4060 Ti sistemde "nvlddmkm 0" ve "Display 4101" hataları

shadypooly

Hectopat
Katılım
27 Haziran 2020
Mesajlar
18
Ekran kartı
Rtx 4060 Ti
Anakart
b450m-h
İşlemci
Amd Ryzen 5 5600
RTX 4060 Ti kartımı alalı daha 3 gün oluyor ve bundan önce RTX 2060 ekran kartım vardı. Tüm sistemimde değişen tek şey ekran kartı ve oyun oynarken aniden oyun kapanıyor, masaüstüne atıyor ve Windows olay görüntüleyiciye baktığımda başlıkta gördüğünüz "nvlddmkm 0" ve "Display 4101" hatalarını görüyorum. Araştırmalarım sonucunda kullanıcılar ikiye ayrılmış durumda, durumu RAM mhzleriyle çözen var, Power Supply değiştirerek çözen var, DDU ile sürücüleri sil baştan kurarak çözenler var ve ben DDU metodunu denedim ancak sonuç aynı. Diğer sistem parçalarımı eledim çünkü dediğim gibi RTX 2060 takılıyken hayatımda hiçbir şekilde böyle bir hata almadım. Ne yapabilirim? Bu bir donanım sorunu mudur yoksa yazılımsal bir sorun mudur? Kartımı iade etmeli miyim?
 
Beyin yakan bir durum, ekran kartı değişiminden önce hiç sıkıntı yok, yeni kartla oyundan atma manasız, kartın yük altındayken frekanslarını paylaşır mısın, fabrikasyon bir overclock problemi mi var acaba.
Onu şu anda paylaşamam hocam çünkü iade/değişim işlemi başlattım ve ürünü kutuladım, NVIDIA destek ekibiyle, bios güncellemekten tutun chipset driverlerine kadar indik ve sorunun üretici firma kaynaklı (MSI) fabrikasyon problem olduğu kanaatine vardık, ürünü garantiye göndermem tavsiye edildi. Ben de satın aldığım firmaya ulaştım, gerekli incelemeleri yapacaklarını ve gerçekten de bir imalat hatası ise değişim veya para iadesi yapacaklarını belirttiler. Sonucu merakla bekliyorum.

Yeni kart olduğu için yazılım güncellemesiyle çözülebilir fakat donanımsal bir problem ihtimali de var tabi, riske atmak istemiyorsanız iade süreniz dolmadan iade edin.
Açıkça söylemem gerekirse 4060 ti ile alakalı çok fazla veri elde edemedim, elde ettiğim verilerde resmi NVIDIA sunucusunun forumunda bu problemi 3060'tan tutun 4090'a kadar yaşayanların olduğunu gördüm ve çoğunun da sorunu çözümsüz kalmış. 3060'ta bu tür sorunu yaşayıpta hala uğraşana sabır diliyorum, çözülecek gibi durmuyor. Sorun bildirenler var ve sorunsuz oyunun keyfini çıkaranlar da var. Bence donanım problemi gibi duruyor, fabrikasyon hatası olduğunu düşünüyorum iade/değişim talebi oluşturdum.

Şunu söyleyebilirim ki, PSU dediğiniz gibi değil çünkü rtx 2060 ile rtx 4060 ti arasında watt kullanım açısından fark yok. Ram değil çünkü memory86 ile gereken testleri yaptım ve hiçbir problem çıkmadı, geriye sadece anakart ve cpu kalıyor. CPU'yu da daha 3 ay önce satın aldım ve hiçbir problemle karşılaşmadım, anakartla da alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü o zaman RTX 2060 kartıma da problem çıkartırdı diye düşünüyorum, sonuçta aynı sokete takıyoruz.
 
Ben kartın çalışma voltajı ve frekanslarında sorun olduğunu düşünüyorum, garantiye göndermekle iyi yapmışsınız, umarım kısa zamanda sonuçlanır.
Çok teşekkür ederim, bu konuyla alakalı gerçekten araştırmaya ihtiyacımız var, tüm dünya bu sorun üzerine kafa yoruyor yorumlarda ancak spesifik bir cevap söz konusu değil.

Ben kartın çalışma voltajı ve frekanslarında sorun olduğunu düşünüyorum, garantiye göndermekle iyi yapmışsınız, umarım kısa zamanda sonuçlanır.
Hocam satıcıya ürünü gönderdim, test etmişler videolu bir şekilde attılar ve hiçbir sorun olmadığını söylediler. Tonla teste sokmuşlar, hata aldığım oyunda da test etmişler ancak onlarda hiçbir hata yok, sanırım benimle alakalı. Kartı tekrardan uzun süreli teste sokup hata çıkmazsa bana tekrar geri gönderecekler.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı