4060 Ti VS 4070 Super

Galax GeForce RTX 4070 Super 1-Click OC 2X 12 GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı ne diyorsun hocam?​

Hocam madem fikrimi sordun bakış açım şöyle. Galax INNO Palit vs gibi markaları beğenmiyorum maalesef. Daha önce Palit kartım vardı 3.5yıl dayandı çevremde bazı kişilerde sorun yaşayanlar oldu siyah ekran vermeye başladı. Ben daha çok NVIDIA tarafında ASUS veya MSI tercih ediyorum. AMD tarafında Sapphire. Tabii bu kişisel tercih Galax kullanıp memnun olan eminim çok kişi vardır herkes sorun yaşayacak diye birşey yok kimse kızmasın ama maalesef ben bu tip markalara uzağım soğudum bikere. Bu yüzden zaten giriş seviyesi 4070Super almaktansa(düşük tier marka ve 2fanlı baz model anlamında) üst seviye 7800XT Aldım. Çünkü almak istediğim üst tier 4070Superler (rog strix, gaming x, suprem vs) 30binin üzerindeler ama üst seviye 7800XT 22-23bine alınabiliyor. Sapphire Nitro modeli gibi. Bu noktada kıyaslarken ben öyle bakıyorum. Aradaki fiyat farkına biraz daha ekleyip işlemci ve anakart değişicem. Giriş seviye 4070Super almaktansa Sapphire 7900xt Nitro Vaporx soğutuculu modeli tercih ederim.

Son düzenleme:
Hocam madem fikrimi sordun bakış açım şöyle. Galax INNO Palit vs gibi markaları beğenmiyorum maalesef. Daha önce Palit kartım vardı 3.5yıl dayandı çevremde bazı kişilerde sorun yaşayanlar oldu siyah ekran vermeye başladı. Ben daha çok NVIDIA tarafında ASUS veya MSI tercih ediyorum. AMD tarafında Sapphire. Tabii bu kişisel tercih Galax kullanıp memnun olan eminim çok kişi vardır herkes sorun yaşayacak diye bir şey yok kimse kızmasın ama maalesef ben bu tip markalara uzağım soğudum bir kere. Bu yüzden zaten giriş seviyesi 4070SUPEr almaktansa(düşük tier marka ve 2fanlı baz model anlamında) üst seviye 7800XT aldım. Çünkü almak istediğim üst tier 4070SUPErler (ROG STRIX, Gaming X, suprem vs) 30binin üzerindeler ama üst seviye 7800XT 22-23bine alınabiliyor. Sapphire Nitro modeli gibi. Bu noktada kıyaslarken ben öyle bakıyorum. Aradaki fiyat farkına biraz daha ekleyip işlemci ve anakart değiştireceğim. 4070SUPEr almaktansa Sapphire 7900XT Nitro vaporx soğutuculu modeli tercih ederim.

AMD ekran kartlarında DLSS 3.0 desteği olmamasıyla beraber NVIDIA'daki gibi gerçekten kaliteli ve anlaşılır bir driver mevcut değil F/P açısından yeterli olsa da şahsen 6700XT gibi bir ekran kartı alacağıma üstüne 7000TL gibi bir para daha koyup RTX 4070 Super almayı tercih ederdim.

AMD ekran kartlarında DLSS 3.0 desteği olmamasıyla beraber NVIDIA'daki gibi gerçekten kaliteli ve anlaşılır bir driver mevcut değil F/P açısından yeterli olsa da şahsen 6700XT gibi bir ekran kartı alacağıma üstüne 7000TL gibi bir para daha koyup RTX 4070 Super almayı tercih ederdim.
Yazılım olarak Nvidia önde zaten daha önce de belirttim. 7800xt bu arada (6700 yazmışsınız sanırım yanlış gördünüz). Sadece oyun oynanacaksa birkaç oyun dışında sorun olmuyor. Ben Ray tracing olmadan dlss açmadan oyun oynayamam yada oyun dışında birçok tasarım vs iş yapıyorum diyorsa Nvdia almalı zaten. Sadece oyun oynanacaksa ray tracing çok mühim değil diyorsa, ben biraz daha yansıma görmek için şahsen o farkı verme taraftarı değilim verene saygım sonsuz. Saf güç olarak ray trace kapalı 4070super ile kapışan bir kart bu arada 7800xt hatta azda olsa geçen bir karttır. 4070super fiyatlarına yakın 7900xt var bahsettiğim zaten onla sizde kıyaslamazsınız sanırım

Yazılım olarak NVIDIA önde zaten daha önce de belirttim. 7800XT bu arada (6700 yazmışsınız sanırım yanlış gördünüz). Sadece oyun oynanacaksa birkaç oyun dışında sorun olmuyor. Ben Ray Tracing olmadan DLSS açmadan oyun oynayamam ya da oyun dışında birçok tasarım vs iş yapıyorum diyorsa NVIDIA almalı zaten. Sadece oyun oynanacaksa Ray Tracing çok mühim değil diyorsa, ben biraz daha yansıma görmek için şahsen o farkı verme taraftarı değilim verene saygım sonsuz. Saf güç olarak ray trace kapalı 4070SUPEr ile kapışan bir kart bu arada 7800XT hatta az da olsa geçen bir karttır. 4070SUPEr fiyatlarına yakın 7900XT var bahsettiğim zaten onunla sizde kıyaslamazsınız sanırım.

Bazı oyunlarda DLSS 3.0 desteği fpsinizi 2 katına kadar çıkarta biliyor ve bunun dışında NVIDIA istememin sebebi aktif olarak 3D tasarım yapıp Blender kullanmamdan geçiyor.

Bazı oyunlarda DLSS 3.0 desteği fpsinizi 2 katına kadar çıkarta biliyor ve bunun dışında NVIDIA istememin sebebi aktif olarak 3D tasarım yapıp Blender kullanmamdan geçiyor.

O zaman hayırlı olsun hocam bu arada yanlış anlamayın fanboy değilim. Ofis bilgisayarımda da RTX3090 var hatta. Kardeşimin pcde 4060ti var. Geçmişte 3090ı aldıktan 5ay sonra neredeyse yarı fiyatına 4000 SERIsini daha performanslı ve yarı fiyatına çıkarıp bütün 3090 satın alan high end kullanıcılara küfür etmiş kadar oldu NVIDIA. DLSS3.0bile vermedi 2.0'dı sadece. Kartlar elimizde kaldı küstürdüler biraz da buna kızgınım. Şirket politikalarını beğenmiyorum.

O zaman hayırlı olsun hocam bu arada yanlış anlamayın fanboy değilim. Ofis bilgisayarımda da RTX3090 var hatta. Kardeşimin pcde 4060ti var. Geçmişte 3090ı aldıktan 5ay sonra neredeyse yarı fiyatına 4000 SERIsini daha performanslı ve yarı fiyatına çıkarıp bütün 3090 satın alan high end kullanıcılara küfür etmiş kadar oldu NVIDIA. DLSS3.0bile vermedi 2.0'dı sadece. Kartlar elimizde kaldı küstürdüler biraz da buna kızgınım. Şirket politikalarını beğenmiyorum.
Valla NVDIA bu hocam maalesef ne yapacağı belli olmuyor hayırlısı olsun artık. Teşekkür ederim bu arada o kadar uzun uzun yazıp yardımcı oldun yakşamlar, iyi geceler hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı