6800 XT hotspot sıcaklığı normal mi?

Tooder

Yoctopat
Daha fazla  
Red Devil 6800 XT ekran kartı kullanıyorum. Termal bakımlarını kendim yaptım ve macun olarak MX6 kullandım. En başlarda hotspot 86 derece civarındaydı kart Max 66 dereceyi görüyordu. Kartın sıcaklığında bir değişim yok ama dün theHunter: Call of the Wild oynarken 96 derece hotspot gördüm. FurMark testinde bile şu an hotspot 88 derece iken oyunda 96 olması şüphe uyandırdı. Termal pedlerimi de macunla birlikte değiştirdim ve VRAM sıcaklıklarım da 60 dereceyi geçmiyor. Bakımı yapalı yaklaşık 6 ay oluyor. Hotspot sorununu nasıl çözebilirim?

Call of the wild ekran kartını yorar ama 96 derece olacak kadar değil Max 80i geçmemesi lazım tabii kasanın hava akışını bilemem fanlar ters takılmış olabilir.

Dark maxima v20 kullanıyorum ekstra 3 fanla. Hava soğutucu kullandığım için üste kısma 120mm 70+ cfm 2 fan ve alt kısımda 36 cfm fan var hepsi intake. Teker teker deneyerek taktığımdan ötürü fanlarımın ters oluğunu hiç düşünmüyorum.Hotspot ve kart sıcaklığı arasında 25+ derece olması bana da olağandışı geldi açıkçası.

Red Devil 6800 XT ekran kartı kullanıyorum. Termal bakımlarını kendim yaptım ve macun olarak MX6 kullandım. En başlarda hotspot 86 derece civarındaydı kart Max 66 dereceyi görüyordu. Kartın sıcaklığında bir değişim yok ama dün theHunter: Call of the Wild oynarken 96 derece hotspot gördüm. FurMark testinde bile şu an hotspot 88 derece iken oyunda 96 olması şüphe uyandırdı. Termal pedlerimi de macunla birlikte değiştirdim ve VRAM sıcaklıklarım da 60 dereceyi geçmiyor. Bakımı yapalı yaklaşık 6 ay oluyor. Hotspot sorununu nasıl çözebilirim?

MX6 GPU için uygun bir macun değil, kısa sürede pumpout yapar, hotspot her geçen gün daha fazla artacak.

Faz değişimli pad macun kullanmanız lazım.

Son düzenleme:
Furmark'ta 88, oyunda 96 olmasının sebebi şu; siz Furmark testi yaparken işlemciniz çalışmıyor. Oyunda işlemci de yüke girip ısındığından ekran kartınız, işlemci ısısından ve haliyle kasa içi sıcaklıktan etkileniyor.

FurMark'ta 88, oyunda 96 olmasının sebebi şu; siz FurMark testi yaparken işlemciniz çalışmıyor. Oyunda işlemci de yüke girip ısındığından ekran kartınız, işlemci ısısından ve haliyle kasa içi sıcaklıktan etkileniyor.
Çok doğru fakat işlemcim de 65 dereceyi geçmiyor. Fan ları yüksek hızlarda kullandığım için bunun etkisinin bu kadar yüksek olduğunu düşünmüyorum.

MX6 GPU için uygun bir macun değil, kısa sürede pumpout yapar, hotspot her geçen gün daha fazla artacak.

Faz değişimli pad macun kullanmanız lazım.
Doğru Söylüyorsunuz galiba çünkü mx6 yı sürerken de vizkositesi yüksek çok kıvamlı bir macundu garipsemiştim açıkçası ama sıcaklık arttıkça kendini salıyor ve dediğiniz gibi pumpout yapması çok olası.elimdeki en ince termal pad 1.5 mm olması gerek ki bu uygulama için bir miktar kalın kaçıyor galiba. Bir öneriniz var mı macun yerine kullanabileceğim.

Son düzenleme:
Çok doğru fakat işlemcim de 65 dereceyi geçmiyor. Fan ları yüksek hızlarda kullandığım bunun etkişsinin bu kadar yüksek olduğunu düşünmüyorum.
İşlemci geçmiyor fakat gerek soğutma bloğu, gerek kasa içerisindeki havayı direkt etkiliyor. İşlemcinin 65 derece olması ortamın da öyle olduğu anlamına gelmiyor. İşlemcinin sıcaklığını dışarı atıyor aslında soğutucunuz.

En güzel sağlamasını OCCT güç testi yaparak anlayabilirsiniz. İşlemciyle bir yüke girdiğinde ekran kartı sıcaklığı bir tık yüksek olur.

İşlemci geçmiyor fakat gerek soğutma bloğu, gerek kasa içerisindeki havayı direkt etkiliyor. İşlemcinin 65 derece olması ortamın da öyle olduğu anlamına gelmiyor. İşlemcinin sıcaklığını dışarı atıyor aslında soğutucunuz.

En güzel sağlamasını OCCT güç testi yaparak anlayabilirsiniz. İşlemciyle bir yüke girdiğinde ekran kartı sıcaklığı bir tık yüksek olur.
söylediğiniz kesinlikle doğru ama farkı bu kadar attırmıyor bu durum. cpu burner ve furmark ı aynı anda çalıştırdığmda da 92 dere hotspot görüyorum 96 veya 98 bandında değiller.Değerli fikriniz için de elbette çok teşekkür ediyorum.OCCT yi yükledim ve dediğiniz gibi güç testi başladttım ama daha farklı bir sorunla karşılaştım. hotpot gpu 90 derece idi ama işlmecim 5700x 99.6 dereceye kadar ulaştı kısa bir sürede. Daha sonrasında bununla alakalı bir konu açacağım. Bunu tespit etmeme vesile olduğunuz için teşşekkür ediyorum.

@Tooder, termal pad olmaz, faz değişimli pad olması lazım, 0.2 veya 0.25 mm, Thermalright heilos ve PTM 7950 kullanabilirsiniz.
bu bahsettikleriniz termal ped değil de macun ise ve sıcaklık altında daha düşük viskoziteyle çalışacaklarsa onlar da pumpout a maruz kalmaz mı. bu durumun önüne nasıl geçeceğini pek algılayamadım doğrusu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı