4060 Ti sistem için işlemci önerisi

Bunlari alacaksan 0 AM5 dizsene kanka niye ölü soket secimi yapıyorsun?

Kral şu an için fazla bütçem yoktu zaten hazırda 1700 soket Intel işlemcim var anakartı alıp eski anakartımı satmaya çalışacağım İtopya'da 29 Temmuza kadar indirim var satabilirsem anakartı ve işlemciyi birlikte direk 14600KF alacağım AM5 alırsam RAM'leri işlemciyi anakartı kesin olarak değişmem lazım o yüzden Intel hamlesi daha mantıklı geliyor bana.

Ben başından beri dedim arkadaşa gerek yok diye de takmış herhalde alacak illaki o işlemciyi :D Intel AMD savunması yapmıyoruz burada zaten Intel soketi bitirmese al gec derim mesela.

Burada en temizi 5.5kya 2.elden 7600X AM5 3.5k anakart 2K'da saglam 1 RAM 11kya falan kapatir kendi eski parcasinida satarsa 7kya falan gelir tertemiz olur.

Kral iyi diyosun hoş diyosunda ben sistemi komple Vatan'dan topladım çoğunun daha 1 yıl garantisi var R7 7700X iyi işlemci ama 14600KF yerine tercih edilir mi bilmiyorum çünkü bazı oyunlarda 14600KF geçiyor ayrıyeten senin attığın 7700X en kötü iyi bir yerden almaya kalksam 13 k falan var ben öyle fazla anlayan biri değilim ileride bir şey olsa tek tek uğraşmak zorunda kalacağım acaba neyinde sıkıntı falan var diye ben anakartı Vatan'dan alacağım zaten sistem komple Vatan'dan alınma işlemcide sıkıntı çıkmadığı sürece vatanla muhattabım direk götürebilirim işlemcide sıkıntı çıkarsada İtopya'ya götüreceğim direk onunla muhatap olacağım senin dediğini yaparsam hem elimde kalan garanti yılları boşa düşecek ve ayrıyeten bir şey olursa çok uğraşacağım kim bilir hangi parçada sorun var diye o yüzden ben böyle bir yola giriyorum 14600KF alacağım da kesin değil ayrıyeten dediğim gibi 29 Temmuza kadar anakartı elimden çıkarabilirsem 14600KF yi alacağım eğer çıkaramazsam zaten 14400F veya 13400F ikilisenden birini tercih edeceğim senin dediğini yaparsam 14 bin liraya yakın bir parayı direk cebimden çıkartmam lazım ki şu an için o bende imkansız işlemciyle anakartı taksitle alacağım zaten.

Hocam maşallah her yerdesiniz 😅

Sen ne diyosun kral dediklerime?
Çünkü 1 saate almaya gidiyorum anakartı mantıksız bir hamle mi yapmış olurum?

Son düzenleme:
Kral şu an için fazla bütçem yoktu zaten hazırda 1700 soket Intel işlemcim var anakartı alıp eski anakartımı satmaya çalışacağım İtopya'da 29 Temmuza kadar indirim var satabilirsem anakartı ve işlemciyi birlikte direk 14600KF alacağım AM5 alırsam RAM'leri işlemciyi anakartı kesin olarak değişmem lazım o yüzden Intel hamlesi daha mantıklı geliyor bana.

Kral iyi diyosun hoş diyosunda ben sistemi komple Vatan'dan topladım çoğunun daha 1 yıl garantisi var R7 7700X iyi işlemci ama 14600KF yerine tercih edilir mi bilmiyorum çünkü bazı oyunlarda 14600KF geçiyor ayrıyeten senin attığın 7700X en kötü iyi bir yerden almaya kalksam 13 k falan var ben öyle fazla anlayan biri değilim ileride bir şey olsa tek tek uğraşmak zorunda kalacağım acaba neyinde sıkıntı falan var diye ben anakartı Vatan'dan alacağım zaten sistem komple Vatan'dan alınma işlemcide sıkıntı çıkmadığı sürece vatanla muhattabım direk götürebilirim işlemcide sıkıntı çıkarsada İtopya'ya götüreceğim direk onunla muhatap olacağım senin dediğini yaparsam hem elimde kalan garanti yılları boşa düşecek ve ayrıyeten bir şey olursa çok uğraşacağım kim bilir hangi parçada sorun var diye o yüzden ben böyle bir yola giriyorum 14600KF alacağım da kesin değil ayrıyeten dediğim gibi 29 Temmuza kadar anakartı elimden çıkarabilirsem 14600KF yi alacağım eğer çıkaramazsam zaten 14400F veya 13400F ikilisenden birini tercih edeceğim senin dediğini yaparsam 14 bin liraya yakın bir parayı direk cebimden çıkartmam lazım ki şu an için o bende imkansız işlemciyle anakartı taksitle alacağım zaten.

14600KF alın gitsin hocam.

Fiyatlara nasîl baktın bilmiyorum ama normal hesaptan 5K 6k fazla sayiyorsun bilesin o islemcide 7700'de gereksiz senin icin sen oyun icin aliyorsun çünkü ek olarak dediğim paraya gelecek fakat illede masraf edeceksen al tutan yok ama satamazsin muhtemelen geri. Ve dediğim hesap 15.600TL ediyordu sen zaten 14K 15k diyorsun :) 9K bandina R7 7700X bulunabiliyor ama gereksiz senin ihtiyacina gore yapacağın full AM5 sistemin masrafi DDR5 RAM dahil 12K olacak 0 parcalar ile 7500F B650MT 1 adet 16 GB RAM hatta 10.800TL ediyor :D

Yok o yönden kesinlikle haklısın kral da dediğim gibi benim işlemciyi ne zaman alacağım belli değil eğer AMD ye geçiş yaparsam kesin olarak o dediğin ücretleri vermek zorundayım ama intele geçiş yaparsam zaten elimde işlemcim var elime para geçincede işlemci alacaktım o yüzden yoksa dediğin gibi amd bencede daha iyi uzun yıllar amd kullandım hem ekran kartı hem işlemci şimdi aldığım sistemde 4060ti var benim ekran kartı mı arızalı bilmiyorum görüntü kalitesi çamur gibi aynı uzaklar o kadar kötü gözüküyor ki anlatamam yani rx 580 bile daha iyi görüntü veriyordu anlamadım zaten ekran kartından amd ye geçmeyi planlıyorum bakalım intel anakartıda alamadım zaten vatan montaj yapamayız dedi şuan için biraz bekleyeceğim sana da teşekkür ederim mesajlar için vakit ayırdınız sağolun

14600KF alın gitsin hocam.

Kral vatana gittim sistemi oradan almama rağmen anakart montajı yapamayız dedi bende şöyle düşünüyorum şu anda ilk işlemci alayım 2 3 arada anakart alayım böyle bir şey yapsam sıkıntı olur mu benim anakart 2 3 ay idare edemez mi 14600KF yi performans artışı falan olmaz mı yani çünkü işlemcinin indirimi bitmeden alayım diyorum anakart zaten indirimsiz fiyatı onda sıkıntı yok.
Bir de benim anakartın sayfasında desteklenen işlemcilerde 14600KF yi göremedim desteği vardır değil mi?

Yok o yönden kesinlikle haklısın kral da dediğim gibi benim işlemciyi ne zaman alacağım belli değil eğer AMD'ye geçiş yaparsam kesin olarak o dediğin ücretleri vermek zorundayım ama Intel'e geçiş yaparsam zaten elimde işlemcim var elime para geçincede işlemci alacaktım o yüzden yoksa dediğin gibi AMD bence de daha iyi uzun yıllar AMD kullandım hem ekran kartı hem işlemci şimdi aldığım sistemde 4060 Ti var benim ekran kartı mı arızalı bilmiyorum görüntü kalitesi çamur gibi aynı uzaklar o kadar kötü gözüküyor ki anlatamam yani RX 580 bile daha iyi görüntü veriyordu anlamadım zaten ekran kartından AMD'ye geçmeyi planlıyorum bakalım Intel anakartıda alamadım zaten vatan montaj yapamayız dedi şu an için biraz bekleyeceğim sana da teşekkür ederim mesajlar için vakit ayırdınız sağ olun.

Kral vatana gittim sistemi oradan almama rağmen anakart montajı yapamayız dedi bende şöyle düşünüyorum şu anda ilk işlemci alayım 2 3 arada anakart alayım böyle bir şey yapsam sıkıntı olur mu benim anakart 2 3 ay idare edemez mi 14600KF yi performans artışı falan olmaz mı yani çünkü işlemcinin indirimi bitmeden alayım diyorum anakart zaten indirimsiz fiyatı onda sıkıntı yok.
Bir de benim anakartın sayfasında desteklenen işlemcilerde 14600KF yi göremedim desteği vardır değil mi?

@GFYT Kral bi yardımcı olabilir misin sana zahmet.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı