Mekanik12345
Megapat
- Katılım
- 24 Mayıs 2017
- Mesajlar
- 490
- Çözümler
- 2
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
ASUS TUF 7900XTX kullanıyorum yaklaşık bir yıl oldu. Bu anlamda istediğin testleri yapabilirim 2K ve 4K ve buna ek olarak render konusunda performansını görmek istersen bazı programlar ile test yapabilirim.
Eki Görüntüle 2428648
Eki Görüntüle 2428649
Eki Görüntüle 2428650
Eki Görüntüle 2428651
Bu oyunların hepsi 2K açılabilecek tüm ayarlar açık ve native.
Kart modele bağlı olarak sessiz mod ile maksimum 80 derece görüyor, bu değerlerin üstünü görmedim sessiz mod ile, ben kendim adrenalin üzerinden 1400-1500 RPM devir hızı ile sabit kullanıyorum ve kasaya yaklaşmadığım sürece çok fazla hissettirmiyor fan sesini.
Buna ek olarak kendi kullandığım modelde özellikle yüksek FPS aldığım oyunlarda mesela PUBG, CS2, Battlefield veya herhangi bir multi Player FPS oyununda veya oyunlarda ki ara sahnelerde artan FPS değerlerinde anlık bir coil whine sesi geliyor lakin sadece bu anlarda yaşadığım bir durum.
Bu kartı alıyor iseniz 2K için uzun ömürlü bir kart ve 4K için de çoğu oyunda 60 FPS üstü rahat bir şekilde oynarsınız. Tabii bunu sadece ham gücünü baz alarak söylüyorum, ben şu ana kadar hiçbir oyunda kartın ekstra özelliklerinden faydalanmadım, mesela AFMF 2 veya FSR 3 kullanmadım ama test ettim ve sadece bu özelliklere dayandırmıyorum adrenalin üzerinden oyuna göre ayarlamalar yapabilirsiniz, AFMF 2 mesela Microsoft Flight Simulator 2024'te çok iyi çalışıyor elbette bazı ufak kusurlar var ya da Alan Wake 2 ile gayet iyi performans veriyor.
Eki Görüntüle 2428661
4K çözünürlükte lakin kartın hız aşırtılmış hali. Bu kartın overclock potansiyeli çok fazla, bunun getirisi olduğu gibi götürüsü de var, sıcaklık artışı oluyor ancak tehlikeli seviyelerde değil, sessiz mod ile en fazla 85 dereceye çıktı ve tabii 430W (modele göre daha da artıyor) bir güç tüketimi var. Bunu tercihe bağlı oyun profili oluşturarak kullanmak en iyisi.
@zbawn hocam sizinle karşılaştıralım mı, hangi oyunlar var, bakalım aynı sonucu alacak mıyız, eğer isterseniz.
Hocam FSR kullanmak bence de gereksiz ama neden Frame Gen kullanmıyorsunuz mesela Last of Us ve warhammer da Frame Gen mevcut ve kaliteyi bozmadan inanılmaz bir akıcılık veriyor ben 1080p de kullandıgım halde bir bozulma görmedim .