4060 Ti - R5 7500F darboğaz yapar mı?

Bu darboğaz yapar yapmaz neye göre diyorsunuz? Beni de bilgilendirir misiniz ? Benim tahminimce 7500f 4060ti gelen bütün verileri işleyecek bir güce sahip değil. %5-%10 darboğaz yapabilir gibi geliyor ha ne kadar hisseder son kullanıcı orasını bilmem.

Bu darboğaz yapar yapmaz neye göre diyorsunuz? Beni de bilgilendirir misiniz ? Benim tahminimce 7500f 4060ti gelen bütün verileri işleyecek bir güce sahip değil. %5-%10 darboğaz yapabilir gibi geliyor ha ne kadar hisseder son kullanıcı orasını bilmem.

Yani %5-10 işleyemecek diye 9800X3D mi alsın? Bütün verileri işlemesine gerek yok zaten. Tüm veriler işlenmiyor diye o zaman 5090 ile çift 9800X3D kullansınlar.

O zaman yapmaz olmuyor ki ama yanlış mı düşünüyorum?

Yapsa bile önemsiz derecede. Darboğaz olgusu çok geniş bir kavram. İşin içinde çözünürlük, ekran kartı ve işlemci dengesinden hariç, kullanılan iş yükü ve oyunlar inanılmaz fark yaratıyor. Örnek vemem gerekirse X oyununda 4060 Ti ve 7500F ikilsi 100 FPS versin, 4060 Ti ve 9800x3D ise 110 FPS versin. Sence 4060 Ti kullanan birisi 10 FPS için 9800x3D alır mı? Mantıken almaz ama Y oyunundaki fark ise 200 FPS diyelim, bu fark için para verilir mi? Kullanan kişini buna ihityacı varsa veirir. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.

Yapsa bile önemsiz derecede. Darboğaz olgusu çok geniş bir kavram. İşin içinde çözünürlük, ekran kartı ve işlemci dengesinden hariç, kullanılan iş yükü ve oyunlar inanılmaz fark yaratıyor. Örnek vemem gerekirse X oyununda 4060 Ti ve 7500F ikilsi 100 FPS versin, 4060 Ti ve 9800x3D ise 110 FPS versin. Sence 4060 Ti kullanan birisi 10 FPS için 9800x3D alır mı? Mantıken almaz ama Y oyunundaki fark ise 200 FPS diyelim, bu fark için para verilir mi? Kullanan kişini buna ihityacı varsa veirir. Bunu gibi örnekler çoğaltılabilir.
'Darboğaz olgusu çok geniş bir kavram' halksınız son bir kaç gündür bu konuyu oldukça fazla araştırıyorum buna müteakip elimde beni tatmin eden çok net bir kavram yok. Kendi varsayımıma göre en mantıklısı en aza indirmek için 2k monitör ile kullanmak şuan için bana daha mantıklı geliyor fakat o kısımda şöyle bir engel var. Kullanıcılar genelde sürekli ekran kartlarını değiştirmek istemediğinden en azından bir çok kullanıcı 4060ti şuan güncel oyunlarda 60 fps alsada (Ortalama fps) 2-3 yıl sonra 60 fps feragat etmek istemeyip yeni bir ekran kartı alabilecekler mi?

'Darboğaz olgusu çok geniş bir kavram' halksınız son bir kaç gündür bu konuyu oldukça fazla araştırıyorum buna müteakip elimde beni tatmin eden çok net bir kavram yok. Kendi varsayımıma göre en mantıklısı en aza indirmek için 2k monitör ile kullanmak şuan için bana daha mantıklı geliyor fakat o kısımda şöyle bir engel var. Kullanıcılar genelde sürekli ekran kartlarını değiştirmek istemediğinden en azından bir çok kullanıcı 4060ti şuan güncel oyunlarda 60 fps alsada (Ortalama fps) 2-3 yıl sonra 60 fps feragat etmek istemeyip yeni bir ekran kartı alabilecekler mi?

Bu konuda da genel tavisyem, işlemcinin ekran kartına göre 1 gömlek güçlü tutulmasını öneririm. Yine bir örnek vermem gerekirse, kuzenim 7600X ve RTX 3060 12 GB kullanıyor. CS 2 test ettiğimizde, Rasterize olarak onunkinden güçlü ekran kartım olan RX 6700, 5600X işlemcimle ortalama 75 FPS daha az alıyorum.

Bu konuda da genel tavisyem, işlemcinin ekran kartına göre 1 gömlek güçlü tutulmasını öneririm. Yine bir örnek vermem gerekirse, kuzenim 7600X ve RTX 3060 12 GB kullanıyor. CS 2 test ettiğimizde, Rasterize olarak onunkinden güçlü ekran kartım olan RX 6700, 5600X işlemcimle ortalama 75 FPS daha az alıyorum.
Çok kafa karıştırıcı bu konular bende sizin yakın düşünüyorum. En azından işlemciyi sonradan upgrade etme şansın yoksa biraz daha iyi bir işlemci alınabilir. Özellikle K(İntel) ve X(AMD) işlemciler daha mantıklı olabilir B-Anakartla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı