4070 Super FurMark'ta düşük puan veriyor

• Konuyu başlatan Shinoa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 719

Shinoa

Hectopat
Makaleler
5
Yer
İstanbul
Arkadaşlar aslında 8X MSAA 1080p de herhangi bir problem yok fakat düz benchmark yapınca GPU tam kullanılmıyor. FurMark ile mi ilgili yoksa kartla mı sizce?

@bluerr @AMr.TalhaA
1080p puanı diğer 4070S'lere göre fazla yüksek fakat 1440p düşük gibi geldi bana.

Bu arada Nvidia App de 2900 MHz verdim ve ek olarak Heaven Benchmark testinde bir problem yok, bütün gücü veriyor.

1741436602873.png

1741436638159.png

Son düzenleme:
FurMark testini ciddiye almıyorum ben. Daha yüksek saat hızında çalışmasına rağmen benden düşük puan alanı gördüm. 3DMark testi yapın.

Sıkıntı yok değerler bence de oldukça iyi. Ancak bir şeyi merak ediyorum, 4070 S sahibi olarak GPU'nun max TDP'sini ne kadar arttırabiliyorsun? Ve arttırdığın zaman FPS de artıyor mu? Merak ettiğim için soruyorum.

FurMark testini ciddiye almıyorum ben. Daha yüksek saat hızında çalışmasına rağmen benden düşük puan alanı gördüm. 3DMark testi yapın.
3DMark değil de Heaven Benchmark ile yaptım 3000 MHz veriyor orada. İnternetim berbat diye ağır bir oyun indirip deneyemiyorum maalesef. Öyle bir durum var. 3DMark indirip sonuçla sizi etiketlerim.

Sıkıntı yok değerler bence de oldukça iyi. Ancak bir şeyi merak ediyorum, 4070 S sahibi olarak GPU'nun max TDP'sini ne kadar arttırabiliyorsun? Ve arttırdığın zaman FPS de artıyor mu? Merak ettiğim için soruyorum.
Güç limitleriyle oynamadan Nvidia App ile yaklaşık +400 MHz verdim işte. kazancı KCD2'de 7-10 FPS arası değişiyor. Ti seviyesine geldi diyebilirim.

Son düzenleme:
3DMark değil de heaven benchmark ile yaptım 3000 MHz veriyor orada. İnternetim berbat diye ağır bir oyun indirip deneyemiyorum maalesef. Öyle bir durum var. 3DMark indirip sonuçla sizi etiketlerim.

Güç limitleriyle oynamadan NVIDIA App ile yaklaşık +400 MHz verdim işte. Kazancı kcd2'de 7-10 FPS arası değişiyor. Ti seviyesine geldi diyebilirim.

400MHz stabil mi? Benim kart 200MHz verince MSI kombustorda görüntü bozulmaları olmaya başlıyordu.

Mesela PC hocası 4090'a overclock yapıyor. 178MHz girince port royal testinde crash alıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
400MHz stabil mi? Benim kart 200MHz verince MSI kombustorda görüntü bozulmaları olmaya başlıyordu.

Mesela PC hocası 4090'a overclock yapıyor. 178MHz girince port royal testinde crash alıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şimdiye kadar bir çökme yaşamadım. Furmark da 2925 MHz de 20 dakika hiçbir sıkıntı yoktu. 3DMark Benchmark yapacağım şu an.

=====
@bluerr

Demoda sadece 2 test vardı, Steel Nomad yaptım.

I scored 4 743 in Steel Nomad Sonuçları görebiliyor olmanız lazım. 2900'dan düşmüş biraz gerçi ama.

Son düzenleme:
Şimdiye kadar bir çökme yaşamadım. FurMark da 2925 MHz de 20 dakika hiçbir sıkıntı yoktu. 3DMark benchmark yapacağım şu an.

=====
@bluerr

Demoda sadece 2 test vardı, Steel nomad yaptım.

I scored 4 743 in Steel Nomad sonuçları görebiliyor olmanız lazım. 2900'dan düşmüş biraz gerçi ama.

Benim kart 4070 Ti Super olduğu için 4743 değil de biraz daha üstü puan verir muhtemelen. Benimki stock ayarlarda böyle.
Desktop Screenshot 2025.03.07 - 13.15.54.57.png
Desktop Screenshot 2025.03.07 - 13.28.02.39.png

Ti Super bayağı güçlü benim karttan. Benim kartla ortalama 4600'müş skor ama baktığımda 5400 yapan var, adamların Core da 3000 aslında çokta bir fark yok. Düşük mü sizce?

Benim kartta da 6491 yapan var. Düşük değil bence.

Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim. OCCT testi de hata olup olmadığını görmek için güzeldir. Puan testi yapan programlar da genelde hata/çökme yaşamazsınız. Oyun olarak Black Myth: Wukong, The Last of Us Part 1 ve Cyberpunk kararlılık testi için iyidir.

Bu arada voltajları artırıyor musun? 3DMark testinde çok yüksek puan alanlar %99 voltajı artırarak test yapıyor. MSI kombustor için artifact uyarısını işaretleyip test edebilirsin. OCCT için Vulkan ayarı öneriliyor. Son olarak 3DMark testinde port royal öneriliyor ama parayla satılıyor. Bunun dışında üstte yazdığım oyunları öneriyorlar.

Burada güzel bir rehber var.

Genel olarak gördüğüm kadarıyla çekirdek hızına 115-150MHz civarı veriliyor. Bellek saat hızına 1200 ve üstü veriliyor. Voltajlara ellemeden tabii. Bence en iyi çözüm alttaki videodaki gibi yapmak. 4070 Super için 975mv değerinde 2850MHz sabit yapmış. Oyunlarda stock ayardayken 4070 Super 2750 civarında çalışıyor zaten. Biraz hız aşırtma yapmış ve voltajı düşürmüş. 3000MHz yapmaktan daha mantıklı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı