4060 Ti ve 5600X sistemde takılma ve kasmalar

İşletim sistemi
Windows 11

Re-Game

Kilopat
RAM
32 GB 3200MHZ CL 16
SSD veya HDD modeli
KIOXIA EXCERIA PLUS 1TB
Ekran kartı
4060 Ti (8GB)
Anakart
A520M-A PRO
İşlemci
5600X
Merhaba öncelikle, bu sorunu yazın başından beri yaşıyorum. Ondan öncesinde Stalker 2 çıktığı dönemden 2 ay sonrası yani 2025 Ocak subat arası sistem stabil ve sıkıntısız oynatıyordu her istediğimi, lakin şu an internette gezinmek bile çile ne yapacağım bilmiyorum, teknik servise gönderirken de hata yapıp sadece PSU gönderdiğim için tekrar gönderip 20-23 gün daha beklersem zaten yaz tatilim bitiyor.

Sistem şu;
4060 Ti(FurMark testini bugün 1 saat boyunca yaptım sıcaklık 65+ biraz oldu ama geçmedi çok 72 falan hiç görmedi ve stabil çalıştı verdiği FPS'lerde 175-182 arası stabildi)
5600X(OCCT testlerinde Power testi sırasında 3800MHz bandında takıldı bu beni şüphelendirmiyor değil, ama oyunlara girince de 4650 MHz oluyor anlamadım)
A520M-A Pro(stabilite testleri sırasında 12v 5V 3.3v kanalları sıkıntısızdı beslemesiz her daim stabil gibiydi yani sorun yok gibi ama başka bir şeye bakmak gerekiyorsa bilemem)
32 GB DDR4 3200MHz(bunu nasıl test edeceğimi pek bilmiyorum)
Odin II O650 80+ PSU(sıkıntı bununla ilgili gibi göründüğünden bunu gönderdim servise ama arıza yok demişler ya sorun başka bir şeyde ya da detaylı bakmadılar)

Yazın başında sisteme format attım gerçi format sayılmaz USB ile sıfır temiz bir kurulum yapamadım evimde USB bellek olmadığı için ve mecbur Windows 11 install şeklinde sıfırladım, sonrasında CS2 oynadığımda en başta 300+ FPS'lerle oynuyor akıyordu cihaz sonra başladı hızlı bir şekilde 200'lere düşmeye dedim olabilir CS2 sıkıntılı bir oyun takmadım. Sonraları oynadıkça sistem belli bir süre sonrasında örneğin 2-3 saatte bir bir anda takılıyor ekran gidiyor ama kasa çalışıyordu, araştırdım ve Event Viewer'dan. Kernel Power 41(63) (bugcheckcode_0) oldugunu öğrendim donanım değiştirme harici denenleri yapabildiğim kadar yaptım ama hiçbiri işe yaramadı, teknik servise göndermeden önceki haftada oyun oynarken 30 dakika 50 FPS ama 20 gibi hissettiriken diğer 30 dakika 250 civarında oynatıyordu nedenini anlamadım. Şu an yine oluyor PSU arızası yok dendiği icin sorun neyde bilmiyorum, örnek oynanış vs videosu ekleyeceğim. Kafayı yiyeceğim. Sistemi aldığımdan beri rahat rahat hiçbir FPS göstergesi açmadan oyun oynattırmadı bana, çok sıkıldım artık. Zaten sadece tatillerde oynayabiliyorum onda da böyle oluyor.

Hikaye oyunlarını bayadır düzgün denemedim ama schedule 1 oynarken bugün 3 saat boyunca takılma hissetmedim, persona 5 oynarken belli bir süre geçtikten sonra ekran donuyor klaveyede bir tuşa basınca düzeliyor ama o büyük ihtimalle port sorunu.

Burada oyunun yarisini boyle oynatiyor cihaz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Diher yarisi da bu sekil:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu kendim yaşadım ve çözdüm, Sorun Güç kaynağın ya da ekran kartında(Bende Kartta çıktı) Her şey normalmiş gibi çalışıyor, Cs2 rastgele bir süre oynadıktan sonra ekran Donup kalıyordu, Kartı Söküp oyunu İntel Hd graphics le açtım 1 2 gün açık bıraktım, Donma olayı olmadı, Kartı takıp tekrar denediğimde yeniden Yavaşlama Donma olunca Son durum belli oldu.

Bunu kendim yaşadım ve çözdüm, sorun güç kaynağın ya da ekran kartında(bende kartta çıktı) her şey normalmiş gibi çalışıyor, CS2 rastgele bir süre oynadıktan sonra ekran donup kalıyordu, kartı söküp oyunu Intel HD Graphics'le açtım 1 2 gün açık bıraktım, donma olayı olmadı, kartı takıp tekrar denediğimde yeniden yavaşlama donma olunca son durum belli oldu.

Konuyu açtığım hesap uyarı yediği için buradan yazıyorum, ben teknik servise gönderdim PSU'yu arıza yok dendi. Eğer doğruysa dediğiniz gibi olabilir zaten GPU'ya bakarken şüphelendiğim bir durum var sanki sogutma bloklari erimiş gibi. Lakin bunu test edecek donanim yok elimde. GPU çıkartsam deneyebileceğim iGPU yok zaten işlemcide.

Bilgisi olan birileri var mı her gün test yapıyorum ama ne CPU ne GPU ne PSU ne RAM arızalı, SSD testinde de full yesil yazıyor tabii bunlarda sorun gorunmuyor ama kafama takılan noktaları yok degil. Misal CPU oyunda 4650MHz sabit görünüyor ama OCCT testlerinde 3880 civarından yukarı çıkmıyor, SSD yeşil 92 sağlıkta lakin hızı 1GB ı test sırasında zor görüyor. GPU da donmalar yaşandığı sıralar MHz düşürüyor watt 10'lara kadar düşüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı