40bin TL sistem tavsiyesi

Bütçe
40.000 TL

Herkesgibi

Megapat
Selamlar. İşe girdim ve bilgisayarımı değiştirmek istiyorum. Yeni çıkan çoğu popüler oyunu rahatlıkla oynayabileceğim ve CS 2'de 400 üstü FPS alabileceğim sağlam bir kasa toplamak istiyorum. Şimdilik sadece ekran kartı almayacağım. Halihazırda RTX 4060'a sahibim birkaç ay içerisinde satıp, RTX 50 serisinden bir kart almayı düşünüyorum. Bütçemle alacağım bileşenler; işlemci, anakart, tercihen işlemci soğutucu, 32 GB RAM, kasa ve PSU olacak. Hepinize teşekkürler.

Toplamda 39.399TL. PSU bu kadar fazla seçmemin nedeni 5000 serisi bir kart almayı düşündüğünüzden dolayı.

Toplamda 39.399TL. PSU bu kadar fazla seçmemin nedeni 5000 serisi bir kart almayı düşündüğünüzden dolayı.
Öncelikle teşekkürler. Depolama birimine ihtiyacım yok iki adet SSD'ye sahibim. Ryzen 9 serisi çıkmışken Ryzen 7 almak uygun mudur? 🧐

Ayrıca işlemci soğutucu olarak sıvı düşünüyordum. Şu anda elimde bu mevcut. Yeterliyse masraf yapmak istemem tabi ki.

Öncelikle teşekkürler. Depolama birimine ihtiyacım yok iki adet SSD'ye sahibim. Ryzen 9 serisi çıkmışken Ryzen 7 almak uygun mudur? 🧐

Ayrıca işlemci soğutucu olarak sıvı düşünüyordum. Şu anda elimde bu mevcut. Yeterliyse masraf yapmak istemem tabii ki.

SSD varmış görmedim kusura bakma hocam.
Sıvı soğutucu için biraz bütçe arttırman lazım. Toplamda 40.179TL

SSD varmış görmedim kusura bakma hocam.
Sıvı soğutucu için biraz bütçe arttırman lazım. Toplamda 40.179TL
Sıvı soğutucu istiyorsanız hocamın sistemini şu şekilde düşünebilirsiniz, CPU 7800x3d yapıp, kasayı RAMPAGE Mesh Temperli Cam 4*ARGB Infinity Fan Hub E-ATX Mid-T Oyuncu kasası fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da yapabilirsiniz, 7800x3d içinse şu soğutma iyidir https://www.akakce.com/islemci-sogu...md-uyumlu-sivi-sogutucu-fiyati,257837370.html

39.5k yapıyor. Hocamın önerdiğini bu şekilde revize ederseniz.

Sıvı soğutucu istiyorsanız hocamın sistemini şu şekilde düşünebilirsiniz, CPU 7800x3D yapıp, kasayı RAMPAGE Mesh Temperli Cam 4*ARGB Infinity Fan Hub E-ATX Mid-T Oyuncu kasası fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da yapabilirsiniz, 7800x3D içinse şu soğutma iyidir https://www.akakce.com/islemci-sogu...md-uyumlu-sivi-sogutucu-fiyati,257837370.html

39.5k yapıyor. Hocamın önerdiğini bu şekilde revize ederseniz.

Kasa galiba tükenmiş hocam.

Kasa iyi midir peki Rampage olması pek güven vermedi de :D
Aynı kasayı kullanıyorum hocam canavar canavar 🤣🤣. Tabi üst düzey bir kasa değil fakat fiyatına göre bence iyi bir kasa. Rampage zaten çok kaliteli bir marka değil fakat ölü de değil hocam 🤣. Mesela görüyorum bazen Rampage klavye almayın şöyle kötü böyle bozuluyor böyle berbat, 3 senedir rampage klavye kullanıyorum taş gibi 🤣. F/P bir marka olarak görüyorum Rampage'i.

Aynı kasayı kullanıyorum hocam canavar canavar 🤣🤣. Tabii üst düzey bir kasa değil fakat fiyatına göre bence iyi bir kasa. Rampage zaten çok kaliteli bir marka değil fakat ölü de değil hocam 🤣. Mesela görüyorum bazen Rampage klavye almayın şöyle kötü böyle bozuluyor böyle berbat, 3 senedir Rampage klavye kullanıyorum taş gibi 🤣. F/P bir marka olarak görüyorum Rampage'i.

Kasa olarak alınabilir bence çok bir önemi yok bence ama diğer bileşenler olarka ben tercih etmezdim. Babam kasayı Rampage almış bende kullanıyorum :D bir sorununu görmedim ama önerir miyim hayır daha iyisi vardır herhalde :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı