4060 Ti 8 GB alınır mı?

Darboğazdan dolayı daha düşük ekran kartını almanın tek mantıklı noktası fiyat konusunda da çok daha hesaplıya gelmesi olmalı. Aynı fiyatta daha iyi bir GPU varken darboğaz olsa bile o tercih edilmeli, ki azıcık büyük bir oyunda zaten darboğaza durduk yere girmeyecektir. Hadi diyelim ki girdi, 11600K öyle çöp bir işlemci değil yine fazlasıyla FPS verecektir.

Arkadaşlar 19bin bütçem var 4060 Ti 8 GB almayı düşünüyorum islemcim i5 11600K1080p yüksek grafik oynayacağım 1080p odaklı gideceğim yani 1 2 yıl sonra üniversiteye hazirlanacagim için şu anlik yuksetlme yapıyorum 4060 Ti 8 GB beni bu süreçte goturur mu? Üniversiteden sonra yeni sistem alacağım zaten. Ve bu işlemci ekran kartı darboğaz yapar mi?

Bütçeyi azıcık yükseltip RTX 4070, 7700/7800xt veya 7900 GRE almak daha mantıklı bence.
pardon işlemci kısmını okumamışım o zaman 4060 ti daha mantıklı evet.

Darboğazdan dolayı daha düşük ekran kartını almanın tek mantıklı noktası fiyat konusunda da çok daha hesaplıya gelmesi olmalı. Aynı fiyatta daha iyi bir GPU varken darboğaz olsa bile o tercih edilmeli, ki azıcık büyük bir oyunda zaten darboğaza durduk yere girmeyecektir. Hadi diyelim ki girdi, 11600k öyle çöp bir işlemci değil yine fazlasıyla FPS verecektir.

Benim işlemci R5 5500 şu an 7900 GRE alacagim ileride yükselteceğim işlemciyi darboğaz var diye düşük GPU alinmaz bence mantığı yok.

2.5 yıl falan işimi görse yeter 2 yıl falan.

Bütçe artarsa 7900 GRE al 21k 2 degil 4-5 yıl garanti gider 1440P'de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı