4060 Ti 8 GB VRAM alınır mı?

suleymanrss

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bayağıdır düşünüyordum ekran kartını ve 4060 veya 4060 Ti almaya karar verdim. Sizce bu kartlardaki 8 GB VRAM beni kaç sene götürür? Daha çok FPS oyunları oynuyorum. Valorant, CS PUBG, bir de Minecraft. 4060 Ti seçmemim nedeni hem Ray Tracing, hem de DLSS 3. çok fazla DLSS gerektiren oyunlar oynamam ama oynarsam da DLSS olduğu için sıkıntı çekmem diye düşünüyorum, FPS konusunda AMD ekran kartlarını da almayı düşündüm VRAM'den dolayı ve fiyat olsun vb durumlardan ama malum WattMan tarzı hatalar olsun ya da başka hatalar olsun (biliyorum bu biraz şans işi ama yine de işimi şans a bırakmak istemedim. Bu tarz hatalardan çok anlamadığım için uğraşmak istemediğim için seçimim NVIDIA oldu). Ray Tracing performansı olsun bu konularda sıkıntı çekmemek için 4060 serisini seçtim. Sizce bu VRAM beni ne kadar götürür.

Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB VRAM ile FPS oyunlarında hiçbir sıkıntı yaşamazsın fakat yüksek sistem gereksinimli oyunlar için 8 GB VRAM çok sınırda, yani 1-2 sene içerisinde 8 GB VRAM'i geçecek oyunlar çıkması çok muhtemel. The Last of Us Part 1 bunun en büyük örneği.

Özetle: Çoğunlukla FPS oyunları oynarım diyorsan al geç, AAA oyunlar da oynarım diyorsan ben almazdım. AAA oyunlar için 10 GB VRAM'den düşük ekran kartı alınmaz.

Bu olay bütçe meselesi tabii ki fakat 8 GB VRAM in miladı yavaş yavaş doluyor. 12GB VRAM kullanılmalı en az. He bütçem yok diyorsanız da DLSS ile idare edersiniz.

Ben 4060 tavsiye etmem. DLSS 3 olmasa 3060'dan daha kötü bir kart neredeyse. DLSS 2 diye de bir şey var, 3 şart değil.

Ben 4060 tavsiye etmem. DLSS 3 olmasa 3060'dan daha kötü bir kart neredeyse. DLSS 2 diye de bir şey var, 3 şart değil.

DLSS 2.0 kumda oynasın 3.0'ın yanında gerçekçi olursak.

Frame Generation'ı DLSS olmadan da kullanabiliyorsun, hem de GPU'ya doğrudan bağlı olduğu için CPU gücünden minimal destek alarak native çözünürlükten 2 kat kare yaratıyor neredeyse. Bu dediğim DLSS kapalı hali, onu da açtığında zaten 3 katına yaklaşıyor bu değer eğer işlemci güçlüyse.

6600 XT'de FSR 2.0, 3060'da DLSS 2.0 kullandım ve 4060 Ti'da DLSS 3.0 kullanıyorum bu teknoloji bambaşka bir yerde.

Frame Generation'ı DLSS olmadan da kullanabiliyorsun, hem de GPU'ya doğrudan bağlı olduğu için CPU gücünden minimal destek alarak native çözünürlükten 2 kat kare yaratıyor neredeyse. Bu dediğim DLSS kapalı hali, onu da açtığında zaten 3 katına yaklaşıyor bu değer eğer işlemci güçlüyse.

6600 XT'de FSR 2.0, 3060'da DLSS 2.0 kullandım ve 4060 Ti'da DLSS 3.0 kullanıyorum bu teknoloji bambaşka bir yerde.
Bildiğim kadarıyla işlemcilerde ki darboğaz olayı neredeyse 0 iniyor dlss3 frame generation özelliği ile.

Yani, frame generation yoktan var etmiyor sonuçta, görsel kalite düşüyor. 4060 yurt dışında tam bir miim olmuş bir cihaz. O paraya üzücü bir alet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı