qelos
Kilopat
4070 Ti aslında resmi olarak duyurulmasa da 12 GB VRAM ile gelen 4080 modeli. O yüzden 4070 Ti kesinlikle daha mantıklı.
%25 fiyat farkına ortalama %25 fazla FPS alıyorsunuz. Yani verdiğiniz paraya karşılık aldığınız performans orantılı olarak artıyor. Bana kalırsa geleceğe yönelik baktığınızda değer.
Ben şöyle düşünüyorum ekran kartının AAA oyunlarda verdiği FPS değeri ultra ayarlarda 60 FPS'in altına düştüğü zaman kullanım ömrü dolmaya başlamıştır. Bu nedenle 4070 Ti'da 60 FPS aldığınız gün 4070'te 45-50 arası FPS alacaksınız. Bu da ortalama 2-3 yıl kullanım ömrü farkı demek benim gözümde.
Anı yaşamak mı geleceğe birikim yapmak mı konusu bu biraz, tercih meselesi. 5070-6070 çıkana kadar %25 FPS farkına katlanmaya değer mi buna alıcının karar vermesi lazım. Ben şahsen kartı alıp eve geldiğimde Ultra'ya bastığım hiçbir oyunda 60 FPS'in altında kalmak istemem.%25 de VRAM farkı olsaydı dediğin doğruydu. Şu durumda ömür farkı abartı olmayacaktır 1080P üzeri çözünürlükte. Alsın en ucuzundan bir 4070, aradaki farkla da dolar alsın 5070-6070 falan çıktığında satar yükseltir.
4070 Ti'ın hakkı 16 GB VRAM'di.
Rx 7900xt'yi de almayı düşündüm fakat sonunda dlss faktörü işin içine giriyor ve insan mecburen Nvidia'ya yöneliyor.
Sosyal'de de başka yerlerde de çok öneri görmüştüm bende aksine. AMD bu seriye fazla önem verecekmiş ve geliştirecekmiş diye duydum. Bu kart hem güncellik ve uzun ömürlülük olarak hem de performans açısından daha güzeldir. Bazı eksikleri var evet DLSS gibi, fakat bunun o kadar da büyük bir eksik olduğunu düşünmüyorum bu kartta. Tabii bu benim düşüncem.AMD'nin 7. neslinde referans modeller önerilmiyor diye biliyorum. Alırken dikkatli olmak lazım.
%25 de VRAM farkı olsaydı dediğin doğruydu. Şu durumda ömür farkı abartı olmayacaktır 1080P üzeri çözünürlükte. Alsın en ucuzundan bir 4070, aradaki farkla da dolar alsın 5070-6070 falan çıktığında satar yükseltir.
4070 Ti'ın hakkı 16 GB VRAM'di.
Dlss olarak düşünme sadece. 7900xt 4K kartı ve vrami bariz daha fazla. Uzun vadede 7900xt çok daha uzun ömürlü olacaktır.Cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki 4000 serinin super modelleri çıktığında fiyatlara etkisi olur mu? 2 ay daha bekleyip yakın fiyat bandında 16 gb vrame sahip bir Nvidia kartı alma fırsatı oluşur mu sizce?
Rx 7900xt'yi de almayı düşündüm fakat sonunda dlss faktörü işin içine giriyor ve insan mecburen Nvidia'ya yöneliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.