4070 Ti Super mı alınmalı yoksa RX 7900XTX mi alınmalı?

ASUS TUF 7900XTX kullanıyorum yaklaşık bir yıl oldu. Bu anlamda istediğin testleri yapabilirim 2K ve 4K ve buna ek olarak render konusunda performansını görmek istersen bazı programlar ile test yapabilirim.

Eki Görüntüle 2428648
Eki Görüntüle 2428649
Eki Görüntüle 2428650
Eki Görüntüle 2428651

Bu oyunların hepsi 2K açılabilecek tüm ayarlar açık ve native.

Kart modele bağlı olarak sessiz mod ile maksimum 80 derece görüyor, bu değerlerin üstünü görmedim sessiz mod ile, ben kendim adrenalin üzerinden 1400-1500 RPM devir hızı ile sabit kullanıyorum ve kasaya yaklaşmadığım sürece çok fazla hissettirmiyor fan sesini.

Buna ek olarak kendi kullandığım modelde özellikle yüksek FPS aldığım oyunlarda mesela PUBG, CS2, Battlefield veya herhangi bir multi Player FPS oyununda veya oyunlarda ki ara sahnelerde artan FPS değerlerinde anlık bir coil whine sesi geliyor lakin sadece bu anlarda yaşadığım bir durum.

Bu kartı alıyor iseniz 2K için uzun ömürlü bir kart ve 4K için de çoğu oyunda 60 FPS üstü rahat bir şekilde oynarsınız. Tabii bunu sadece ham gücünü baz alarak söylüyorum, ben şu ana kadar hiçbir oyunda kartın ekstra özelliklerinden faydalanmadım, mesela AFMF 2 veya FSR 3 kullanmadım ama test ettim ve sadece bu özelliklere dayandırmıyorum adrenalin üzerinden oyuna göre ayarlamalar yapabilirsiniz, AFMF 2 mesela Microsoft Flight Simulator 2024'te çok iyi çalışıyor elbette bazı ufak kusurlar var ya da Alan Wake 2 ile gayet iyi performans veriyor.

Eki Görüntüle 2428661

4K çözünürlükte lakin kartın hız aşırtılmış hali. Bu kartın overclock potansiyeli çok fazla, bunun getirisi olduğu gibi götürüsü de var, sıcaklık artışı oluyor ancak tehlikeli seviyelerde değil, sessiz mod ile en fazla 85 dereceye çıktı ve tabii 430W (modele göre daha da artıyor) bir güç tüketimi var. Bunu tercihe bağlı oyun profili oluşturarak kullanmak en iyisi.

@zbawn hocam sizinle karşılaştıralım mı, hangi oyunlar var, bakalım aynı sonucu alacak mıyız, eğer isterseniz.

Hocam FSR kullanmak bence de gereksiz ama neden Frame Gen kullanmıyorsunuz mesela Last of Us ve warhammer da Frame Gen mevcut ve kaliteyi bozmadan inanılmaz bir akıcılık veriyor ben 1080p de kullandıgım halde bir bozulma görmedim .

Anladım Nvidia tarafına yöneliyorum o zaman

Asusun modelinde fiyat sıkıntısı var hocam bütçeyi aşıyor biraz

Ama sizin dedikleinizden sonra biraz daha biriktirsemmi düşünüyorum
Yani Sapphire Pulse modeli 7900xtx'in bence iyi bir modeli, isterseniz sipariş verin olası bir sorun çıkacağını düşünmüyorum, en kötü iade edersiniz.

Yani Sapphire Pulse modeli 7900XTX'in bence iyi bir modeli, isterseniz sipariş verin olası bir sorun çıkacağını düşünmüyorum, en kötü iade edersiniz.

Hocam iade şansım yok parça parça alıyorum kart 4 5 ay duracak belki iade almazlar onun yerine 7900XR Nitro Vapor geçsem çok performans farkı olur mu? Nitrolar daha az sorunluymuş galiba

ASUS TUF 7900XTX kullanıyorum yaklaşık bir yıl oldu. Bu anlamda istediğin testleri yapabilirim 2K ve 4K ve buna ek olarak render konusunda performansını görmek istersen bazı programlar ile test yapabilirim.

Eki Görüntüle 2428648
Eki Görüntüle 2428649
Eki Görüntüle 2428650
Eki Görüntüle 2428651

Bu oyunların hepsi 2K açılabilecek tüm ayarlar açık ve native.

Kart modele bağlı olarak sessiz mod ile maksimum 80 derece görüyor, bu değerlerin üstünü görmedim sessiz mod ile, ben kendim Adrenalin üzerinden 1400-1500 RPM devir hızı ile sabit kullanıyorum ve kasaya yaklaşmadığım sürece çok fazla hissettirmiyor fan sesini.

Buna ek olarak kendi kullandığım modelde özellikle yüksek FPS aldığım oyunlarda mesela PUBG, CS2, Battlefield veya herhangi bir multi player FPS oyununda veya oyunlarda ki ara sahnelerde artan FPS değerlerinde anlık bir Coil Whine sesi geliyor lakin sadece bu anlarda yaşadığım bir durum.

Bu kartı alıyor iseniz 2K için uzun ömürlü bir kart ve 4K için de çoğu oyunda 60 FPS üstü rahat bir şekilde oynarsınız. Tabii bunu sadece ham gücünü baz alarak söylüyorum, ben şuana kadar hiçbir oyunda kartın ekstra özelliklerinden faydalanmadım, mesela AFMF 2 veya FSR 3 kullanmadım ama test ettim ve sadece bu özelliklere dayandırmıyorum Adrenalin üzerinden oyuna göre ayarlamalar yapabilirsiniz, AFMF 2 mesela Microsoft Flight Simulator 2024'de çok iyi çalışıyor elbette bazı ufak kusurlar var ya da Alan Wake 2 ile gayet iyi performans veriyor.

Eki Görüntüle 2428661

4K çözünürlükte lakin kartın hız aşırtılmış hali. Bu kartın overclock potansiyeli çok fazla, bunun getirisi olduğu gibi götürüsü de var, sıcaklık artışı oluyor ancak tehlikeli seviyelerde değil, sessiz mod ile en fazla 85 dereceye çıktı ve tabii 430W (modele göre daha da artıyor) bir güç tüketimi var. Bunu tercihe bağlı oyun profili oluşturarak kullanmak en iyisi.

@zbawn hocam sizinle karşılaştıralım mı, hangi oyunlar var, bakalım aynı sonucu alacak mıyız, eğer isterseniz.
Hocam hangi PSU modelini kullaniyorsunuz. Corsair RM750e modelini kullaniyorum ve sizin karti satin alirsam "pig tale" ile 3 PCI-e bagalayabilecem. Sorun yaratirmi emin degilim.

Hocam NVIDIA tarafına geçmen için söylememiştim bunları, Pulse kartlar malzeme kalitesi iyi olmadığı ve giriş seviye 7900XTX olduğu için sorun çıkarıyor genel olarak ama Sapphire Nitro serileri sorunsuzdur ya da biraz daha para ekleyip ASUS TUF serisi kart alabilirsin.

Hocam NVIDIA tarafına geçmen için söylememiştim bunları, Pulse kartlar malzeme kalitesi iyi olmadığı ve giriş seviye 7900XTX olduğu için sorun çıkarıyor genel olarak ama Sapphire Nitro serileri sorunsuzdur ya da biraz daha para ekleyim ASUS TUF serisi kart alabilirsin.

Stok yok hocam internette sizce 7900XT Nitro alsam 7900XTX ile arasında aşırı bir fark olur mu? Kaç yıldır düşük grafiklerde oynuyorum artık bir arkadaşımla war craft gibi oyunlar gireceğim bir de hikayeli . FSR nasıl bilmiyorum şahsen çok açmak istemiyorum 160Hz 2K monitör almayı düşünüyorum. 7900XTX hem stok yok hem de biraz aşıyor Pulse harici 7900XT Nitro alabilirim 30k normalde Galax 4070 TS alacaktım oda 34K 4'yı başka parçalara harcayabilirim.

Hocam FSR kullanmak bence de gereksiz ama neden Frame Gen kullanmıyorsunuz mesela Last of Us ve warhammer da Frame Gen mevcut ve kaliteyi bozmadan inanılmaz bir akıcılık veriyor ben 1080p de kullandıgım halde bir bozulma görmedim .
Teşekkürler, tabii elbette kullanılabilir, şimdilik pek ihtiyaç hissetmedim sadece, belki 4K için düşünebilirim ileride, arada 4K 60Hz bir TV ile kullandığım için yüksek FPS farkını pek hissedemem, 2K için pek gerek duymuyorum.

Hocam iade şansım yok parça parça alıyorum kart 4 5 ay duracak belki iade almazlar onun yerine 7900XR Nitro Vapor geçsem çok performans farkı olur mu? Nitrolar daha az sorunluymuş galiba
Şu an için stok yok galiba hiçbir yerde, dün Sapphire 7900xtx Pulse modeli 40bin liraydı Hepsiburadada ve Nitro modeli ise 45bindi galiba, eğer stok girerlerse Nitro modelini almanız iyi olur. Arada tüm mağazaları kontrol edin, ben de bakarım yakalar isem buraya atarım.

7900XT için Pulse ile Nitro arasında çok bir fark yok, elbette Nitro modelini tercih etmek iyi olur, ancak hesaba katmadığım bir de 9070XT modeli var, çıkışına az kaldı bu yüzden onu da bekleyebilirsiniz ve elbette 35bin-45bin bandında olabilir modele göre lakin sizi daha uzun bir süre daha iyi performans alarak kullanım deneyimi sunar, eğer alabilir iseniz taksit ile alırsınız.

Hocam hangi PSU modelini kullaniyorsunuz. Corsair RM750e modelini kullaniyorum ve sizin karti satin alirsam "pig tale" ile 3 PCI-e bagalayabilecem. Sorun yaratirmi emin degilim.

Bu modeli kullanıyorum, sistemimi Nvidia'ya göre toplamıştım lakin AMD ekran kartı aldım ve bu güç kaynağında 4xPCI-E çıkış var ikisi anakarta gidince bir tane eksik kalıyor ekran kartı için, bu yüzden güç kaynağının yanında gelen 12-VHPWR kablosunda yer alan iki PCI-E'yi artı bir tane de normal PCI-E çıkışını ekran kartına taktım.

Teşekkürler, tabii elbette kullanılabilir, şimdilik pek ihtiyaç hissetmedim sadece, belki 4K için düşünebilirim ileride, arada 4K 60Hz bir TV ile kullandığım için yüksek FPS farkını pek hissedemem, 2K için pek gerek duymuyorum.

Şu an için stok yok galiba hiçbir yerde, dün Sapphire 7900XTX Pulse modeli 40bin liraydı Hepsiburada'da ve Nitro modeli ise 45bindi galiba, eğer stok girerlerse Nitro modelini almanız iyi olur. Arada tüm mağazaları kontrol edin, ben de bakarım yakalar isem buraya atarım.

7900XT için Pulse ile Nitro arasında çok bir fark yok, elbette Nitro modelini tercih etmek iyi olur, ancak hesaba katmadığım bir de 9070XT modeli var, çıkışına az kaldı bu yüzden onu da bekleyebilirsiniz ve elbette 35BIN-45bin bandında olabilir modele göre lakin sizi daha uzun bir süre daha iyi performans alarak kullanım deneyimi sunar, eğer alabilir iseniz taksit ile alırsınız.

Bu modeli kullanıyorum, sistemimi NVIDIA'ya göre toplamıştım lakin AMD ekran kartı aldım ve bu güç kaynağında 4xpcı-e çıkış var ikisi anakarta gidince bir tane eksik kalıyor ekran kartı için, bu yüzden güç kaynağının yanında gelen 12VHPWR kablosunda yer alan iki PCI-e'yi artı bir tane de normal PCI-e çıkışını ekran kartına taktım. Teşekkğr.

Teşekkür ederim RX 9070 XT 40 aşağıdı çıkmaz diye düşünüyorum 5070 Ti gibi çok uçuk bir fiyattan çıkar RX7900 XT Nitro 30k TL ile ihtiyacımı karşılar gibi duruyor ama bekleyeceğim zaten 90 serisini bekleyeceğim teşekkürler.

Şu an için stok yok galiba hiçbir yerde, dün Sapphire 7900XTX Pulse modeli 40bin liraydı Hepsiburada'da ve Nitro modeli ise 45bindi galiba, eğer stok girerlerse Nitro modelini almanız iyi olur. Arada tüm mağazaları kontrol edin, ben de bakarım yakalar isem buraya atarım.

7900XT için Pulse ile Nitro arasında çok bir fark yok, elbette Nitro modelini tercih etmek iyi olur, ancak hesaba katmadığım bir de 9070XT modeli var, çıkışına az kaldı bu yüzden onu da bekleyebilirsiniz ve elbette 35BIN-45bin bandında olabilir modele göre lakin sizi daha uzun bir süre daha iyi performans alarak kullanım deneyimi sunar, eğer alabilir iseniz taksit ile alırsınız.

Bu modeli kullanıyorum, sistemimi NVIDIA'ya göre toplamıştım lakin AMD ekran kartı aldım ve bu güç kaynağında 4xpcı-e çıkış var ikisi anakarta gidince bir tane eksik kalıyor ekran kartı için, bu yüzden güç kaynağının yanında gelen 12VHPWR kablosunda yer alan iki PCI-e'yi artı bir tane de normal PCI-e çıkışını ekran kartına taktım.

Hocam bir de sitelerde 9070XT için 16 GB bellek verilmiş TechPowerUp'a göre 7900XT daha iyi bir kart çekirdek sayısı olsun bant genişliği olsun site nasıl bilmiyorum ama daha önce de böyle bir video görmüştüm 7900XT daha iyi olmayacak mı 9070 XT'ye göre bana kas gücü yüzünden AMD al dediler ama arada 10 20 FPS fark oluyor onun yerine ucuzlayımca 4070 TS mi daha mantıklı olur yoksa 9070XT'den sonra 7900XT almak mı?

Teşekkür ederim RX 9070 XT 40 aşağıdı çıkmaz diye düşünüyorum 5070 Ti gibi çok uçuk bir fiyattan çıkar RX7900 XT Nitro 30k TL ile ihtiyacımı karşılar gibi duruyor ama bekleyeceğim zaten 90 serisini bekleyeceğim teşekkürler.

Hocam bir de sitelerde 9070XT için 16 GB bellek verilmiş TechPowerUp'a göre 7900XT daha iyi bir kart çekirdek sayısı olsun bant genişliği olsun site nasıl bilmiyorum ama daha önce de böyle bir video görmüştüm 7900XT daha iyi olmayacak mı 9070 XT'ye göre bana kas gücü yüzünden AMD al dediler ama arada 10 20 FPS fark oluyor onun yerine ucuzlayımca 4070 TS mi daha mantıklı olur yoksa 9070XT'den sonra 7900XT almak mı?
Daha yeni bir model, performans olarak 7900XT'den daha iyi olacağını düşünüyorum, sızıntılarda çıkan sonuca göre kart 5070 Ti ile eşdeğer bir performans verecek bence, elbette henüz daha erken ama fiyat olarak eğer 40bin liraya çıkar ise bence değerlendirin. 7900XT'de kötü bir model değil 2K çözünürlükte sizi memnun eder, pek çok oyunda 100 FPS üstü bir sonuç alırsınız, bazı oyunlar problem yaratabilir mesela Stalker gibi ama 60 FPS altı bir sonuç alacağınızı zannetmiyorum.

Daha yeni bir model, performans olarak 7900XT'den daha iyi olacağını düşünüyorum, sızıntılarda çıkan sonuca göre kart 5070 Ti ile eş değer bir performans verecek bence, elbette henüz daha erken ama fiyat olarak eğer 40bin liraya çıkar ise bence değerlendirin. 7900XT'de kötü bir model değil 2K çözünürlükte sizi memnun eder, pek çok oyunda 100 FPS üstü bir sonuç alırsınız, bazı oyunlar problem yaratabilir mesela Stalker gibi ama 60 FPS altı bir sonuç alacağınızı zannetmiyorum.

Peki 9070XT yüksek fiyatta çıksa 7900XT nitromu tercih etmeliyim 4070 Ti supermi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı