunku ekstra masraf çıkartmayacak bana sonradan. Ayrıca kule tipi soğutucu yerine direkt sıvı soğutucu ile gelecek 🤷🏻‍♂️ bu da ekstra bir artı olarak düşündüm veya direkt sistemi ayni şekilde kullanabilirim yani i5 14400F ile beraber, içinden de kule tipi soğutucu çıkıyor. 12. nesil k serisi de 2021 de çıktığı için ufak eski olması kotu gibi ama performans olarak mukemmel duruyor sanki. Ne dersiniz?
Yapıştırın Hocam.

Yapıştırın Hocam.
Fakat almadan önce kasayı vento fsp psu olarak değiştirin guc kaynağı gamepower, sağlam değil.

☺️🙏🏻 Anakart 5600MHz olması sorun çıkartır mı? Işlemcide hangisini önerirsiniz hocam? K serisi eski bile olsa performansdan dolayı onu mu yoksa güncellik için 14. nesil mi? Ayrica k da bedava sıvı soğutucu var 😅
Suan dışarıda olduğum için performansları hakkında bir şey diyemem, 2 3 tane fps videosu izleyin siz karar verin hocam. Fakat gamepower da olsa bedava 240mm sıvı sogutucu guzel fırsat. Dediğim gibi kasayı kesinlikle vento kasalsrdan biri yapın sadece görünüş değişiyor onemli olan guc kaynağı. Fsp guc kaynağı var ve baya iyi. Anakartı. Mhz ine hiç takılmayın boş mevzu. 400mhz kimseyi bozmaz.

Şu an dışarıda olduğum için performansları hakkında bir şey diyemem, 2 3 tane FPS videosu izleyin siz karar verin hocam. Fakat Gamepower da olsa bedava 240mm sıvı sogutucu guzel fırsat. Dediğim gibi kasayı kesinlikle Vento kasalsrdan biri yapın sadece görünüş değişiyor onemli olan guc kaynağı. FSP guc kaynağı var ve bayağı iyi. Anakartı. MHz ine hiç takılmayın boş mevzu. 400MHz kimseyi bozmaz.

Hocam Vento'nun kasasini cok begenemedim gibi onun yerine bir tik daha ucuz ve güzel olan Frisby CM-106 650W 80+ 4xargb fan beyaz kasasini alsam sorun olur mu? Veya gorusunusu umursamayip kaliteli oldugu icin mi Vento alayim?

Hocam Vento'nun kasasini cok begenemedim gibi onun yerine bir tik daha ucuz ve güzel olan Frisby CM-106 650W 80+ 4xargb fan beyaz kasasini alsam sorun olur mu? Veya gorusunusu umursamayip kaliteli oldugu icin mi Vento alayim?
Frisby sakın almayın frisby güc kaynağıdır kullanırsınız. Bomba gibi bir psu. Kaliteli oldugu için vento alın içinde fsp psu var. Cok isterseniz ilerde kasayı değiştirirsiniz.

Frisby sakın almayın Frisby güc kaynağıdır kullanırsınız. Bomba gibi bir PSU. Kaliteli oldugu için Vento alın içinde FSP PSU var. Cok isterseniz ileride kasayı değiştirirsiniz.

Tamamdir hocam teşekkür ederim 🙏🏻 Gamepower'in PSU çok mu kotu ya 😂 normalde onu almayi dusunuyordum, ileriye donuk cok etkisi oluyor mu PSU'nun? Genel bilgi amacli soruyorum kusura bakmayin sizde disaridaymissiniz sizi cok tuttum 🙏🏻

Tamamdir hocam teşekkür ederim 🙏🏻 Gamepower'in PSU çok mu kotu ya 😂 normalde onu almayi dusunuyordum, ileriye donuk cok etkisi oluyor mu PSU'nun? Genel bilgi amacli soruyorum kusura bakmayin sizde disaridaymissiniz sizi cok tuttum 🙏🏻
Rica ederim hocam ne demek eve geçtim zaten şimdi. Kalitesiz bileşenler kullandığı için olası bir elektrik kesintisinde, voltaj dalgalanması veya olası herhangi bir elektrik durumunda (özellikle bina eskiyse veya elektrik altyapısı sağlam değilse) kaliteli bir güç kaynağı kullanılması gerekiyor. Sadece dediğim durumlar için değil her zaman kaliteli psu kullanılması herkes için en iyisidir. Frisby'nin de gamepower'dan farkı yok diyebilirim. Güç kaynağı bu tarz hazır sistemlerde genelde fiyatı düşürmek için ucuz marka kullanılır fakat aslında PSU bilgisayarın kalbidir hocam, ne kadar sağlam alırsanız o kadar iyi olur. İleriye dönük olarak da etkisi var tabii ki çünkü her bileşenin olduğu gibi güç kaynaklarının da bir ömrü var ve kesinlike uzun vadede tekrardan bir psu masrafı, en kötü senaryoda ise yeni bir bilgisayar masrafı çıkartacak kadar önemli bir mevzu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı