4060 Ti sistem nasıldır?

Bir de attığınız linklerdekiler 4060 ve marka farkı da var.

Yani, illa ikna etmem gerekiyorsa; raund One; Galax-orijinal NVIDIA chipset, orijinal NVIDIA kart. Sadece PCB ve sogutma Galax'in, yani NVIDIA'ya guvenmiyorsaniz-Galax'i tercih etmeyin, daha dogrusu NVIDIA kart.

7500F ile 5600 arasinda yari fiyat farki var. Keza AM5 anakartin yine fiyat farki var. Keza DDR5 RAM'in DDR4'ten pahaliligi var, degil mi?

Bir de attığınız linklerdekiler 4060 ve marka farkı da var.

İşlemci yükseltimi daha kolay ya diğer parça yükseltmelerine göre.
Hayır değil. DDR5'e geçmek için anakartı, ramleri ve işlemciyi değiştirmeniz gerek.

Anakart, RAM ve işlemciyi değiştirmek daha zahmetli ama ekran kartını yükseltmekten daha az maliyetli. R5 5600-4060 Ti oldukça dengeli bir ikili uzun yıllar yeterli olur diye düşünüyorum. Ancak 2K farkla şu sistemi alsanız çok daha mantıklı olurdu.

Hayır değil. DDR5'e geçmek için anakartı, RAM'leri ve işlemciyi değiştirmeniz gerek.

DDR4'e AMD Ryzen 7 5800x3D bile takılıyor diye biliyorum. Yani işlemci yükseltme gereksinimi duyduğum anakart değişmeden de yükseltemiyor muyum?

Anakart, RAM ve işlemciyi değiştirmek daha zahmetli ama ekran kartını yükseltmekten daha az maliyetli.

Hah. Tam olarak anlatmak istediğim bu. Ki DDR4 o kadar da "teknolojinin gerisinde" kalmış bir şey de değil.

DDR4'e AMD Ryzen 7 5800x3D bile takılıyor diye biliyorum. Yani işlemci yükseltme gereksinimi duyduğum anakart değişmeden de yükseltemiyor muyum?

Hah. Tam olarak anlatmak istediğim bu. Ki DDR4 o kadar da "teknolojinin gerisinde" kalmış bir şey de değil.
İlerleyen zamanda bilgisayarın emektar muamele görmesinden koruyacak.

Sistem PCI 3.0 anakarta sahip maalesef bu ekran kartından bırakın 4000 serisini 3060ti performansı dahi alamayacaksanız, geç olmadan iade edin ve 7500F'li sistemi alın bence.
2 tane var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı