9800x3D 4070 Ti Super sistem iyi mi?

Hocam optimize sorunu olan oyunları Low grafikde çoğunlukla da yüksek grafiklerde oynuyorum. Black Ops 6, R6, CS2, Valorant, Rust, Fortnite, Garry's Mod, hikayeli oyunlarda oynuyorum ara sıra ama çoğunlukla bu tarz oyunları oynuyorum 270 Hz 1080p ile rekabetçi oyunlarını oynuyorum değişiyor bazen ve 2K monitörde daha çok zaman geçiriyorum. (iki monitörde de her oyunu oynuyorum açıkçası)

Hocam Rust'ta %30'a yakın fark var saydıklarınızdan bir tek onu oynuyorum ama 1080p de CPU bound oyunlar oynuyorsanız değer diyebilirim kesinlikle. Ama 7800x3D de üzmez, ne kadar para harcamak istediğinize bağlı açıkçası.

Hocam Rust'ta %30'a yakın fark var saydıklarınızdan bir tek onu oynuyorum ama 1080p de CPU bound oyunlar oynuyorsanız değer diyebilirim kesinlikle. Ama 7800x3D de üzmez, ne kadar para harcamak istediğinize bağlı açıkçası.
Sana neden bu kadar harcama yapma isteğimi şöyle açıklayayım benim b650m-e anakartım var bu kartla 7800x3d cok iyi calısmayabilir diye degistiricektim anakartı e değiştireceksem en iyisini alayım dedim bunun sonucu alacağım anakart atx olduğu için kasayı bile değiştirmem gerekiyor yapıyorsam şimdi yapayım yıllarca dert etmeyeyim kafasındayım şuanda hikayeli oyunları ps de oynuyorum çoğunlukla yani bu pc de cpu bazlı oyunlara yönleniyorum

Sana neden bu kadar harcama yapma isteğimi şöyle açıklayayım benim B650M-E anakartım var bu kartla 7800x3D cok iyi calısmayabilir diye degistiricektim anakartı e değiştireceksem en iyisini alayım dedim bunun sonucu alacağım anakart ATX olduğu için kasayı bile değiştirmem gerekiyor yapıyorsam şimdi yapayım yıllarca dert etmeyeyim kafasındayım şu anda hikayeli oyunları PS de oynuyorum çoğunlukla yani bu PC de CPU bazlı oyunlara yönleniyorum.

Yeterli hocam sırf işlemci için gerek yok.

Screenshot_2025-07-31-02-15-08-313_app.revanced.android.youtube.jpg

Hocam ekran kartını 1 2 yıla güncellerim CPU ağırlıklı oyunlar oynadığım için en iyisi olsun istedim, çünkü elimde B650me gibi bir anakart var şimdi 7800x3D için iyi değil sanırım o anakart, anakartı değiştireceksem en 9800x3D alayım diye düşündüm eğer diyorsanız 7800x3D B650me anakartla sorunsuz performans kaybı olmadan çalışır elimde olan anakartı satmadan kullanayım. Sağ olun teşekkür ederim.
Hocam paran varsa 9800x3d al bence. Aşırı memnunum iyi ki almışım çok uzun süre kullanmayı düşünüyorum. 7800x3d de iyidir bu arada kesinlikle kötü demiyorum onu da alabilirsin. Şuna dikkat et işlemci soğutucusunu iyi bir sıvı soğutma al 9800x3d alıcaksan. Arctic liquid freezer iii pro serisi çok iyi mesela.

Merhaba bu dizeceğim. Sistemde birkaç parça elimde var, ekran kartı, PSU, SSD, kasa.
CPU: 9800x3D.
Anakart: MSI X670E Plus.
GPU: 4070 Ti Super sg.
SSD: Samsung 980 Pro 1TB M.2
RAM: G.Skill 2x16 Ripjaws M5 RGB DDR5 6400MHz CL36.
PSU: ASUS TUF 750b 750W 80+
Kasam sanırım bu sisteme uyumlu değil, değiştirmeyi düşünüyorum. (ASUS A21 case)
Bütçe?

Hocam paran varsa 9800x3d al bence. Aşırı memnunum iyi ki almışım çok uzun süre kullanmayı düşünüyorum. 7800x3d de iyidir bu arada kesinlikle kötü demiyorum onu da alabilirsin. Şuna dikkat et işlemci soğutucusunu iyi bir sıvı soğutma al 9800x3d alıcaksan. Arctic liquid freezer iii pro serisi çok iyi mesela.
Almayı düşünüyorum 9800x3d ama bende şuanda bir kule tipi sogutucu var. Extra olarak farklı bir sıvı sogutucuyu bir kaç ay içerisinde alıcam

Bu sistemde bazı parçalar bende var o tam bir bütçe söyleyemeyecegim

Yeterli hocam sırf işlemci için gerek yok.

Eki Görüntüle 2546494
Sende sadece işlemci alırsam pek performans kaybı olmayacağını düşünüyorsun anladıgım kadarıyla. 7800x3d b650m-e ile kullanılır densede bilmiyorum içime sinmiyor ama 7800x3d alırsam sadece ram alıp çok ucuz fiyatlarlada olayı kapatabilirim.

Almayı düşünüyorum 9800x3d ama bende şuanda bir kule tipi sogutucu var. Extra olarak farklı bir sıvı sogutucuyu bir kaç ay içerisinde alıcam

Sende sadece işlemci alırsam pek performans kaybı olmayacağını düşünüyorsun anladıgım kadarıyla. 7800x3d b650m-e ile kullanılır densede bilmiyorum içime sinmiyor ama 7800x3d alırsam sadece ram alıp çok ucuz fiyatlarlada olayı kapatabilirim.
Grafiği attım hocam işlemci için yeterli. Nvme gen5 slotu, usb4 ya da başka yeni özellikler istiyorsanız yeni anakart alabilirsiniz ama.

7800x3d ya da 9800x3d işlemciyi hangi ana karta takarsanız takın sıvı soğutucu ya da aşırı iyi bir noctua kule tipi soğutucuya ya da ikili kule tipinde soğutucuya (sıvı soğutuculardan daha pahalı şu anda bu soğutucular) ihtiyaç duyacaksınız. 1900-2500 lira aralığında 240mm sıvı soğutucuları inceleyebilirsiniz yeterli olacaktır.

7800x3d ya da 9800x3d işlemciyi hangi ana karta takarsanız takın sıvı soğutucu ya da aşırı iyi bir noctua kule tipi soğutucuya ya da ikili kule tipinde soğutucuya (sıvı soğutuculardan daha pahalı şu anda bu soğutucular) ihtiyaç duyacaksınız. 1900-2500 lira aralığında 240mm sıvı soğutucuları inceleyebilirsiniz yeterli olacaktır.
MSI Mag Coreliquid 240R V2 2x120mm ARGB Fanlı İşlemci Sıvı Soğutucu bu sogutucuyu almayı düşünüyorum 9800x3d için uygun mu sizce?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı