GTX 1080 Ti - R5 5600 sistemde anlık takılma ve kasmalar

ROEXX

Hectopat
Merhabalar,

AMD'nin yazılım tarafındaki problemler ve daha iyi olacağını düşündüğümden dolayı ekran kartımı RX 5700'tan GTX1080Ti'ya değiştirdim.
Önce DDU ile eski ekran kartımın sürücüsünü silip sonra 1080Ti'ın sürücülerini yükleyip denedim kasılma ve takılmaları yaşayınca format attım.
Fakat problem devam ediyor.
POE'de GPU kullanımı %90'ın altına düşmüyor.(Sorun mu bilmiyorum)
Örneğin; FM'de gün atlarken yan ekrandaki video ve ses takılıyor. POE'de ise anlık Fps droplar yaşıyorum.
Şu ana kadar sadece Path of Exile 2 ve FM 24'te denedim.
BIOS'um ekran kartı driverım güncel.
Windows 11 kullanıyorum.
Sistemim:
GPU: GTX 1080 Ti
CPU: Ryzen 5 5600
RAM: DDR4 3000 MHz G.Skill 2x16
MBD: MSI B450M-A Pro Max

Son düzenleme:
Drop olayında driver'dan tetikleyebilir, PSU'dan veya tek uzatma prizinden üçlü prizle çoğaltıyorsanız elektrikten kaynaklı da yapabilir. XMP'yi açmanız iyi olmuş ramlerinizin frekansı için. Nvidia driver'ını Nvidia app üzerinden tekrar yükleyin ama hızlı kurulum değil özel kurulumu seçin bütün işaretleri işaretleyin (kendi işaretliyor) altında temiz kurulum var ona basın öyle kursun driver'ı belki düzelir. Eğer olmazsa güçle alakalı olma ihtimali yükseliyor bana göre.
Güç olacağını zannetmiyorum hocam keza 5700 takılıyken bu tip bir problem yaşamıyordum... Şebekeden 3 ayrı uzatma ile dağıtıyorum PSU ve Masa lambası var sadece prizde...
Sürücü ile ilgili tavsiyenizi uygulayacağım... Sinir bozucu bir hayli.

Temiz kurulum yaptım fakat hala aynı durum..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı