4060 sistem açılmıyor

Samimetri

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance RGB PRO 32GB (16+16 Dual)
SSD veya HDD modeli
Kingston SSD 240 GB
Ekran kartı
Asus RTX 4060
Anakart
ASUS Prime B650M
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600
Hayırlı akşamlar öncelikle, sorunumu şöyle anlatayim;

Bilgisayarı açmak için;
PSU'nin anahtarını kapatıp 10 saniye bekliyorum ondan sonra bilgisayarın açma tuşuna seri bir şekilde bas-çek yapıyorum, hemen ardından PSU'nin anahtarını açıyorum o zaman sorunsuz bir şekilde açılıyor.

Normal bir şekilde bilgisayarım asla açılmıyor.
Güç tuşuna bastığımda hiçbir tepki olmuyor, fanlar da dönmüyor ancak yukarıdaki döngüyü yapınca açılıyor.

Yaptıklarım: Yeni bir akım korumalı prizle denedim.
Yeni bir PSU aldım sorun yine aynı.
BIOS pilini çıkarıp CMOS reset denedim yine aynı.
Bazı bileşenleri çıkarıp taktım (RAM-ekran kartı vs) sorun onlardan kaynaklı mı diye yine aynı sıkıntı oluyor.

Uzay montajı denemek için zamanım pek yok nasıl bir çözüm önerirsiniz arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı akşamlar öncelikle, sorunumu şöyle anlatayim;

Bilgisayarı açmak için;
PSU'nin anahtarını kapatıp 10 saniye bekliyorum ondan sonra bilgisayarın açma tuşuna seri bir şekilde bas-çek yapıyorum, hemen ardından PSU'nin anahtarını açıyorum o zaman sorunsuz bir şekilde açılıyor.

Normal bir şekilde bilgisayarım asla açılmıyor.
Güç tuşuna bastığımda hiçbir tepki olmuyor, fanlar da dönmüyor ancak yukarıdaki döngüyü yapınca açılıyor.

Yaptıklarım: Yeni bir akım korumalı prizle denedim.
Yeni bir PSU aldım sorun yine aynı.
BIOS pilini çıkarıp CMOS reset denedim yine aynı.
Bazı bileşenleri çıkarıp taktım (RAM-ekran kartı vs) sorun onlardan kaynaklı mı diye yine aynı sıkıntı oluyor.

Uzay montajı denemek için zamanım pek yok nasıl bir çözüm önerirsiniz arkadaşlar?

BIOS'a gir ErP modunu enable yap. İlk S5 dene olmazsa öbürünü dene.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

NZXT 750w 80+ Bronze Yeni aldığım bu pcyi ilk topladığım da Cooler master elite nex w700 vardı. ikisinde de olmuyor yani kral​

Kasadaki power tuşu sıkıntılı olabilir mi hocam?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı