RTX 4070 vs 4070 Ti

Bütçe
50.000-60.000
Hocam bıraktığınız link spesifik bir kasanın linki değil. Attığınız linke ben bugüne kadar 50 kere baktım zaten. İtopyada hazır kasalar çok fazla özelleştirilemiyor, 35k bandında dediğiniz kasaların RAM'leri en fazla 3600Mhz'ye kadar yükseltilebilir. Yani hazır sistemler çok iyi bir çözüm olarak gelmedi bana. Unity ve Unreal Engine kullanımı için yeterli oldunu sanmıyorum. Spesifik bir kasa linki atarsanız sevinirim.

Hocam diğer arkadaşa cevap verirken bahsettiğim kasa buydu. Bunu istediğim seviyede kişileştiremiyorum. Daha iyi bir öneriniz var mıdır?

Hocam bıraktığınız link spesifik bir kasanın linki değil. Attığınız linke ben bugüne kadar 50 kere baktım zaten. İtopya'da hazır kasalar çok fazla özelleştirilemiyor, 35k bandında dediğiniz kasaların RAM'leri en fazla 3600MHz'ye kadar yükseltilebilir. Yani hazır sistemler çok iyi bir çözüm olarak gelmedi bana. Unity ve Unreal Engine kullanımı için yeterli oldunu sanmıyorum. Spesifik bir kasa linki atarsanız sevinirim.

Hocam diğer arkadaşa cevap verirken bahsettiğim kasa buydu. Bunu istediğim seviyede kişileştiremiyorum. Daha iyi bir öneriniz var mıdır?

Attığım Sinerji linkine bakın.

Attığım Sinerji linkine bakın.
Hocam RAM frekansı ve SSD okuma-yazma değerleri yine düşük. Bu sisteme 60k vermemin sebebi en üst seviye ve maximum hıza sahip olması. Lütfen incelerken sadece marka ve RAM boyutuna değil frekans ve hız faktörlerini de ele alın.

Hocam RAM frekansı ve SSD okuma-yazma değerleri yine düşük. Bu sisteme 60k vermemin sebebi en üst seviye ve maximum hıza sahip olması. Lütfen incelerken sadece marka ve RAM boyutuna değil frekans ve hız faktörlerini de ele alın.
Ufak farklarla bence hazır sistemlere yinede bakılabilir. Indirime giriyor ara ara zaten, takip edersen en kötü 8 10 bin cebinde kalır. Am5 degilde am4 istersen zaten dahada ucuza var. Tebilonda vardi bi kac sistem bakabilirsin orayada.

Ufak farklarla bence hazır sistemlere yinede bakılabilir. Indirime giriyor ara ara zaten, takip edersen en kötü 8 10 bin cebinde kalır. Am5 degilde am4 istersen zaten dahada ucuza var. Tebilonda vardi bi kac sistem bakabilirsin orayada.
İnceleyeceğim hocam bahsettiğiniz siteyi de. Teşekkür ederim. Peki sizce sistem özelliklerine baktığımız zaman bu sistem parasını hak ediyor mu? Ram frekansı olsun, ssd okuma yazma hızı olsun, işlemcisi falan olsun sizce bu piyasada 60k'lık sistem bu mudur?

İnceleyeceğim hocam bahsettiğiniz siteyi de. Teşekkür ederim. Peki sizce sistem özelliklerine baktığımız zaman bu sistem parasını hak ediyor mu? Ram frekansı olsun, ssd okuma yazma hızı olsun, işlemcisi falan olsun sizce bu piyasada 60k'lık sistem bu mudur?
Yani suanda öyle gibi görünüyor ama mesela m2 ssd yi bi tik daha düşük hızlı yapıp 1 tb net yapardım. Yinede hazır sistemlere bakmak daha mantıklı geliyor ama. Gencer gamingde 7900xt li hazir sistemde var 60 bine yine aklinda bulunsun. Ben her ne kadar nvidiaci olsamda böylede bir kart var şimdi hakkını yemeyelim. 1 2 hafta once 4070ti sistem 40 civari veriliyordu sinerjide kampanya vardı, 1 2 ay oncede 32 bine 4070ti li sistem vardı. Bütçe olarak dersen ben 60 70 i gözden çıkardım tabi al. R5 4070 le ve 4070ti le güzel uyumlu çalışıyor ki ben oyunda oynuyorum renderda aliyorum yayında yapıyorum banamısın demiyor. 4070ti de ve 4070 te 12gb vram mevzusu insanlara biraz garip geliyor ki ben hiç bir sıkıntı yine yaşamıyorum. Senin sistemine benzer bir sistem zaten bendekide. Hazır pc nin en büyük avantajı toplarken parçaların uyumunu yakalayarak toplamış olmaları genel olarak. Toplama yapınca antin kuntin şeyler çıkabiliyor.

Yani suanda öyle gibi görünüyor ama mesela m2 ssd yi bi tik daha düşük hızlı yapıp 1 tb net yapardım. Yinede hazır sistemlere bakmak daha mantıklı geliyor ama. Gencer gamingde 7900xt li hazir sistemde var 60 bine yine aklinda bulunsun. Ben her ne kadar nvidiaci olsamda böylede bir kart var şimdi hakkını yemeyelim. 1 2 hafta once 4070ti sistem 40 civari veriliyordu sinerjide kampanya vardı, 1 2 ay oncede 32 bine 4070ti li sistem vardı. Bütçe olarak dersen ben 60 70 i gözden çıkardım tabi al. R5 4070 le ve 4070ti le güzel uyumlu çalışıyor ki ben oyunda oynuyorum renderda aliyorum yayında yapıyorum banamısın demiyor. 4070ti de ve 4070 te 12gb vram mevzusu insanlara biraz garip geliyor ki ben hiç bir sıkıntı yine yaşamıyorum. Senin sistemine benzer bir sistem zaten bendekide. Hazır pc nin en büyük avantajı toplarken parçaların uyumunu yakalayarak toplamış olmaları genel olarak. Toplama yapınca antin kuntin şeyler çıkabiliyor.
Haklısınız hocam dediğiniz şeylere katılıyorum. 7900xt en başta benim de dikkatimi çekmişti 20 gb vram'den ötürü ama araştırmalarımda insanlar saf kas gücünün öneminin kalmadığını söylüyordu. DLSS 3.0 ve RT benim için Nvidia'yı bir adım öne taşıyor. Ayrıca ileride Unreal Engine ile de çalışmayı düşünüyorum hocam. Nvidia teknolojileri daha avantajlı oluyor diye gördüm bu tür işlerde. Siz ne düşünürsünüz? Ayrıca ileriye dönük olarak da 4070ti ve 4070 arasında çok fark olur mu sizce? Oyunlarda %10 ila %30 arası performans farkı oluyor.

1-2 hafta önce 60k olan kasayı 48k ya toplamıştım hocam ama maalesef dolar zammına kurban gittim :)

Hazır sistemlerde istediğim RAM frekanslarını bulamıyorum hocam geneli 3200Mhz oluyor. Böyle canavar bir bilgisayar da 5000'den aşağısını kullanmak istemiyor insan. İtopya çok izin vermiyor hazır kasaları o denli kişileştirmeye. Bildiğiniz benim istediğim tarz bir hazır kasa var mıdır güvenilir bir sitede? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Fiyat olarak gayet iyi hocam. RAM ve SSD yükseltilebilir. Kasa kalitesi olarak iyi midir, hava sirkülasyonu falan iyi midir? Alınır mı bu PC?

Ekleme: Hocam Galax 4070ti çok gürültülü çalışıyor diye okudum. Sizde böyle bir sorun var mıdır?
Cogu oyunda fanlari acacak kadar isinmiyor bile, extradan 4.bi fanda takabiliyorsun egzoz fani olarak ama ramlere denk geliyor diye cikarttim ben. Egzoz fani calisacak kadar isinmadi hic bide :). Calistigi zamanlarda calistigini anlamiyorsun zaten. Mesh kasa her türlü hava sirkulasyonunda iyidir. Galaxta güzel marka yani öneririm ben.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı