4070 Ti Super sistem uzun vadeli mi?

Bütçe
50.000-60.000

principlework

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Uzun zamandır bir sistem toplamayı düşünüyordum. Bayağıdır da hem Technopat forum hem de YouTube üzerinden birçok inceleme yaptım ve şöyle bir sistem düşündüm.
Birçok kullanıcının da bu fiyat bandında bilgisayar baktığını görüyorum. Hazır sistem CARNAGE olarak burada bulunabilir.

Bu sisteme dair bildiğim + ve - yönleri aşağıya yazıyorum. Siz değerli tehnopat kullanıcılarının da yorumlarını +/- yönlerini yazmasını rica edeceğim. Aynı zamanda bazı sorularım da var.

• Sistemin uzun vadeli ve upgrade yapılabilir bir sistem olduğunu düşünüyorum. AM5 soket tipi 2025'e kadar desteklenecek bildiğim kadarıyla. Siz ne düşünürsünüz? 7500F birçok yerde F/P ürünü olarak tanımlanıyor. (soket tipi AM5 olduğu için örneğin 7950x3D ile değiştirilebilir olması lazım değil mi?)
  • DDR5 RAM 1x16 başlangıç için ideal olduğunu düşünüyorum. Malum yüklü bir para verileceği için bütçe kısıtımı var. İlerleyen dönemde RAM eklenebilir.
  • 4070 Ti Super Ventus 2X'in ısınma anlamında 3X'den daha kötü olduğunu okudum. Sizin yorumunuz ne olur? Uzun vadeli sistem için 2X mantıklı mı? Yoksa aradaki farkı da ödeyip 3X mi alınmalı? Aynı zamanda bu ekran kartının neredeyse 4080 performansında olduğunu okumuştum. Ne düşünürsünüz?
  • MSI'ın B650 anakartının orta segmentte F/P ürünü olduğunu gördüm. Wi-Fi bağlantısı yapacaklar için USB kullanmadan direk bağlantı yapılması iyi bir özellik gibime geldi. Bu anakart hakkında yorumlarınız nelerdir?
  • Aynı zamanda anakartta 2 adet M.2 SSD slotu var. Keza iyi bir depolama alanı sanırım.
  • Şu an sistemde soğtucu yok. Yine bütçeyi aşmamak adına kısa vade için F/P nasıl bir soğutucu eklenebilir?
  • Uzun vadede bu kasa içine sıvı soğutma eklenebilir mi? Yeri var mıdır?
Dönüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı