4070 Ti için işlemci tavsiyesi

  • Konuyu başlatan Werb
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 768

Werb

Femtopat
Katılım
2 Haziran 2022
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Elimde B460M A Pro 10400F ve 1660 Ti'lı bir sistemim var.
Sistemimi güncellemek istediğimden bir adım attım ve yurt dışından 4070 Ti satın aldım. Şimdi size konuyla alakalı birkaç sorum olacak.
Öncelikle en az 1-2 ay 10400 F ile kullanmam gerekecek. Ve ben Valorant e-sporuna giriş yapmakta olan biriyim. Dolayısıyla evet arkadaşlar vaktimin çoğunu bu oyunda geçirmek zorundayım kartı heba edeceğim... Yurt dışından ciddi bir indirim yakaladığım için bu kartı aldım yoksa gerek olmadığını ben de biliyorum sadece yardım istediğim konularda bana yardımcı olun. Şimdi 10400F ile elbette darboğaz yaşayacağım ama, bu karta herhangi bir zarar verir mi? Veya oyunumu oynamamda bir sakınca yaratır mı? Geçici bir süre böyle kullanmam gerekecek söylediğim gibi. Ayrıyeten diğer sorum da şu.

FSP 600 watt PSU kullanıyorum sistemimde. 4070 Ti'ın önerilen watt değeri 700 görünüyor. Fakat işim gereği Valorant oynayacağım ve kartı neredeyse doğru düzgün zorlamayacağım bile Valorant hem işlemci bazlı bir oyun hem de grafik kalitesi yüksek bir oyun değil. Dolayısıyla 600 wattlık PSU mu kullanmamda sizce sakınca olur mu? Buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Son olarak da kafamda 1-2 ay sonrasında işlemci/anakart ikilisini yenilemem gerekirken nasıl bir tercihte bulunmalıyım? Hem bütçe dostu olmasını istiyorum hem de Intel tercih ediyorum. Bu karta optimizasyon açısından uygun bir işlemci ve anakart ikilisi almalıyım. Sizce ne almam gerekiyor? Dediğim gibi profesyonel Valorant oynayacağımdan dolayı da anakart ve işlemciyi de çok yüksek tutmak istemiyorum. Sadece ekran kartımla uyum içinde çalışacak en ideal işlemciyi bulma fikrindeyim. Tekrardan değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İyi sosyaller dilerim ♥
 
Darboğazın zararı olmaz. 700 watt önerilen belki ama işlemci F serisi olduğundan sanırım TDP'si düşük ve 600 watt idare edecektir, etmezse zaten en fazla sistem kendini kapatır bir zararı olmaz. İlerde K serisi yeni nesil bir Intel'e geçmeni öneririm, tabi o zaman PSU'yu değiştirmen gerekecek mutlaka. Ryzen 7700X, 7900X ya da bunların yeni çıkacak olan 3d modellerine de geçersen ömürlük PC olur. Yıllarca Valorant'ı oynarsın.
 
Valorant'ta ve günlük kullanımda güç kaynağın sorun çıkarmayacaktır. Hatta büyük ihtimalle diğer oyunlarda da sorun çıkarmaz 10400F'in o kartı kolay kolay kökleyemeyeceğini düşünürsek.

Bütçe dostu ve Intel toplamak istiyorsan sanırım en mantıklısı 13. nesil ile DDR4 tabanında devam etmek en azından anakart ucuz ve RAM'leri de elinde tutabilmiş olursun. DDR5 biraz tuzlu ama bütçen yeterse direkt zıpla.
 
5700X.

600 Wattlik PSU yeterli olur.
Oyun için 5600 çok daha mantıklı bir işlemci ki zaten oyun performansları da neredeyse aynı. Günümüzde 5700X in sunduğu +2 core u hakkıyla kullanan hiç bir oyun yok, bırak 5700X i 6/12 yi hakkıyla kullanan oyun bile yok o yüzden 6/12 uzun yıllar daha sweet spot olarak kalmaya devam edecek.

@Werb bu arada 4070 Ti ı kaça aldın?
 
Valorant oynuyorsan 4070Ti aşırı fazla gelir. Bence sen 4060'ı bekle hem daha fazla para harcamamış olursun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı