4070 Ti ve i9-13900K sisteme 4K monitör alınır mı?

Ya sormayın zaten ben sistemi topladım 4000 serisi kartlara bir şeyler olmaya başladı. 😂
Önce s serisi çıkacak dendi sonra üretimleri durduruldu falan. Ayrıca maddi olarak sıkıntılı biri değilim kartı güncelleme imkanım çok yüksek. Ben sadece 4K alınır mı? Taşır mı taşımaz mı bunun peşindeyim açıkçası. Çünkü işlemcimin bayağı sağlam olduğunu düşünüyorum. Ekran kartı beni 4K da 60 FPS götürsün yeterli.
Maddi açıdan sıkıntı olmaması güzel bir haber hocam, 4070ti 4k oynatsa da bence 4k için güncel kalmak adına 16 VRAMli modeller tercih edilmeli. Siz alın bir tane 4k monitör, sonra da kartı yenilersiniz mis gibi 😄

Bilmediğimden sormak istiyorum, uzun ömürlü olmaması neden?
4K'da yakın zamanda VRAM sınırına takılacak. Günümüzün bir çok sağlam yapımını 4K'da yaklaşık 60-75 FPS bandında çalıştırıyor. Bu durumda 4K'da ayar düşürmeden uzun süreli kullanma ihtimali var mı? Çıkan her oyunu, ayarla vs uğraşmadan 4K'da açayım diye bir düşünce varsa bence yanlış. Öte yandan maddi olarak sıkıntı da olmadığını belirtmiş, kart yetersiz gelmeye başlayınca güncelleyebilir.

4K'da yakın zamanda VRAM sınırına takılacak. Günümüzün bir çok sağlam yapımını 4K'da yaklaşık 60-75 FPS bandında çalıştırıyor. Bu durumda 4K'da ayar düşürmeden uzun süreli kullanma ihtimali var mı? Çıkan her oyunu, ayarla vs uğraşmadan 4K'da açayım diye bir düşünce varsa bence yanlış. Öte yandan maddi olarak sıkıntı da olmadığını belirtmiş, kart yetersiz gelmeye başlayınca güncelleyebilir.
Güzel bilgi oldu. Sağol.

Maddi açıdan sıkıntı olmaması güzel bir haber hocam, 4070 Ti 4K oynatsa da bence 4K için güncel kalmak adına 16 VRAM'li modeller tercih edilmeli. Siz alın bir tane 4K monitör, sonra da kartı yenilersiniz mis gibi 😄

Aynen de böyle yapacağım hocam. Monitörü yaklaşık 2 saat önce satın aldım ve götüreceğini düşünüyorum. Eğer çok sıkıntı yaşarsam zaten ikinci monitör olarak 280Hz 1080p model var gerekirse ona geçerim ya da 2K çözünürlüğe geçerim. Alternatif çok. 😄

Aldığım monitörü de aşağıya bırakayım.

4K'da yakın zamanda VRAM sınırına takılacak. Günümüzün birçok sağlam yapımını 4K'da yaklaşık 60-75 FPS bandında çalıştırıyor. Bu durumda 4K'da ayar düşürmeden uzun süreli kullanma ihtimali var mı? Çıkan her oyunu, ayarla vs uğraşmadan 4K'da açayım diye bir düşünce varsa bence yanlış. Öte yandan maddi olarak sıkıntı da olmadığını belirtmiş, kart yetersiz gelmeye başlayınca güncelleyebilir.

Günümüz oyunlarında kartın 4K da sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Hem DLSS 3.5 ile hem fg ile bayağı optimize oluyor ve görüntüden de çok bir şey kaybetmiyor. Fakat yakın gelecekte yani belki 2 sene gibi bir süre içinde ben de 60FPS altına düşebileceğini düşünüyorum. O zamana kadar zaten ben belki kartı değiştirmiş olurum bile.
Şu an bu karta sıkıntı çıkaracak olan oyun 4K da Cyberpunk 2077 olur o da DLSS olmazsa. DLSS ile yine onda da 50 FPS zorlar diye düşünüyorum, bakıp göreceğiz.

Aynen de böyle yapacağım hocam. Monitörü yaklaşık 2 saat önce satın aldım ve götüreceğini düşünüyorum. Eğer çok sıkıntı yaşarsam zaten ikinci monitör olarak 280Hz 1080p model var gerekirse ona geçerim ya da 2K çözünürlüğe geçerim. Alternatif çok. 😄

Günümüz oyunlarında kartın 4K da sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Hem DLSS 3.5 ile hem fg ile bayağı optimize oluyor ve görüntüden de çok bir şey kaybetmiyor. Fakat yakın gelecekte yani belki 2 sene gibi bir süre içinde ben de 60FPS altına düşebileceğini düşünüyorum. O zamana kadar zaten ben belki kartı değiştirmiş olurum bile.
Şu an bu karta sıkıntı çıkaracak olan oyun 4K da Cyberpunk 2077 olur o da DLSS olmazsa. DLSS ile yine onda da 50 FPS zorlar diye düşünüyorum, bakıp göreceğiz.
Hayırlı olsun güzel monitör

oooooooh hayırlı olsun hocam mis gibi güzen günlerde kullanın inşallah

Technopat Haberler

Geri
Yukarı