4060 Ti sisteme 16 GB RAM yeterli mi?

Bilemedim YouTube'da RTX 4070'li PC'lerin 1080p tüketimine bakayım dedim RDR2'de 14 GB tükettiren de var, 10 GB tükettiren de, 9 GB da. Anlamadım mevzu nedir, oyun bozuk falan herhalde.

Acaba orijinal veya korsan farkı mı var? Sebebi nedir bende de 10GB tüketiyordu. Arkada çalışan uygulamalar fark mı yaratıyor? Herkesin kullanım şekli farklı sonuçta.

Bilemedim Youtube'da RTX 4070'li PC'lerin 1080P tüketimine bakayım dedim RDR2'de 14 GB tükettiren de var, 10 GB tükettiren de, 9 GB da. Anlamadım mevzu nedir, oyun bozuk falan heralde.
Yüksek ayarlarda oynadığım için olabilir mi acaba

Acaba orijinal veya korsan farkı mı var? Sebebi nedir bende de 10GB tüketiyordu. Arkada çalışan uygulamalar fark mı yaratıyor? Herkesin kullanım şekli farklı sonuçta.
Steam versiyonu.

Ben korsan oynuyorum 9-10 GB görüyor fazlasını görmedim. Steam Overlay ek kaynak tüketebiliyor bazen, bir de Rockstar Launcher var yanılmıyorsam açık olması gereken.

Yüksek ayarlarda oynadığım için olabilir mi acaba.

Yüksek ayarda ultraya göre daha düşük tüketmesi lazım otomatikman. Bilemedim 14.9 GB cidden abartı oyunda o denli RAM tüketecek bir ortam yok. 2K-4K çözünürlük olsa neyse. Hiç bilmiyorum açıkçası sebebini.

Ben korsan oynuyorum 9-10 GB görüyor fazlasını görmedim. Steam Overlay ek kaynak tüketebiliyor bazen, bir de Rockstar Launcher var yanılmıyorsam açık olması gereken.

Yüksek ayarda ultraya göre daha düşük tüketmesi lazım otomatikman. Bilemedim 14.9 GB cidden abartı oyunda o denli RAM tüketecek bir ortam yok. 2K-4K çözünürlük olsa neyse. Hiç bilmiyorum açıkçası sebebini.
1080p yüksek orta arası oynuyorum

16 GB bence günümüz için yeterli.

Oyunlar kedi gibidir, ne kadar RAM varsa yer. 8GB ile geçiniyorum ama 16 yaparsam 32'nin eksikliğini hissedeceğimi de biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı