4070 vs 4070 Ti

4070ti aslında 4080 12GB, yani değer.

%25 fiyat farkına ortalama %25 fazla FPS alıyorsunuz. Yani verdiğiniz paraya karşılık aldığınız performans orantılı olarak artıyor. Bana kalırsa geleceğe yönelik baktığınızda değer.

Ben şöyle düşünüyorum ekran kartının AAA oyunlarda verdiği FPS değeri ultra ayarlarda 60 FPS'in altına düştüğü zaman kullanım ömrü dolmaya başlamıştır. Bu nedenle 4070 Ti'da 60 FPS aldığınız gün 4070'te 45-50 arası FPS alacaksınız. Bu da ortalama 2-3 yıl kullanım ömrü farkı demek benim gözümde.

%25 de VRAM farkı olsaydı dediğin doğruydu. Şu durumda ömür farkı abartı olmayacaktır 1080P üzeri çözünürlükte. Alsın en ucuzundan bir 4070, aradaki farkla da dolar alsın 5070-6070 falan çıktığında satar yükseltir.

4070 Ti'ın hakkı 16 GB VRAM'di.

%25 de VRAM farkı olsaydı dediğin doğruydu. Şu durumda ömür farkı abartı olmayacaktır 1080P üzeri çözünürlükte. Alsın en ucuzundan bir 4070, aradaki farkla da dolar alsın 5070-6070 falan çıktığında satar yükseltir.

Anı yaşamak mı geleceğe birikim yapmak mı konusu bu biraz, tercih meselesi. 5070-6070 çıkana kadar %25 FPS farkına katlanmaya değer mi buna alıcının karar vermesi lazım. Ben şahsen kartı alıp eve geldiğimde Ultra'ya bastığım hiçbir oyunda 60 FPS'in altında kalmak istemem.

Dediğiniz gibi VRAM ayrı bir konu. Önümüzdeki dönemde çıkacak olan 5070 veya 6070'in de 12 GB VRAM'den yüksek olacağı belirsiz. O gün de belki 6070 yerine 6060 al aradaki parayı dolara koy 2 sene sonra 8070 alırsın diyeceğiz. Bu böyle sürüp giden bir şey maalesef. Hep bir sonrakini düşünüp o anı kaçırıyoruz gibi geliyor :)

Benim hedefimdeki kart 4070ti idi. O dönem ayırmış olduğum bütçe bir türlü denkleşmedi ve çıkıştan sonra üzerine de bayağı fiyat koydu. 4070 çıkınca onu aldım. Şahsen 2k oynanmayacaksa 4070ti almanın bir esprisi olmadığını düşünüyorum. 4070 1080p + 2K için gayet yeterli ve tatminkar bir kart. 4070ti ise cidden 2k'nın hakkını veren 4k'ya da giden bir kart. Aradaki fark nasıl kullanılacağına göre görmezden gelinebilir.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki 4000 serinin super modelleri çıktığında fiyatlara etkisi olur mu? 2 ay daha bekleyip yakın fiyat bandında 16 gb vrame sahip bir Nvidia kartı alma fırsatı oluşur mu sizce?

Rx 7900xt'yi de almayı düşündüm fakat sonunda dlss faktörü işin içine giriyor ve insan mecburen Nvidia'ya yöneliyor.

Rx 7900xt'yi de almayı düşündüm fakat sonunda dlss faktörü işin içine giriyor ve insan mecburen Nvidia'ya yöneliyor.

AMD'nin 7. neslinde referans modeller önerilmiyor diye biliyorum. Alırken dikkatli olmak lazım.
Sosyal'de de başka yerlerde de çok öneri görmüştüm bende aksine. AMD bu seriye fazla önem verecekmiş ve geliştirecekmiş diye duydum. Bu kart hem güncellik ve uzun ömürlülük olarak hem de performans açısından daha güzeldir. Bazı eksikleri var evet DLSS gibi, fakat bunun o kadar da büyük bir eksik olduğunu düşünmüyorum bu kartta. Tabii bu benim düşüncem.

Bence de 4070 Ti'ın sıkıntısı vram. Vram'den dolayı ömrü bence de 4070 ile aynı hemen hemen.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki 4000 serinin super modelleri çıktığında fiyatlara etkisi olur mu? 2 ay daha bekleyip yakın fiyat bandında 16 gb vrame sahip bir Nvidia kartı alma fırsatı oluşur mu sizce?

Dlss olarak düşünme sadece. 7900xt 4K kartı ve vrami bariz daha fazla. Uzun vadede 7900xt çok daha uzun ömürlü olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı