4090 ve i9 13900K sisteme PSU ne alınmalı?

NZXT Z53 aldım sıvı soğutma olarak oyun+ yazılım için düşünüyorum ancak Single thread performansda Ryzen 7950x3Dden daha iyi i9 13900K o yüzden onu düşünüyorum renderle çok işim de olmadığı için bana daha uygun bence https://www.cpubenchmark.net/singleThread.html
Haklısınız ama yazılım için sitem zaten çok çok güçlü. Yani thread'ı baz almak yerine işlemci gücünden gelecek performansı düşünmeniz daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.
Yinede karar sizin. İnternette bir çok kıyaslamasını bulabilirsiniz.

Soğutma modelide güzel ama fiyatını hakettiğini düşünmüyorum önceden ucuzdu ama şimdi çok pahalı. Kasanızı bilmiyorum ama o fiyata çoz güzel 360mm Artic sıvı soğutmalar var.

(Bu arada yanlış anlaşılmasın 13900k'a kötü demiyorum, güzeldir ama bu sistem için benim tercihim kesinlikle 7950x3d olurdu.)
 
Haklısınız ama yazılım için sitem zaten çok çok güçlü. Yani Thread'ı baz almak yerine işlemci gücünden gelecek performansı düşünmeniz daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.
Yine de karar sizin. İnternette birçok kıyaslamasını bulabilirsiniz.

Soğutma modelide güzel ama fiyatını hakettiğini düşünmüyorum önceden ucuzdu ama şimdi çok pahalı. Kasanızı bilmiyorum ama o fiyata çoz güzel 360mm Artics sıvı soğutmalar var.

(Bu arada yanlış anlaşılmasın 13900K'a kötü demiyorum, güzeldir ama bu sistem için benim tercihim kesinlikle 7950x3D olurdu.)

Sorma soğutmayı 1.5k ya almıştım :D çok kelepir oldu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı