4070 Ti sistem toplamak

Bütçe
55000
ASUS'u severdim hep ASUS kullandım 13 nesildede ASUS denedim ama ASUS'un BIOS'u daha oturmamis ve RAM'lerle cok cakisiyor sana tavsiyem MSI alman bu nesilde yeni iade ettim ve sana bir tavsiyem daha var 13. nesilde RAM alacaksan anakart sitesinde anakarta uyumlu RAM al listedekilerden sec.

@Mehmetgs hocam haklı ASUS Prime X670 Pro aldım. RAM konusunda sıkıntı çıkarıyor. Benim duyduğum da Gigabyte bu yönde iyiymiş.

Günaydın,

Ben AMD'yi kafamdan sildim :) Intel üzerinden gidiyorum… :)

Yazılanları incelediğimde ise evet AMD tabanlı kartlarda hep problem var sebebini bilmiyorum ama Intel kısmında kullanıcı yorumları çok olumlu…

AM5 işlemcilerde hiçbir sorun yok, boşuna ölü soket para vermeyin.
İşlemciler arasında 2 bin TL civarı bir fark var fakat bu fark anakart ve optimize edilmiş ram fiyatlarını kıyaslayınca kapanıyor. Kapanmasada monitör dahil sistem şu anda yaklaşık 55 - 58 bin arasına toplanacakken bence değer. Çünkü hem amd işlemciler çoklu uygulamalarda başarılı değil, daha çok ısınıyor hemde uyumlu ana kart kısmında aradaki farkın fazlası anakarta gidiyor. Fiili olarak amd kullanan arkadaşlarımla yaptığım görüşmeler sonucunda inteli netleştirdim hatta anakartla ram i almış bulunuyorum. Anakartı 6400 TL ye aldım wi fi li, ramler se 2500 tuttu ve anakartla uyumlu görülüyor. Kalan bileşenleri değerlendiriyorum halen büyük ihtimalle bu gün tamamlarım.

Sadece bazı parçalar yurtdışından geleceği için terminleri 24 Mayısa görünüyor. Bittiğinde buradan paylaşırım.

Destekleriniz için teşekkürler…

İşlemciler arasında 2 bin TL civarı bir fark var fakat bu fark anakart ve optimize edilmiş RAM fiyatlarını kıyaslayınca kapanıyor. Kapanmasada monitör dahil sistem şu anda yaklaşık 55 - 58 bin arasına toplanacakken bence değer. Çünkü hem AMD işlemciler çoklu uygulamalarda başarılı değil, daha çok ısınıyor hem de uyumlu anakart kısmında aradaki farkın fazlası anakarta gidiyor. Fiili olarak AMD kullanan arkadaşlarımla yaptığım görüşmeler sonucunda Intel'i netleştirdim hatta anakartla RAM'i almış bulunuyorum. Anakartı 6400 TL'ye aldım Wi-Fi'li, RAM'ler SE 2500 tuttu ve anakartla uyumlu görülüyor. Kalan bileşenleri değerlendiriyorum halen büyük ihtimalle bugün tamamlarım.

Sadece bazı parçalar yurt dışından geleceği için terminleri 24 Mayısa görünüyor. Bittiğinde buradan paylaşırım.

Destekleriniz için teşekkürler…

Dostum, Intel anakartlar daha pahalı, Intel Multi'de 2 kat ısınıyor, sadece Multi'de güçlü işlemci lazımda (ana amaç render vb ise) alınır.

Ben bahsettiğim gibi anakartı 6400 ve ramleri 2500 e aldım yani yaklaşık 10.000 tuttu.

Senin önerebileceğin 6400 TL fiyat bandında amd işlemciler ve 6000 mhz ramlerle sıkıntısız çalışabilecek ana kartlar neler ? ( halen siparişi iptal edip oraya da yönelebilirim )

Render değil ama mmorpg yada arpg oynarken sürekli action house yada aşağıdan youtube, çeşitli web siteleri, discord, ek add on tarzı programlar, multi acc çalıştırıyorum ve amd kullanıcı arkadaşlar işlemcinin şiştiğini söylüyor. Isınma konusunda ise 2 kat ısınma testlerini buraya link atarsan bende bakayım çünkü çevremdeki arkadaşlarımın %90 ı ryzen 7 kullanıyor ve hepsi şimdi sistem toplasam intel alırdım diyor.. Isınma konusunda da tam tersini söylüyorlar. Multi acc açınca amd nin aşırı ısındığı ve mavi ekran sorunuyla karşılaştıklarından bahsediyorlar…

Şunuda belirteyim anakartı seçerken özellikle ileride ufak tefek ram, ssd, ekrankartı upgradelerini kaldırabileceğini öngördüğüm modellere bakıyorum. 7200 mhz, pci 5.0, wi fi gibi özellikleri olmasına dikkat ediyorum…

Yani yarın yeni seri ekran kartları geldiğinde 4070ti ı çıkarıp 4090 takarsam anakart değiştirmeme gerek kalmasın yada 6000 mhz ramleri 6600 le falan upgrade edersem sorunu olmasın pci 5.0 bağlantı noktası olsun gibi…

Son düzenleme:

Şurada bir karşılaştırma linki var, bahsettiğin ana kart amd için buydu sanırım. Ram kısmında desteklenen ramlerde farklılık var aynı zamanda pci 4.0 kalmış. Pci dan farkeder mi bilemedim, birde ramlerin optimizasyon sorunu da olabilir, yinede amd alacak olsam bende asus dan uzak dururdum sanırım. Ama onun yerine amd den uzak durmak bütün sorunların çözümü olacak sanırım…

Bu arada unutmadan şunuda ekleyeyim ilk sayfada sadece bir kişi linkler atarak bir sistem kurmuş, oradan yola çıkarak incelemelere başladım, kendisine tekrar teşekkür ederim yalnız olurda benim gibi araştırarak değilde araşırmadan tıklayıp alayım diyen arkadaşlar olursa diye iki önemli konu var;

Birincisi linklediği ram linkinde ( ki ben o ramleri aldım ) sistemi amd kurmasına rağmen ramler intel için optimize edilmiştir diyor.

İkincisi önerdiği kasa çok küçük. Mid tower olarak geçsede 45 cm uzunluğunda 20 cm genişliğinde bir kasa. Hava sirkülasyonu sıkıntılı olabilir.

Ben dediğim gibi sistemin bileşenlerini aldıktan sonra buradan paylaşırım, kullanmaya başladıktan sonrada zamanla upgrade ederim yazdıklarımı. Lakin şöyle bir şey varki alana kadar link paylaşmayı düşünmüyorum :) dün 6400 liralık anakartı paylaştıktan 15 dakika sonra amazondaki satıldı. :) belki şans belki denk geldi belkide bu konuyu takip eden birisi aldı. Bir sonraki satıcıdaki fiyat 7900 e çıkıyor ondan bir sonraki satıcıdaysa 9.000 i geçiyor böyle böyle 14.000 bandına kadar gidiyor. Aynı ana kart her şeyiyle ama sanırım biraz f/p kalmış bir iki mağazada. Neyse ben işimi çözdüm bir şekilde yinede bu sebeple alacağım bazı bileşenler stokta bir iki adet kaldığı için alana kadar link atmayacağım. Benden sonra konu açacak arkadaşlarada akıllarında soru işareti kalmaması için önerim bu olur.. :)

Ama sistem güzel olacak gibi duruyor…

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı