4060Ti 8 GB ekran kartı yeterli mi?

Hocam ben genel olarak 8 GB yeterli mi diye soruyorum. Ekran kartı özelinde değil.

AMD almam.
Şöyle cevap verelim bu sene 8 gb VRAM sıkıntısı yaşayan oyunlar başta Last of us 2 ve Hogwarts Legacy idi. Bu oyunlar rezalet optimizasyona sahip oyunlardı ve en geç 1 ay içinde gelen yamalar ile düzeltildi ki sadece 8 gb VRAM kullananlar değil 4090 kullananlar dahi bu oyunlarda sıkıntı yaşamıştı ama şu an iki oyunda düzeltildi yani VRAM yetmeme durumu yok. Oyun teknolojileri nesil atladığı için next-gen oyunlarda bu tür sıkıntılar oldu ama firmalar teknolojiye alıştıkça 8 gb VRAM en azından 2 yıl daha norm olacak diye düşünüyorum sonrasında ise DLSS gibi teknolojilerle yolunuza devam edersiniz.

Bir de ben şöyle düşünüyorum. Kartın VRAM'i dolana kadar kartların kas gücü yetmeyecek.

Oda var mesela RTX4060 16 GB VRAM olsun diye kas gücü güçsüz kartlar almamak lazım.

@Seboş NVIDIA takmış XX60 serisine sen 16 GB 4060 Ti yapacağına veya 12 GB 3060 yapacağına 4070 Ti'a koy 16 GB bir şey kaybetmezsin. Veya 3080 Ti.

Bir şeyler deniyorlar hocam 4060 Ti 16 GB abartı ya 8 ya da 12 GB'lık modeller olmalıydı.

Almak istediğim sistemde RTX 4060 Ti 8 GB var. Sizce 8 GB ekran kartı çok uzun bir süre götürür mü? Yeni çıkacak oyunları oynatır mı? Mesela GTA V'ı, Elder Scrolls VI gibi.

Hocam sıfır mi almak istiyorsunuz, 2 el mi, bende almayı düşünüyorum da.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı