4090 laptopta düşük GPU kullanımı kaynaklı düşük FPS alınıyor

İşletim sistemi
Windows 11

RevaRiv

Hectopat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
4090 Laptop
İşlemci
14900HX
Monster Hunter wilds oynuyorum Ultra ayarlarda 2K cozunurlukte de 50 FPS 1080p de de 50FPS veriyor ve GPU kullanimi %40'dan %60'a cikiyor sadece. FPS mi arttirmak istiyorum fakat sadece GPU kullanimi azaliyor, CPU kullanimi %10'larda falan zaten. Ayni sekilde R6 Siege de de ayni sorunu yasamistim FPS 130'lara falan dusuyordu ama GPU kullanimi %10-20'lerde geziyor. Neden kendini kisitliyor nasıl duzeltebilirim?

MUX dediginiz nedir tam olarak? dGPU ile iGPU arasindaki gecis ise sadece dGPU kullaniliyor, iGPU devredisi.

Monster Hunter wilds oynuyorum Ultra ayarlarda 2K cozunurlukte de 50 FPS 1080p de de 50FPS veriyor ve GPU kullanimi %40'dan %60'a cikiyor sadece. FPS mi arttirmak istiyorum fakat sadece GPU kullanimi azaliyor, CPU kullanimi %10'larda falan zaten. Ayni sekilde R6 Siege de de ayni sorunu yasamistim FPS 130'lara falan dusuyordu ama GPU kullanimi %10-20'lerde geziyor. Neden kendini kisitliyor nasıl duzeltebilirim?
Hocam yüksek ihtimal yapmışsınızdır ama kontrol etmekte fayda var.
Güç planının yüksek performans'ta olduğunu kontrol edin.
Nvidia Denetim Masasında güç yönetimi modunu maksimum'a çekin.
Ben de bazenleri otomatik dengeliye çekebiliyor.

Hocam yüksek ihtimal yapmışsınızdır ama kontrol etmekte fayda var.
Güç planının yüksek performans'ta olduğunu kontrol edin.
Nvidia Denetim Masasında güç yönetimi modunu maksimum'a çekin.
Ben de bazenleri otomatik dengeliye çekebiliyor.
Yaptim hepsini fakat durum ayni. Aslinda laptop bi ariza sebebi ile servise gitmisti ve anakartinda sorun cikmisti, anakarti degistirirken islemciyide yukseltmisler bu yukseltme sonrasi olmaya basladi bu sorun oncesinde 13900hx vardi onda sorun olmuyordu.

@RevaRiv Açık değilse yine de açın.

@RevaRiv Servisten gelirken format atmadıysanız bir de format deneyin bence. Ek olarak, DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrardan kurun. İşe yaramazsa temiz bir format iyi çözümdür.

@RevaRiv MUX açın. Servis'in yaptığı formata çok güvenmeyin. Cihazımı yeni aldığımda mağazanın hemen yanında bilgisayarcı vardı, kurulumu için götürdüm eski windows sürümü kurmuş. Sonra geldim kendim yaptım formatı. Windows sürümü de eski olabilir onu da kontrol edin. Çalıştır'a ''winver'' yazıp bakabilirsiniz.

MUX dedigimiz sey bu mudur? Onun disinda windows guncel.
1760907294636.png

Gemini AI ile tartistim biraz oyun sirasinda CPU cekirdeklerinin tek tek kullanimina falan bakti dedigine gore CPU darbogaz yapiyormus.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı